+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Minderheden van China (13 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 1.909,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

731

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

13 Dagen, 12 Nachten
Shanghai (China)
Omschrijving

China is een ontzettend groot en veelzijdig land, waar je elke keer iets nieuws kunt ontdekken. Op deze individuele rondreis bezoek je een aantal van China’s vele etnische minderheden en leer je over het lokale leven. De reis staat in het teken van natuur en cultuur waarbij je door de provincies Guanxi en Guizhou reist. Deze provincies staan bekend om hun vele culturen, landschappen zoals rijstvelden en karstgebergten en natuurlijk de prachtige Li rivier. 

Je begint deze reis in metropool Shanghai, waar je een aantal dagen verblijft en je de tijd hebt om de stad te ontdekken. Vanuit Shanghai vlieg je naar de provincie Guanxi. Tijdens je reis bezoek je kleine dorpjes op het platteland waar je je onderdompelt in het echte leven van de Miao, Dong, Zhuang en Yao groepen. Deze minderheden hebben elk hun eigen cultuur en traditionele kleding, wat het straatbeeld ontzettend bijzonder maakt. Ook bezoek je een aantal shows waar de lokale bevolking, door middel van zang en dans, hun geschiedenis vertelt.

Je maakt wandelingen door de groene rijstvelden van Longji, leert traditionele gerechten bereiden van de lokale bevolking en maakt een fietstocht door het heuvellandschap van Yangshuo. Een vol programma, met gegarandeerd mooie nieuwe ervaringen. 

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Binnenlandse vlucht van Shanghai naar Guilin
 • Hogesnelheidstrein van Sanjiang naar Congjiang en van Kaili naar Guiyang
 • Genoemde maaltijden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens escursies
 • Entreegelden

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Een bijzondere reis waar je de minderheden van Guanxi en Guizhou ontmoet
 • Vaar over de mooie Li rivier
 • Bezoek de Liusanjie show, gespeeld door de Miao, Dong en Yao minderheden en geregisseerd door Zhang Yi Mou
 • Leer een traditioneel rijst-in-bamboebuis gerecht bereiden van de lokale bevolking, met uitzicht over de prachtige Longji Backbone Rijstvelden
 • Maak een fietstocht door de heuvellandschappen van Yangshuo
 • Een Engelstalige gids op de dagen 2,4-7,9-11
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (geen maaltijden)Aankomst in Shanghai

Welkom in Shanghai! Jullie worden opgewacht in de ontvangsthal en naar jullie hotel gebracht. Je hebt de rest van de dag voor jezelf, rust uit van de lange vlucht of ga vast op ontdekkingsreis in de moderne metropool.

Dag 2 (ontbijt)Shanghai - Tongli - Shanghai

Na het ontbijt ontmoet je de gids in de lobby van het hotel. Je gaat op pad naar Tongli, een stadje op ongeveer 1.5 uur rijden. Deze stad wordt ook wel het Venetië van het Oosten genoemd, door haar vele nauwe straatjes en waterwegen. Je vindt er veel overblijfselen van de Ming en Qing dynastieën, waarvan de Ming dynastie meer dan 600 jaar terug gaat. Geniet van de prachtige omgeving vol historische bruggen, gezellige kleine straatjes en de mooie Yangtze rivier.

Dag 3 (ontbijt)Shanghai

Vandaag is een dag ter vrije besteding, voordat je morgen naar het mooie Guanxi vertrekt. Ga zelf op ontdekkingsreis door Shanghai of boek een tour bij waarbij je samen met een gids de hoogtepunten van Shanghai bewondert.

Dag 4 (ontbijt)Shanghai - Guilin - Yangshuo

Na het ontbijt vertrek je naar het vliegveld van Shanghai voor je vlucht naar Guilin. Na zo’n 2.5 uur kom je aan Guilin, waar je wordt opgehaald door de chauffeur en op weg gaat naarXingping. Hier stap je op een bamboe bootje en vaar je over de adembenemende Li rivier, mijn persoonlijke favoriet. ‘s Avonds bezoek je de Liusanjie show, gespeeld in het water van de rivier met het berglandschap op de achtergrond, een plaatje! Deze show wordt uitgevoerd door de Miao, Dong en Yao minderheden en wordt geregisseerd door Zhang Yi Mou. Dit is een drukbezochte show, maar dat maakt het niet minder de moeite waard. Het is een mooie introductie tot de verschillende etnische minderheden die je zal tegenkomen op je reis.

