+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Natuur & Cultuur in Kleurrijk Yunnan, China (17 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 2.208,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

661

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

17 Dagen, 16 Nachten
Kunming (China)
Omschrijving

China is een ontzettend groot en veelzijdig land, waar je elke keer iets nieuws kunt ontdekken. Op deze individuele rondreis bezoek je Yunnan’s hoogtepunten en en leer je over het lokale leven in de kleine bergdorpjes. De reis staat in het teken van natuur en cultuur waarbij je door het kleurrijke Yunnan reist. Deze provincie staat bekend om haar mysterieuze bergvolkeren en natuurschoon zoals de uitgestrekte rijstvelden van Yuangyang en het Stenen Woud van Kunming.

Je begint deze reis in Yunnan’s hoofdstad Kunming, een goede uitvalsbasis voor de rest van je reis door deze kleurrijke provincie. Tijdens de rest van je reis bezoek je kleine dorpjes waar je etnische minderheden ontmoet, zoals de Bai, Yi, Naxi en Hani. Allemaal met hun eigen, traditionele levenswijze en bijzondere architectuur. Hier krijg je de kans echt deel uit te maken van het lokale leven, bijvoorbeeld door een traditioneel gerecht te leren bereiden of een lokale familie te bezoeken. 

De volgende dagen ga je een prachtige wandeltocht maken over de Tiger Leaping Gorge (Kloof van de sprong van de Tijger). Zo genoemd naar de legende waarin een tijger over de kloof heen sprong, beneden vind je een beeld van de tijger. Je hiket naar een guesthouse en loopt een deel over de route die deel was van de historische Theeroute. De omgeving is adembenemend en verandert bijna elk uur. Zo loop je door rijstvelden en bergen, waarbij je vele kleine dorpjes passeert. 

Je reist door naar Shangri-La, waar je je eerder in Tibet dan in Yunnan waant. De vriendelijke bevolking, witte bergtoppen en Tibetaanse kloosters maken dit tot een bijzondere omgeving. 

Een actief programma waar je ontzettend veel ziet en onderneemt. Je komt gegarandeerd terug vol unieke ervaringen. 

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Binnenlandse vlucht van Shangri-La naar Kunming
 • Hogesnelheidstrein van Kunming naar Dali
 • Genoemde maaltijden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens excursies
 • Entreegelden

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Een bijzondere reis waar je de minderheden van Yunnan ontmoet
 • Maak een trekking door de adembenemende omgeving van de Tiger Leaping Gorge
 • Waan je in Tibet in stadje Shangri-La, met haar kloosters, witte bergtoppen en vriendelijke bevolking
 • Bezoek de bijzondere blauwe en groene rijstvelden van Yuangyang
 • Reis per hogesnelheidstrein
 • Verblijf in hotels in traditionele Chinese stijl waar mogelijk
 • Een Engelstalige gids op de dagen 2-6 en 8-15
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (geen maaltijden)Aankomst in Kunming

Welkom in Kunming! Jullie worden opgewacht in de ontvangsthal en naar jullie hotel gebracht. Je hebt de rest van de dag voor jezelf, rust uit van de lange vlucht of ga vast op ontdekkingsreis.

Dag 2 (ontbijt)Kunming - Shilin

Na het ontbijt ontmoet je de gids in de lobby van het hotel. Je gaat op pad naar Shilin, waar je het bijzondere Stenen Woud bezoekt. Het woud bestaat uit karsten rotsformaties die omhoog schieten, waardoor het geheel een bos lijkt te vormen. Hierna rijd je door naar je hotel in Shilin, waar je incheckt en de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 3 (ontbijt)Shilin - Jianshui

Vandaag stap je in de auto naar het historische Jianshui, waar je op begeleide stadstour gaat. Jianshui heeft een mooi historisch centrum en bijzondere tempels. Het hoogtepunt is toch wel de Confucius tempel, welke dateert uit 1285. Het is een zeer groot complex, met wel 14 hallen bestaande uit traditionele deuren en mooie lotusvijvers. Hiernaast bezoek je de Double Dragon brug en de tuien van familie Zhu. Hierna check je in in je hotel, een leuke accommodatie met een aantal authentieke elementen.

