+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Sprookjesachtig Rajasthan (16 dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 1.166,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

294

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

16 dagen, 15 nachten
New Delhi
Omschrijving

Een reis door deelstaat Rajasthan voelt alsof je de sprookjes van 1001 Nacht binnenloopt. Vol met historische tempels, Raj paleizen, kleurrijke sari’s en prachtige natuur. Deze individuele rondreis heeft het allemaal!

Je begint je reis in Delhi, waar je de mooiste plekken samen met je gids ontdekt. Na Delhi vervolg je je reis naar Agra om de bijzondere Taj Mahal te bewonderen. Vanuit Agra rijd je door naar sprookjesachtig Rajasthan. Hier bezoek je de bekende steden, maar ga je ook van de gebaande paden af om werkelijk deel te zijn van het lokale leven. Zo bezoek je het dorpje Jojawar, waar je in een bijzonder werelderfgoedhotel verblijft. Ook maak je een korte treinsafari tussen Jodhpur en Udaipur, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over Rajasthan’s groene heuvels terwijl je je Indiase mede-passagiers leert kennen middels een praatje. 

Je gaat naar een Bollywood film in het lokale Raj Mandir theater in roze stad Jaipur, maakt een wandeling door blauwe stad Jodhpur, maakt een boottocht over Lake Pichola met uitzicht over romantisch Udaipur en leert traditionele gerechten bereiden van de lokale bevolking. Een vrij vol programma, waarbij je gegarandeerd het meeste uit jouw tijd in India haalt. 

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Genoemde maaltijden
 • Entreegelden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens escursies

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Sprookjesachtig Rajasthan, waar je zowel van de gebaande paden af gaat als de hoogtepunten bezoekt
 • Ga naar een Bollywood film in lokaal filmtheater Raj Mandir
 • Verblijf in prachtige werelderfgoedhotels
 • Ga op treinsafari door de bergen waar je gemakkelijk een praatje maakt met de lokale bevolking
 • Leer een traditioneel gerecht bereiden van de lokale bevolking in woestijnstad Pushkar
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (geen maaltijden)Aankomst in India

Welkom in India! Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar je hotel gebracht. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf.

Je zult merken dat Delhi uit twee werelden lijkt te bestaan. En dat is eigenlijk ook zo. Oud Delhi was ooit de hoofdstad van Islamitisch India en bestaat uit smalle straatjes met afbrokkelende havelis en formidabele moskeeën. De keizerlijke stad New Delhi, gecreëerd door de Britse Raj, bestaat daarentegen uit ruime, met bomen omzoomde lanen en imposante overheidsgebouwen.

Dag 2 (ontbijt)Delhi

Na het ontbijt word je opgehaald voor een dagtour waarin je Delhi’s mooiste plekjes ontdekt. Je bezoekt onder andere Old Delhi, Jama Mosque, het rode fort, Raj Ghat, India gate, het presidentiële complex, Qutub Minar, de Lotus tempel en een aantal lokale markten. Het deel door Old Delhi zul je afleggen in een tuk-tuk, waarna je verder gaat in de auto om New Delhi te ontdekken. Afhankelijk van hoeveel tijd je over hebt, heb je de kans Humayun’s tombe, de Lotus tempel en/of Qutub Minar van binnen te bezoeken.

Dag 3 (ontbijt)Delhi - Agra

Vandaag vertrekken jullie na het ontbijt per auto richting Agra. Na zo’n 4 uurtjes rijden kom je aan in de stad van de Taj Mahal. Hier check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag voor jezelf.

Optioneel kun je vanavond de Mohabbat Taj Show bijboeken. Een show over het leven van keizer Shah Jahan en zijn vrouw Mumtaj Mahal, vol kleurrijke kostuums, dans en zang.

Dag 4 (ontbijt)Agra

Vandaag bezoek je de Taj Mahal, een hoogtepunt van deze reis. Na het ontbijt vertrek je naar dit bijzondere monument, zodat je de drukte ietwat voor bent.
De Taj Mahal heeft een bijzondere (liefdes)geschiedenis. De Indiase grootmogol Shah Jahan liet dit mausoleum namelijk bouwen voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. De Taj Mahal wordt daarom ook wel gezien als de ultieme liefdesverklaring. De Taj Mahal is gebouwd in de mogulstijl, een mengvorm van islamitische en hindoe architectuur. Het witmarmeren, sprookjesachtige gebouw is 58 meter hoog, 56 meter breed en versierd met ingelegde stenen. Het is volkomen symmetrisch, een effect dat visueel wordt versterkt doordat er een uitgestrekte tuin met een langgerekte waterpartij voor ligt.

*LET OP: de Taj Mahal is gesloten op vrijdagen.