Dag 5 (ontbijt)Yangshuo

Na de drukke dag van gister ga je vandaag wat meer de rust in. Geniet van de prachtige omgeving van Yangshuo, omringd door kartsgebergten en de Li rivier. Je gaat vandaag, met een gids, op een fietstocht door de omgeving. Zo fiets je langs pittoreske heuvellandschappen en bezoek je lokale boerderijtjes. Tussendoor is er genoeg tijd om je fiets te parkeren en een stukje te (heuvelopwaarts) te wandelen. De rest van de dag heb je voor jezelf.

Dag 6 (ontbijt en diner)Yangshuo - Longji

Vandaag stap je in de auto richting de rijstvelden van Longji. Onderweg breng je een bezoek aan de Huangluo Yao Village, waar je de Rode Yao minderheid vindt. De Yao vrouwen dragen hun haar allemaal zo lang dat ze sinds 2002 zelfs in het Guinness Book of Records staan. De langste haren zijn wel 2.1 meter lang! Ze dragen hun haar los of opgerold op hun hoofd wat samen met hun traditionele kledij en mooi beeld geeft.

Na deze stop rijd je verder naar Longji, waar je de heuvel oploopt (30 min) om in Ping’an uit te komen, het dorpje bovenop de heuvel. Onderaan de heuvel vindt je verschillende dragers, die tegen betaling met je meelopen en je bagage de heuvel opdragen. Omdat je inmiddels aardig hoog zit, is het best een pittige klim, dus doe het rustig aan.

Eenmaal boven aangekomen check je in bij je hotel waar je een schitterend uitzicht over de rijstvelden en het dorpje hebt. Je kunt een begeleide wandeling maken om de omgeving te ontdekken en het lokale leven op het platteland van dichtbij mee te maken. ‘s Avonds bezoek je een lokale familie en leer je hoe je op een wel heel bijzondere manier rijst bereidt, namelijk in een buis van bamboe. Na het bereiden van de maaltijd eet je samen met de familie. Een bijzondere ervaring waarbij je echt deel bent van het lokale leven.

Dag 7 (ontbijt)Longji - Sanjiang

Na het ontbijt verlaat je de groene omgeving van Longji en ga je op weg naar Chenyang. Hier vind je de Dong minderheid, die je de komende dag ook in een aantal kleinere dorpjes zult tegenkomen. De Dong minderheid spreekt Thais en draagt kleurrijke traditionele kleding, bedrukt met draken- en fenikspatronen. De vrouwen vallen op door hun vele zilveren sieraden, die ook op hun hoofdtooien of knotten zijn bevestigd. In Chengyang vind je prachtige Wind en Regen bruggen, een echt hoogtepunt van architectuur .

Dag 8 (ontbijt)Sanjiang - Congjiang - Zhaoxing

Vandaag heb je de ochtend voor jezelf, waarna je vroeg in de middag richting het treinstation vertrekt voor de bullet train naar Congjiang. Deze hogesnelheidstrein is een ervaring op zich en kan tot wel 350 km per uur gaan. Zodra je op het station aankomt word je opgehaald door je chauffeur en naar je hotel in Zhaoxing gebracht. Hier heb je de rest van de dag voor jezelf.

Dag 9 (ontbijt)Zhaoxing - Congjiang

Zhaoxing is een vrij groot Dong dorp, waar de Dong minderheid hun eigen taal (Thais) spreekt en verdeeld is in 5 stammen met elk hun eigen Drum Toren en Wind en Regen brug. Deze stijl zie je door het hele dorp terug en zul je vandaag bewonderen onder begeleiding van een gids. Na de tour van Zhaoxing en Tang an, het andere Dong dorpje, vervolg je je reis naar Congjiang. Hier heb je mogelijkheid de Grand Song bij te boeken. Dit is een show, die opgevoerd wordt door de Dong minderheid in hun traditionele kledij. Er worden verschillende liederen gezongen om de geschiedenis te vertellen, waarbij het nabootsen van (dieren)geluiden en natuur ook een rol speelt. Als je deze activiteit niet bijboekt, heb je de rest van de dag voor jezelf.