Dag 4 (ontbijt)Jianshui - Yuanyang

Na het onbijt vertrek je naar Yuanyang, wat bekend staat om haar spectaculaire rijstvelden en terrassen. Zo vind je er zelfs blauwe rijstvelden! Na zo’n 2 uur rijden kom je aan in Yuanyang, waar je een aantal rijstvelden van de Hani minderheid bezoekt en tijd krijgt om hier op je gemakje rond te lopen en de Hani te leren kennen. Hierna check je in bij Jacky’s Guesthouse, wat middenin de groene rijstvelden ligt. Prachtig uitzicht dus!

Dag 5 (ontbijt)Yuanyang

Je begint je dag met het bezoeken van de lokale markt. Vervolgens stap je in de auto om de blauwe rijstvelden van Aichun te bewonderen. Ook bezoek je de uitgestrekte rijstvelden van Longshuba. Na een dag vol natuurschoon word je afgezet bij je guest house en heb je de tijd voor jezelf.

Dag 6 (ontbijt)Yuanyang - Kunming

Vandaag staat er een vrij lange rit op het programma, namelijk terug naar Kunming. Hier doe je zo’n 6 uren over, waarna je bij aankomst de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 7 (ontbijt)Kunming - Dali

Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation van Kunming, waar je op de trein stapt naar Dali. Een kort reisdagje, waarna je de rest van de dag hebt om Dali op eigen houtje te ontdekken. Vergeet zeker niet een rondje door het centrum te lopen, waar je geheid mensen van de Bai minderheid tegenkomt. De Bai stellen alles in het teken van de kleur wit, wat je ziet aan hun huizen en traditionele kleding.

Dag 8 (ontbijt)Dali - Xizhou - Shaxi

Vandaag ga je na het onbijt op pad naar Xizhou, een traditioneel Bai dorpje dat een stuk minder toeristisch is dan Dali. Hier vindt je prachtige (witte) Bai architectuur en maak je kennis met het lokale leven van de Bai. Ook kun je hier deelnemen aan een bijzondere activiteit, namelijk het bereiden van een lokale delicatesse met één van de Bai families. Een bijzondere ervaring, die ik je van harte aanbeveel.
Vervolgens rijd je door naar Shaxi, waar je incheckt in je hotel, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 9 (ontbijt)Shaxi

Shaxi is een gezellig, klein Bai dorpje, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Zeker op de markt in het oude centrum krijg je het gevoel dat in het oude China staat. Toerisme is nog in opkomst, wat het een relatief rustige bestemming maakt, waar je heerlijk kunt ontspannen. Je bezoekt hier, samen met je gids, het oude stadscentrum, de ‘hangende’ Baoxiang tempel en de bijzondere Shizhong tempel en historische grotten. In de grotten vind je historische sculpturen die verhalen uit verschillende dynastieën uitbeelden.

Dag 10 (ontbijt)Shaxi - Lijiang

Je rijdt vandaag in zo’n 2 uurtjes naar Lijiang, van waaruit je Baisha village bezoekt. Dit traditionele Naxi dorpje staat bekend om haar prachtige omgeving, aan de voet van de Jade Dragon Snow Mountain. Doordat dit dorpje niet commercieel is er er nog weinig toeristen komen, kun je hier het echte dagelijks leven van de Naxi meemaken. Om je helemaal onder te dompelen in deze bijzondere cultuur, staat er een bezoek bij een Naxi familie op het programma. Zij introduceren je graag tot hun manier van leven.

Na dit bijzondere bezoek, rijd je terug naar Lijiang waar je incheckt in je hotel met traditionele Chinese architectuur.

Dag 11 (ontbijt)Lijiang

Vandaag heb je je de dag voor jezelf. Als je het échte oude Lijiang wil zien, raad ik je aan vroeg op te staan om de stad te ontdekken. Later op de dag wordt het steeds drukker, maar ook dan verliest Lijiang haar charme niet. Loop door de prachtige Ancient Town met haar smalle straatjes en vele kanalen.