Na de Taj Mahal bezoek je ook nog het Fort van Agra. Overschaduwd door de Taj Mahal, wordt dit fort vaak overgeslagen. Zonde, want het is een schitterend fort. In het fort zijn meerdere binnenplaatsen, waar adembenemend mooie paleizen, moskeeën, troonkamers en andere gebouwen staan – stuk voor stuk rijkversierd en vaak gemaakt van wit marmer.

Dag 5 (ontbijt)Agra - Jaipur

Vandaag ga je op weg naar Jaipur, jullie eerste ontmoeting met deelstaat Rajasthan. In totaal duurt de autorit zo’n 5 uren, maar deze wordt onderbroken door een bijzonder bezoek aan Fatehpur Sikri, ook wel de spookstad genoemd. De stad werd gebouwd in de 16e eeuw en was de hoofdstad van het Mogolrijk tot 1585. De stad werd pas in 1571 bewoond en na 14 jaar alweer verlaten, door een tekort aan drinkwater. Hoewel het sindsdien als spookstad is bestempeld, is de stad zeer goed bewaard gebleven en kijk je hier echt je ogen uit, zeker wat betreft de Mogol-architectuur.

Neem rustig de tijd om Fatehpur Sikri te bewonderen, waarna je verder reist naar Jaipur. Hier check je in in het mooie Dera Rawatsar erfgoedhotel en heb je wat tijd voor jezelf totdat één van de absolute hoogtepunten van deze reis begint: Een Bollywood film in het lokale Raj Mandir theater. Hier zit je te midden van de lokale bevolking en geloof me, dat vergeet je nooit meer. Iedereen zingt en danst mee met wat er op het scherm gebeurt en zelfs zonder ondertiteling (dit hangt af van de film) is het een ervaring op zich.

Dag 6 (ontbijt & diner)Jaipur

Na het ontbijt ga je op ontdekkingsreis in de roze stad. Je bezoekt een aantal van de absolute highlights van Jaipur, zoals Amber fort, Jantar Mantar, en het Stadspaleis. Vergeet ook zeker niet door de leuke straatjes met haar bazaars en bloemenmarkten te wandelen. Geniet de rest van de middag op eigen houtje van de stad of kom wat tor rust, want vanavond staat er een bijzonder diner op de planning. Je wordt rond 18.00 uur opgehaald en naar je diner gebracht, waar je tijdens je maaltijd geniet van de traditionele volksdansen van Rajasthan.
rust tot je rond 18.00 uur opgehaald wordt voor je diner.

Dag 7 (ontbijt)Jaipur - Jojawar

Vandaag reis je af naar Jojawar, een klein, mooi dorpje in het Pali district. Een lange reisdag van zo’n 6 uren, maar dit is het helemaal waard als je aankomt bij het hotel waar je verblijft, een prachtig erfgoedhotel. Deze haveli is een klein garnizoensfort uit 1780 en ligt aan de voet van de Aravalli-heuvels.

Dag 8 (ontbijt)Jojawar

Vandaag maak je een treinsafari door het mooie heuvellandschap van Jojawar. De treinrit zelf duurt ongeveer een uurtje, waardoor je de rest van de dag heerlijk voor jezelf hebt. De treinrit is niet toeristisch, wat jou als toerist zeer interessant maakt. Verwacht dus zeker een gezellig praatje met één van de Indiërs die deze trein nemen en leer meer over het lokale leven in Jojawar.

Dag 9 (ontbijt)Jojawar - Luni

Na het ontbijt word je naar Luni gereden, een klein traditioneel dorpje gelegen aan de rivier. Je stapt hier echt het lokale leven in, aangezien de bewoners ambachten zoals metaalsmid of houtbewerker beoefenen.

Je verblijft hier in Fort Chanwa, een erfgoedhotel met een sprookjesachtige omgeving. Deze accommodatie maakt de titel van deze reis hélemaal waar.

De ambachtslieden die het dorp bewonen, beoefenen nog steeds hun traditionele, voorouderlijke beroep uit als metaalsmit, hout, of kleibewerker. Je verblijft in het Chanwa Fort, dat is omgebouwd tot erfgoedhotel. Een fantastische ervaring in een sprookjesachtige omgeving. Zodra je de luxe van deze bijzondere accommodatie verlaat, sta je ineens middenin het plattelandsleven van Rajasthan. Daarom juist een mooie ervaring, die je dichtbij de lokale bevolking brengt.

