Vietnam van A tot Z, maar dan net even anders.
 • Het allermooiste van Vietnam.
 • Twee binnenlandse vluchten zijn inbegrepen.
 • Van hiken en natuur, tot cultuur en historie, met een afsluiter op het strand. Alles-in-een!
 • Comfortabele, authentieke hotels met een een 4 sterren resort aan het strand op het eind van de reis.
 • Hoogtepunten zijn inbegrepen met voldoende vrije tijd voor eigen invulling.
 • Pittige, maar fantastische wandeltochten door het prachtige Sapa!
 • Een mooie introductiereis naar Vietnam, voor de actieve reiziger.
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat.

Dag 1: Hanoi
Dag 2: Hanoi
Dag 3: Hanoi – Ninh Binh – Hanoi
Dag 4: Sapa
Dag 5: Sapa
Dag 6: Hanoi – Lan Ha Bay
Dag 7: Lan Ha Bay – Hanoi – Hoi An
Dag 8: Hoi An
Dag 9: Hoi An
Dag 10: Hoi An – Hue
Dag 11: Hue – Ho Chi Minh
Dag 12: Ho Chi Minh
Dag 13: Ho Chi Minh – Mui Ne
Dag 14: Mui Ne
Dag 15: Mui Ne
Dag 16: Mui Ne
Dag 17: Mui Ne – Ho Chi Minh
Dag 18: Ho Chi Minh

Dag 1: Hanoi
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Welkom in Hanoi! Jullie worden in de ontvangsthal opgewacht voor een warm welkom. Jullie worden naar je hotel gebracht.
Hanoi, de Vietnamese hoofdstad, is door zijn turbulente verleden een stad van contrasten. Dat uit zich in de eerste plaats in de architectuur die een mengelmoes is van traditionele Vietnamese bouwkunst en tal van koloniale gebouwen die dateren uit het tijdperk dat de Fransen de leiding over het land hadden. De prachtige tempels, sfeervolle parken en betoverende vijvers zijn typisch Vietnamees. De Franse invloed is terug te vinden in de indrukwekkende gebouwen en monumenten die het stadsbeeld domineren.
Voor kunstliefhebbers is het aanbod van musea heel groot in de stad. Wil je meer weten over de geschiedenis van de etnische minderheden, het nationale leger of Hanoi zelf? Elk onderwerp heeft zijn museum. Hanoi is een drukke miljoenenstad met verschillende wijken die elk hun eigen karakter hebben.
Het oude stadsgedeelte is vandaag nog steeds het kloppend hart van de stad. Je vindt er de meeste restaurants, café’s, bars en winkels.
De sfeer van het oude centrum komt naar voren in de oude winkelstraten die zijn vernoemd naar de oorspronkelijke bedrijven die ongeveer 1000 jaar oud zijn. De bewaard gebleven winkelpanden die langs deze wegen liggen, zijn iets meer dan een eeuw geleden gebouwd en in een lange en smalle stijl om te voorkomen dat ze hoge belastingen moesten betalen.  Het voorste deel van het gebouw is waar de handel plaatsvindt en de familie woon in de rest van het huis. Hoewel één winkelhuis bedoeld was voor één gezin (met vele generaties daarin), is het tegenwoordig gebruikelijker dat meerdere gezinnen onder één dak zitten.
Op vrijdag en zaterdag is er op de pub street in het oude centrum van Hanoi veel te beleven. De straat wordt afgesloten voor verkeer en de volledige weg staat vol met eetstalletjes en krukjes van barretjes waar zowel Vietnamezen als toeristen biertjes drinken.
Street food is natuurlijk the way to go! Er is zo veel te proeven en ontdekken. Mocht je voor het begin van jullie reis liever een culinaire ervaring hebben, is Home Restaurant in Hanoi een echte aanrader. Vietnamees eten met een moderne twist. Reserveren is hier noodzakelijk, daar kan jullie lokale contactpersoon bij helpen.

Dag 2: Hanoi
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf. Naast de vele hoogtepunten die Hanoi te bieden heeft raad ik je aan een lokale markt te bezoeken. Hier ontmoet de lokale bevolking elkaar en werk je een blik hoe het dagelijks leven van de Vietnamese mens er uitziet.