Heb je zin iets echt actiefs? Ga dan op excursie naar de Jade Dragon Snow Mountain. Je kunt de berg op hiken, tot wel 4680 meter hoog, waar je een adembenemend uitzicht hebt. Gedurende april en mei loop je door de bloeiend azalea’s, wat het geheeld nog bijzonderder maakt.

Dag 12 (ontbijt) Tiger Leaping Gorge

Vandaag begin je aan je hike dor de Tiger Leaping Gorge, één van de mooiste hikes die je kunt maken in heel China. Je loopt door een ontzettend veelzijdige omgeving, vol groene rijstvelden, mooie bergdorpjes en langs de Jangste rivier. Je hiket vandaag voor zo’n 5 uren, tot je aankomt bij het Halfway Guesthouse, waar je overnacht.

Dag 13 (ontbijt)Tiger Leaping Gorge - Shangri-La

Na het ontbijt wandel je verder naar Tina’s Guesthouse, waar je wordt opgepikt door je chauffeur en naar Shangri-La rijdt. Over de hike doe je zo’n 2.5 uur, waarna je 3.5 uur rijden aankomt in Shangri-La, een plek vol Tibetaanse invloeden. Het stadje ligt hoog in de bergen en voelt alsof je middenin Tibet staat. De mensen zijn vriendelijk, de omgeving is prachtig en de Tibetaanse kloosters maken het helemaal af. Je checkt in je hotel wat volledig in Tibetaanse stijl is gebouwd. Hier slaap je in een heerlijke kamer vol houten details.

Dag 14 (ontbijt)Shangri-La - Deqin

Vandaag stap je in de auto richting Deqin, een plaatsje waar je een schitterend uitzicht hebt over de Baima Snow Mountain. Geef het vooral al wanneer je wil stoppen om foto’s te maken of een stukje te lopen, daar is alle tijd voor. Je vervolgt je rit naar de Dongzhulin tempel, één van de 13 Lama tempels in China. De tempel is over het algemeen rustig en met wat geluk kom je er Tibetaanse Lama’s tegen in prachtige kledij. Hierna check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag voor jezelf.

Dag 15 (ontbijt)Deqin - Shangri-La

Vandaag rijd je terug naar Shangri-La, maar niet voordat je de Meili Snow Mountain bezoekt. Dit is één van de acht heilige bergen in het Boeddhisme. Je uitzicht is schitterend, zeker als je wat op tijd op pad gaat en het licht langzaam over de bergen omhoog ziet trekken. Na dit bezoek rijd je terug naar Shangri-La en check je wederom in bij je Tibetaanse hotel. De rest van de dag heb je voor jezelf.

Dag 16 (ontbijt)Shangri-La - Kunming

Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht voor de trein naar Kunming. De treinrit duurt maar een uurtje, waarna je met de auto nog een uur onderweg bent naar je hotel. Een heerlijke korte reis vandaag, wat je alle tijd geeft om je laatste dag te genieten in Kunming.

Dag 17 (ontbijt)Kunming en vertrek naar huis

Vandaag zit het er alweer op en vervolg je je reis door China of vertrek je naar huis.

Hotels

Hotels

 • Cuihu Yihao HostelKunming
 • Xinglin Daguanyuan Zizhuyuan HotelShilin
 • Lin An InnJianshui
 • Jacky's GuesthouseYuanyang
 • Taiheju hotelDali
 • Aoding CourtyardShaxi
 • Liwang hotelLijiang
 • Halfway GuesthouseTiger Leaping Gorge
 • E-outfitting Boutique HotelShangri-La
 • Guanjing Tiantang HotelDeqin

Optionale hotel upgrades (enkel op aanvraag)

 • Floral Hotel Green LakeshoreKunming
 • Geen upgrade mogelijkShilin
 • Xiu Ju Xian Ting GuesthouseJianshui
 • Jacky's Guesthouse kamer met balkon of The Twelve Manor Terraces HostelYuanyang
 • Zhongheju Boutique Inn of Landscape HotelDali
 • Landscape HotelShaxi
 • Ivy Garden Resort HotelLijiang
 • Geen upgrade mogelijkTiger Leaping Gorge
 • Geen upgrade mogelijkShangri-La
 • Shard Homeland HotelDeqin

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 12.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.