Dag 10 (ontbijt)Luni - Jodhpur - Luni

Vandaag vertrek je na het ontbijt richting Jodhpur, de blauwe stad, één van de mooiste gezichten van India. In Jodhpur bezoek het je Mehrangarh Fort, waar je een geweldig uitzicht hebt over de vele blauw geschilderde huisjes. Hierna ga je op begeleide stadswandeling door het centrum van Jodhpur, waarna je met een tukt-tuk naar het eindpunt wordt gebracht. Vanuit hier rijd je terug naar Luni, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 11 (ontbijt)Luni - Udaipur

Klaar voor romantiek? Na je ontbijt vertrek je naar de meest romantische stad van India: Udaipur. Zo genoemd door haar mooie Lake Pichola. Onderweg naar Udaipur stop je na zo’n 3 uren om de Ranakpur Jain tempel te bezichtigen. Deze tempel wordt gedragen door 1444 gebeeldhouwde zuilen. De Ranakpur-tempel is een van de grootste en belangrijkste tempels van de Jain-cultuur. De campus omvat verschillende tempels zoals de Chaumukha-tempel, de Surya-tempel, de Suparshvanatha-tempel en de Amba-tempel. Schoenen en leer zijn ten strengste verboden hier, dus hou hier rekening mee bij je bezoek.

Na je bezoek rijd je verder naar Udaipur, waar je incheckt in het Madri Haveli hotel, vroeger in het bezit van de Maharadja van Madri. Het pand is prachtig gerestaureerd en heeft een bijzondere sfeer, met haar glas-in-loodramen en uitzicht op de stad en het meer vanaf de heuvel.

Dag 12 (ontbijt)Udaipur

Zoals eerder benoemd, wordt Udaipur ook wel de stad van de romantiek genoemd. Dit komt door haar prachtige Lake Pichola, dat omringd wordt door bergen en het immens Stadspaleis. Een toeristische trekpleister, maar alsnog zeker een bezoekje waard. Na de dag voor jezelf te hebben gehad, is dit dan ook precies wat je vandaag gaat doen. Je wordt ‘s avonds opgehaald voor een boottochtje over dit idyllische meer.

Dag 13 (ontbijt)Udaipur - Pushkar

Vandaag staat er een flinke rit van zo’n 6 uren op het programma, naar de heilige stad Pushkar. Pushkar is vooral bekend om haar heilige meer en de fameuze kamelenmarkt die er elk jaar in November wordt gehouden. Als de stad niet vol staat met kamelen, is het in vergelijking tot andere steden in Rajasthan een rustige stad, waar je heerlijk tot rust kan komen en kan genieten van het lokale leven om je heen. Ook hangt er een relaxte sfeer, wat het een bekende bestemming maakt voor backpackers.

Bij aankomst in Pushkar check je in bij weer een bijzondere accommodatie, namelijk het romantische Pushkar Bagh, middenin de woestijn. Hier heb je wat tijd voor jezelf, tot je vlak voor zonsondergang wordt opgehaald om een Aarti ceremonie aan de oevers van het heilige Pushkar meer mee te maken. Aarti is een Hindoe ritueel,met veel vuur, dans en zang. Dat belooft een mooie avond te worden.

Dag 14 (ontbijt & diner)Pushkar

Vandaag heb je een dag voor jezelf. Loop zeker een stuk langs het heilige Pushkar meer, waar je de lokale bevolking zich wast in het heilige water of hun kleding wast.

In de avond wordt je opgehaald voor een wel heel bijzonder diner: je eet een maaltijd met een lokale familie, geheel op traditionele wijze. Verwacht hierom geen luxe, maar een unieke ervaring kun je zeker verwachten!

Dag 15 (ontbijt)Pushkar - Delhi

Vandaag staat heb je een lange rit voor de boeg, namelijk terug naar Delhi in zo’n 7 uren. Eenmaal aangekomen in Delhi check je in in je hotel en heb je de rest van de dag voor jezelf.

Dag 16 (ontbijt)Delhi en vertrek naar huis

Na het ontbijt wordt je opgehaald voor je transfer naar het vliegveld. Je sprookjesachtige reis door Rajasthan in combinatie met Delhi en Agra zit erop! Vervolg je reis door India of vlieg terug naar huis vol nieuwe indrukken en ervaringen.

Hotels

Hotels

 • Colonel's RetreatDelhi
 • Fern Howard PlazaAgra
 • Dera RawatsarJaipur
 • Rawla JojawarJojawar
 • Fort Chanwa Luni
 • Madri Haveli Udaipur
 • Pushkar BaghPushkar
 • Colonel's RetreatDelhi

Optionele hotel upgrades (enkel op aanvraag)

 • Heritage Haveli Dharampura HotelDelhi
 • Geen upgrade mogelijkAgra
 • Alsisar Haveli - Heritage HotelJaipur
 • Geen upgrade mogelijkJojawar
 • Geen upgrade mogelijkLuni
 • Chunda PalaceUdaipur
 • Geen upgrade mogelijkPushkar
 • Heritage Haveli Dharampura HotelDelhi

De hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘erg goed’, vergelijkbaar met 4 sterren in Europa. Er zijn in dit reisvoorstel bijna uitsluitend werelderfgoed-hotels opgenomen (behalve in Delhi en Agra) , die jouw beleving extra bijzonder maken.

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 12.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.