Dag 3: Hanoi – Ninh Binh – Hanoi
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag worden jullie opgehaald voor een bezoekje aan Ninh Binh. Let op, jullie moeten klaarstaan om 08.00 uur, dus zorg ervoor dat je op tijd ontbijt. Koffers gaan mee in de auto, want je komt vandaag niet meer in dit hotel terug.
Ninh Binh wordt ook wel het Halong Bay van het binnenland genoemd: Ninh Binh en omgeving staat bekend om haar indrukwekkende landschappen van karstbergen, waterwegen en rijstvelden. Een plek die nog niet is ontdekt door de massa, maar die jij zeker niet mag overslaan (het was een van mijn eigen hoogtepunten in Vietnam). De tocht ernaartoe duurt ongeveer 2 uren. De eerste stop is de Mua Cave, waar je de kans krijgt de Cave berg te beklimmen, om een fantastisch panoramisch uitzicht over de Tam Coc regio met haar rijstvelden te hebben. Rond het middaguur vertrekken jullie richting Tam Coc, waar de Vietnamese lunch geserveerd wordt.
Na de lunch worden jullie meegenomen op een 1,5 uur durende boottocht (op een traditionele sampan boot) door de Trang An grotten. Dit is een prachtige tocht door de mooiste grotten (waarvan de langste 320 meter is), tussen de meest fantastische rijstvelden, rots- en bergformaties door. Voor natuurliefhebbers zal dit zeker een onvergetelijk hoogtepunt zijn!
Rond 16.00 rijden jullie terug richting Hanoi, waar je in een ‘mini-hotel’ gebruik kunt maken van de faciliteiten en even kunt douchen (let op: dit zijn simpele voorzieningen; ik voeg deze stop enkel toe omdat er verder geen faciliteiten in het programma zitten waar je even kunt douchen). Daarna, rond 20.30 / 21.00 uur worden jullie in de hotel lobby opgewacht voor jullie transfer naar het treinstation. Jullie zullen de nachttrein naar Sapa nemen. De treinreis staat gepland om 21.50 uur, maar de exacte tijd kan nog wijzigen. Je hoort dit op tijd, als dat het geval is.

Dag 4: Sapa
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vroeg in de ochtend komen jullie aan in Sapa. Jullie worden opgehaald van het Lao Cai station en naar een lokaal restaurant gebracht voor een typisch Vietnamees ontbijt.

De dag is gewijd aan een prachtige wandeling (ongeveer 12 kilometer in totaal) door het adembenemende landschap van de Sa Pa-vallei. Begin over de weg die afdaalt in de richting van de straat Cau May. Onderweg bewonder je de rijstterrassen die tevoorschijn komen vanachter de dikke ochtendmist. Via kleine hike paden steek je de Muong Hoa rivier over, terwijl je prachtige rijstvelden passeert. Je bezoekt hier het dorpje Ta Van Giay van Lao Chai, waar de Black Hmong stam woont. Onderweg kom je langs fascinerende verzameling van rotstekeningen. Je bent vandaag zo’n 4 uren aan het wandelen – het is een vrijwel vlakke tocht, dus er zal niet veel geklommen moeten worden. Deze tocht is door iedereen vrijwel goed te doen. Rond lunchtijd worden jullie afgezet bij je hotel, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.

sapa rijstvelden vietnam reizen

Dag 5: Sapa
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag gaan jullie weer een prachtige hike maken (ongeveer 4 uur totaal). De tocht passeert het dorpje Ma Tra, een klein dorpje (Black Hmong) van de gebaande paden af, weg van de samenleving. Je wandelt door een spectaculair natuurgebied, en ziet de mooiste rijstplantages. Je krijgt de kans om een lokale school te bezoeken, als je dat wilt. Na de lunch (voor eigen kosten) kom je aan in het dorpje Ta Phin, waar je alles verteld zal worden over het leven van de Black Hmong en de Red Dao, de twee grootste etnische groepen in de buurt. Je herkent ze aan hun bijzondere en kleurrijke kleding. Maak een praatje met ze, als je wilt. Ze zullen je alles vertellen over hun cultuur. Ook kun je de traditionele woningen bezoeken, en de lokale grotten. Aan het eind van de middag worden jullie met de auto terug gebracht naar Sapa (ongeveer een half uurtje), waar je vrije tijd hebt tot je wordt opgehaald voor de nachttrein richting Hanoi. Jullie bagage kunnen jullie in de receptie van het hotel achterlaten, zodat jullie Sapa op eigen houtje kunnen ontdekken voordat jullie de nachttrein nemen.