Dag 10 (ontbijt)Congjiang - Rongjiang - Kaili

Vandaag staat in het teken van het bezoeken van kleine, traditionele dorpjes waar de Miao en Dong minderheden leven. Je begint het programma met een bezoek aan het primitieve Huanggang Dong dorpje. Dit is een relatief onbezocht dorpje, wat het een authentieke sfeer geeft er ervoor gezorgd heeft dat de cultuur goed bewaard is gebleven. Verborgen in de heuvels is de levensstijl van de Dong hier honderden jaren hetzelfde gebleven. Het is alsof je terug in de tijd stapt..

Je vervolgt je reis naar het Zhanli Dong dorpje, een ander traditioneel en niet-commercieel Dong dorpje in deze streek. Ook hier vind je authenticiteit op en top en zie je hoe het lokale leven er aan toe gaat.

Hierna rijd je in een paar uurtjes richting Rongjiang, waar je de zwarte Miao ontmoet. Deze etnische minderheid leeft in de bergen en ook hier maak je het traditionele leven van de Miao mee. De rit hier naartoe gaat over wat slechtere wegen, maar hier word je voor beloond met een van de gebaande paden af, authentieke ervaring. Na dit bezoek rijd je naar Kaili, een Miao stadje, waar je overnacht.

Vaak is in één van de dorpjes wel een lokale markt te vinden, neem hier zeker een kijkje. En vergeet je camera niet!

Dag 11 (ontbijt)Kaili - Guiyang

Na het ontbijt vertrek je naar het laatste dorpje in het programma, het Langde Miao dorpje. Een historisch dorp, dat bestaat uit houten huizen en waar je in het centrum een bronzen drum vindt. De Miao minderheid wordt opgedeeld in verschillende groepen. Zo bezocht je eerder de zwarte Miao, en bezoek je vandaag de langrokken Miao. De Miao vrouwen dragen kleurrijke lange rokken en bijzondere zilveren hoofdtooien. De mannen dragen lange donkerblauwe gewaden en spelen op hun Lushen (een groot, bamboe blaasinstrument) om je welkom te heten in hun dorp. Ook bieden ze je hun 12 soorten lokale wijn aan, een traditioneel welkom van de Miao waarbij elk van de wijnen een speciale betekenis heeft.

Na dit bezoek word je naar het treinstation gebracht voor je transfer naar Guiyang per hogesnelheidstrein. Bij aankomst wordt je opgehaald door je chauffeur en afgezet bij je hotel met uitzicht op de rivier.

Dag 12 (ontbijt) Guiyang

Vandaag heb je een vrije dag in Guiyang. Kom even lekker tot rust na alle nieuwe indrukken van de afgelopen dagen of loop op je gemakje door de stad. Nog niet uitgekeken? Je kan vandaag een tour bijboeken naar de Huangguoshu waterval, de grootste in heel China. Hier vind je de Buyi/Bouyei minderheid en een prachtige omgeving. Mocht je deze tour bij willen boeken, hou er dan rekening mee dat het een stukje rijden is en dat je dus op tijd zult vertrekken en de hele dag onderweg zult zijn.

Dag 13 (ontbijt)Guiyang en vertrek naar huis

Vandaag zit het er alweer op en vervolg je je reis door China of vertrek je naar huis.

Hotels

Hotels

 • SSAW Boutique HotelShanghai
 • CTN Li River HotelYangshuo
 • Pingan GuesthouseLongji
 • Dong Village HotelSanjiang
 • Lipin Zhaoxing VIP HotelZhaoxing
 • Gaozeng HotelConjiang
 • Harmonious Dunpu HotelKaili
 • Yicai Jiaxiu Meisu HotelGuiyang

Optionale hotel upgrades (enkel op aanvraag)

 • Sunrise On The BundShanghai
 • Jingranju Boutique HotelYuangshuo
 • Star-wish ResortLongji
 • Geen upgrade mogelijkSanjiang
 • Lubian Jiushan Banshui Boutique HotelZhaoxing
 • Geen upgrade mogelijkConjiang
 • Grand Metropark Heaven-sent ResortKaili
 • Anantara Guiyang ResortGuiyang

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 12.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.