Dag 6: Hanoi – Lan Ha Bay
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vroeg in de ochtend kom je aan in Hanoi. Jullie worden van het treinstation opgehaald en naar een ‘mini-hotel’ gebracht, waar je gebruik kunt maken van de faciliteiten, zult ontbijten en even lekker kunt douchen.

Vandaag is een bijzondere dag, want jullie gaan richting de mooie Lan Ha baai. Ik heb deze baai voor jullie geselecteerd omdat het nog niet zo ontdekt is als de welbekende Ha Long baai, en jullie hier een meer authentieke ervaring zullen krijgen omdat er minder toeristen zijn. Rond 9.00 uur worden jullie opgehaald voor de transfer naar de baai, waar jullie rond het middaguur aankomen. Eenmaal aan boord zijn er verschillende mogelijkheden tot activiteiten: je kunt met een bootje naar de Dark & Bright grotten, of zwemmen bijvoorbeeld.

Na het diner kun je je in de bar settelen voor een drankje. Maar wat ik jullie vooral aanraadt, is om op het dek met het personeel te gaan inktvis-vissen (dit is niet altijd mogelijk, afhankelijk van het weer).

ha long bay rotsformaties

Dag 7: Lan Ha Bay – Hanoi – Hoi An
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Goedemorgen! Begin je dag met een Tai Chi workshop op het dek van de boot, met het meest prachtige uitzicht. Na het ontbijt kun je een mooie kanotocht maken door het Tra Bau gebied en een viskwekerij bezoeken. Aan boord kun je, als je wilt, een kookdemonstratie van de chef-kok bijwonen. Deze activiteiten zijn niet altijd beschikbaar, en zijn afhankelijk van de geboekte cruise. Laat op de ochtend wordt brunch geserveerd, voordat je weer terug aankomt in de haven rond het middaguur.

In de namiddag of avond vlieg je van Hanoi naar Danang. Daar wordt je opgehaald en naar Hoi An gebracht, waar je de rest van de dag/avond voor jezelf hebt.

Deze werelderfgoed plaats is de ultieme combinatie van architectuur, geschiedenis, strand en voortreffelijk eten. De stad was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad en trok vele handelaars vanuit China, Japan en Europa. Deze handelaars hebben allemaal hun stempel gedrukt op de architectuur. De oude straatjes van de stad staan vol met Chinese pagodes, Japanse handelshuizen, prachtige warenhuizen en Franse huisjes en winkelpanden.

Dag 8: Hoi An
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag hebben jullie een dag voor jezelf. Geniet van de prachtige omgeving, of zoek het strand op. Je kunt de lokale bevolking leren kennen door een tour te boeken naar de kleine lokale dorpjes om Hoi An heen – hier krijg je een goed beeld van het dagelijks leven. Je kunt deze tour zelfs op een Vespa doen! Deze tours zijn makkelijk boekbaar in Hoi An, maar je kunt ze ook via mij en mijn lokale partners vastleggen als je dat wilt.

Alleen al het lopen door het oude centrum van Hoi An is een beleving op zich. Trek hier dan ook gerust een dag voor uit. Wandel door de oude straten, langs de kleurrijke huisjes, koloniale gebouwen, diverse tempels, lokale shops en de vele sfeervolle cafés en restaurants. Terwijl je door het oude centrum loopt wordt je blik constant gevangen door de fleurige lantaarns waarmee de stad rijkelijk is versierd. Het oude centrum is een waar sprookje om doorheen te wandelen. De rust, ten opzichte van andere Vietnamese steden, draagt natuurlijk bij aan dit heerlijke sfeertje in het oude centrum. Geen chaotische verkeersomstandigheden en geen honderden scooters die langs je heen suizen.

Dag 9: Hoi An
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 10: Hoi An – Hue
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving:  Jullie gaan op pad richting Hue, de voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Rijk aan historie, cultuur, een voortreffelijke keuken en omringd door prachtige plattelands landschappen. Jullie rijden over de Hai Van Pass langs mooie uitzichtpunten. De chauffeur is flexibel en kan onderweg stoppen voor foto’s en lunch. Deze tocht is per auto, maar mochten jullie deze per scooter willen doen is dat mogelijk (zie optionele excursie hieronder).

OPTIONEEL: Hanoi naar Hue per Vespa, inclusief Vespa’s, ervaren chauffeurs, Engels sprekende gids, helmen, regenponcho’s, alle toegangsprijzen, koud water, drankjes en snacks op aangewezen haltes, lokale lunch, bagagetransport per bus, ophalen bij uw hotel in Hoi An en afleveren bij jullie hotel in Hue.
OMSCHRIJVING: Achterop een Vespa over de snelweg langs de kust van Vietnam met stops op het beroemde Da Nang strand om de lokale bevolking te zien vissen. Na een korte pauze op de hangbrug met uitzicht over de stad, rijden we langs de baai van Da Nang om een ​​visserstempel te bezoeken voordat jullie beginnen aan je rit op de beroemde Hai Van Pass met een prachtig uitzicht over de prachtige baaien, stranden, oude kantelen en bunkers voordat we onze weg vervolgen langs de rustige lagune versierd met hoge huizen en oesterboerderijen. Na een welverdiende heerlijke Vietnamese lunch, rijden jullie over stillere wegen door het platteland, over bruggen voordat jullie bij een boeddhistische pagode aankomen. Onze excursie passeert veel voorouderlijke huizen en sierlijke graven in de ‘City Of Ghosts’. Daarna nemen jullie een pauze in een dorpscafé voordat jullie de duizend jaar oude Cham-tempel bezoeken. Het laatste stuk van onze reis neemt jullie mee door meer verbluffende landelijke vergezichten en lokale dorpjes, een bezoek aan een vissaus producent en een traditionele scheepswerf voordat jullie aankomen in Hue.

Hue is geliefd onder geschiedenisliefhebbers. Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam die bekend staat om zijn prachtige architectuur tijdens de heerschappij van de Nguyen dynastie. Een aantal monumenten in Hué staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het centrum van Hué is niet zo groot en het is makkelijk om deze historische stad per fiets of te voet te verkennen. Bezoek de beroemde Citadel, de verboden stad die deels door de Amerikanen is verwoest, de paleizen en graftombes van de keizerdynastie net buiten de stad zoals de Minh Mang tombe en de tombe van Thien Tri. Deze tombe staat bekend om zijn aparte architectonische bouwstijl.
Een echte must in Hue is een boottocht over de romantische Parfum rivier naar de Thien Mu pagoda. De Thien Mu Pagoda is een historische pagoda, gelegen op de Ha Khe heuvel, ongeveer 3 kilometer van de oude citadel van Hué. De stupa heeft 7 verdiepingen, is daarmee de grootste in Vietnam en wordt beschouwd als het officieuze symbool van het voormalige keizerrijk. De tempel komt regelmatig voor in volksvertellingen over de stad Hue.

Dag 11: Hue – Ho Chi Minh
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie vliegen vandaag naar Ho Chi Minh stad! Jullie vliegen in de namiddag, zodat je de dag nog in Hue kunt doorbrengen. Verder zijn er geen activiteiten gepland. In HCMC staat een transfer voor jullie klaar om je naar het hotel te brengen.

Dag 12: Ho Chi Minh
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zal een indrukwekkende dag worden. Jullie gaan het War Museum en de Cu Chi tunnels bezoeken. De chauffeur kan jullie ook langs het Opera House, Town Hall, Notre Dame kathedraal en het mooie Independent Palace rijden. Jullie worden om 08.00 uur opgehaald en gaan met de auto richting het Hoc Mon district, waar de cu chi tunnels zich bevinden. Na de cu chi tunnels rijden jullie terug richting de stad waar je het War Remnants Museum bezoekt. Rond 15.00 uur ben je ongeveer weer terug in het hotel.

De Cu Chi Tunnels werden gebruikt door het Noord-Vietnamese Leger (NVA), beter bekend als de Viet Cong. Deze Communistische guerrilla troepen gebruikten de tunnels om de beter uitgeruste Amerikanen en haar Zuid-Vietnamese bondgenoten te bevechten. Het meer dan 200 kilometer lange tunnelstelsel diende als schuilplaats, communicatie centrum, opslagplaats voor wapens en er zijn zelfs scholen en ziekenhuizen gevonden. Om ongewenste indringers buiten de tunnels te houden werden er de meest ingenieuze boobytraps ontwikkeld. Tijdens je bezoek aan de tunnels zul je een groot aantal van deze vallen zien. Van bamboe speren die ineens uit de grond schoten tot valkuilen vol met ijzeren spijlen en explosieven die op briljante wijze tot ontploffing gebracht werden. Je kunt je gemakkelijk verplaatsen in de angst die de Amerikaanse soldaten gehad moeten hebben.
Het War Remnants museum in Ho Chi Minh-stad (Saigon, Hồ Chí Minh) richt zich met name op de Vietnamoorlog, maar ook op de oorlog van Frans-Indochina. De collectie van het museum bestaat uit vele voertuigen, voorwerpen en beelden van de Vietnamoorlog. Op het buitenterrein is uiteraard de door de vele Vietnamoorlogsfilms en series bekende UH-1 (Huey) helikopter te vinden. Verder staat er een CH-47 (Chinook), AT-37 Dragonfly, F-5 Northrop en een Douglas A-1 Skyraider. Naast deze helikopters en vliegtuigen zijn er nog diverse landvoertuigen, kanonnen en tanks te zien zoals bijvoorbeeld een M48 Patton tank. Binnen in het museum is er aandacht besteed aan verschillende onderwerpen van deze oorlog zoals het bijvoorbeeld de bombardementen door de Amerikanen, het gebruik van het ontbladeringsmiddel Agent Orange en het tijdens deze oorlog veel gebruikte Napalm. Foto’s tonen de schade en de verschrikkelijke gevolgen van de inzet van deze middelen.

mui ne zandduinen rood

Dag 13: Ho Chi Minh – Mui Ne
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor jullie transfer naar Mui Ne. Het is een tocht van ongeveer vijf uren, maar zeker de moeite waard. Het Bamboo Resort is van alle gemakken voorzien en ligt direct aan zee. Hier zullen jullie de laatste dagen van je reis helemaal tot rust komen.

Tip: bezoek de hoge rode zandduinen voor een zonsondergang – het is prachtig!

Dag 14: Mui Ne
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 15: Mui Ne
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 16: Mui Ne
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 17: Mui Ne – Ho Chi Minh
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt vertrekken jullie per auto richting Ho Chi Minh stad. Daar heb je de dag voor jezelf.

Dag 18: Ho Chi Minh
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Het zit erop! Vandaag worden jullie naar het vliegveld gebracht voor jullie reis terug naar huis.

De hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘comfortabel’, vergelijkbaar aan 3 sterren in Europa. Voor de cruise wordt een 4* alternatief geselecteerd, en ook het resort op het eind van de reis is een luxere optie. Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Hanoi: Silk Path Boutique Hotel, Deluxe Room
Nachttrein: Lokale trein, 4 persoons cabine (deze worden gedeeld)
Sapa: Pi’s Boutique Sapa Hotel, Deluxe Valley View Room
Lan Ha Bay: Maya Cruise 4*
Hoi An: Hoian Chic Hotel, Double Chic Room
Hue: Rosaleen Boutique Hotel, Superior Room
Ho Chi Minh City: Ben Thanh Boutique Hotel, Classic Queen Window Room
Mui Ne: Bamboo Village Beach Resort & Spa 4*, Deluxe Garden View Room

Deze reis is beschikbaar vanaf €1,779,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Deze individuele reis is inclusief:
 • Vlucht Hanoi – Danang
 • Vlucht Hue – Ho Chi Minh
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?