+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Kleurrijk Zuid-India (14 dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 1.387,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

743

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

14 dagen, 13 nachten
Chennai, Cochin (India)
Omschrijving

Een reis door kleurrijk Zuid-India vormt grote constrasten met een reis door het Noorden van India. Beide delen zijn het dan ook zeker waard om te ontdekken. Waar het Noorden van het land veel droger is, word je in het Zuiden omringd door groen. Je vindt er duizenden tempels, Franse invloeden, prachtige plantages en de natuurlijk de backwaters.

Je begint je reis door Zuid-India in Chennai, hoofdstad van de deelstaat Tamil Nadu. Je rijdt bij aankomst meteen een stukje door naar het Zuiden, waar vandaan je de duizend tempels van Kanchipuram bezoekt. Vervolgens rijd je door naar Pondicherry, een voormalige Franse kolonie. Hier zijn de invloeden nog zeer van aawezig, wat het doet voelen alsof je in Europa wandelt. De warmte en het strand van India, de gebakjes van Frankrijk. 

Halverwege je reis door Zuid-India bezoek je één van de absolute hoogtepunten: Madurai. Madurai is de oudste en meest heilige stad van Tamil Nadu en wordt ook wel de stad van tempels genoemd. Hier zul je zien waarom het Zuiden van India al kleurrijk wordt bestempeld. Vanuit Madurai reis je verder naar de deelstaat Kerala. Een groene staat vol specerij plantages, groene theevelden en backwaters, waar je mooie wandelingen en boottochtjes zult maken. 

Je sluit je reis af in Mararikulam, waar je een aantal dagen de tijd hebt om heerlijk bij te komen aan het strand. Na deze paar dagen reis je naar Cochin, waar je dineert met een lokale familie en de volgende dag naar het vliegveld wordt gebracht. 

Een actieve reis waarin je de absolute hoogtepunten vanhet kleurrijke Zuid-India ontdekt en activiteiten onderneemt waarbij je deel bent van de lokale gemeenschap. 

 

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Genoemde maaltijden
 • Entreegelden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens Dag: 2-5, 7, 9 & 10

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Ontdek het groene zuiden van India
 • Wandel door de weelderige theevelden van Thekkady
 • Vaar door de bijzondere backwaters van Kerala
 • Fiets door de Franse sferen van koloniaal Pondicherry
 • Dineer bij een lokale familie in Cochin
 • Ontspan aan het strand van Mararikulam
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (geen maaltijden)Aankomst in India

Welkom in India! Je wordt opgehaald van het vliegveld en in zo’n 2 uurtjes naar je hotel in Mahabalipuram gebracht. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf.

Dag 2 (ontbijt)Mahabalipuram – Kanchipuram – Mahabalipuram

Na het ontbijt word je opgehaald pm Kanchanipuram te bezoeken. Deze stad staat bekend om haar Duizend Tempels en is één van de meest heilige plekken in India. Vergelijkbaar met Varanasi. De stad wordt dan ook regelmatig door pelgrims aangedaan tijdens hun spirituele reizen, hoewel niet zo vaak als Varanasi. Je bezoekt hier de mooiste en meest unieke tempels, zoals de tempels van Ekambaswara, Kailasanatha, Sri Kamakshi, Varadarajaswamy en meer. Loop hier op je gemak rond met je gids, die je alles over de tempels en hun geschiedenis kan vertellen. Na de tempels bezichtigd te hebben, rijd je terug naar Mahabalipuram, waar de rest van de dag ter vrije besteding is.

Dag 3 (ontbijt)Mahabalipuram – Pondicherry

Vandaag vertrekken jullie na het ontbijt per auto richting Pondicherry. Na zo’n 4 uurtjes rijden kom je aan in dit leuke stadje, ook wel het Frankrijk in de tropen genoemd. Pondicherry was vroeger een kolonie van Frankrijk, waarvan de invloeden nog duidelijk te zien zijn. Je gaat vanavond op riskja-ritje door de stad, waarbij de kleurrijke markt en leuke huisjes aan je voorbij schieten. Geef het vooral aan als je even ergens wil stoppen, dat is in overleg met je gids altijd mogelijk.

. Hier check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag voor jezelf.

Optioneel kun je vanavond de Mohabbat Taj Show bijboeken. Een show over het leven van keizer Shah Jahan en zijn vrouw Mumtaj Mahal, vol kleurrijke kostuums, dans en zang.

Dag 4 (ontbijt)Pondicherry

Een rustige dag in Pondicherry vandaag. Het enige wat er op het programma staat is een fietstocht van een uurtje door het centrum. Aangezien het overdag erg warm is, onderneem je de fietstocht in de ochtend. Je fietst door de nauwe steegjes, langs de kleurrijke huizen en de bloemenmarkt. Onderweg vertelt je gids je over Pondicherry en haar geschiedenis. Naast de fietstocht staat er verder niks op het programma. Het (rotsen)strand ligt op iets meer dan een kilometer van je hotel, mocht je hier je middag willen vertoeven.

Dag 5 (ontbijt)Pondicherry – Kumbakonam

Vandaag verlaat je Pondicherry en rijd je in zo’n 5 uurtjes naar Kumbakonam. Hier maak je een korte wandeling en zie je hoe het leven van de lokale bevolking er aan toe gaat. Kumbakonam is de perfecte stop van Pondicherry naar Madurai, waar je morgen naartoe zult rijden. Naast de korte wandeling door Kumbakonan, is de rest van de dag ter vrije besteding. Het hotel waar je vannacht overnacht is vrij luxe, met een buitenzwembad en spa. Van alle gemakken voorzien om even tot rust te komen dus.

Dag 6 (ontbijt)Kumbakonam – Madurai

Na het ontbijt vertrek je richting Madurai, één van de heiligste steden van India. De stad is meer dan 2500 jaar oud en hebergt één van de meest bijzondere tempels, namelijk de Sri Meenakshi Temple. Bij het binnen rijden van de stad zul je meteen zien waarom Zuid-India als kleurrijk wordt beschreven. De rit vandaag is vrij lang (5-6 uren) en bij aankomst in je hotel heb je de rest van de dag voor jezelf. Je slaapt in een vrij simpel hotel, maar met een perfecte ligging, vlakbij de tempel en leuke restaurantjes.

Dag 7 (ontbijt)Madurai

Vandaag staat er één van de absolute hoogtepunten van deze reis op het programma. De tempel van Sri Meenakshi! Hoewel je hem al van afstand hebt gespot, is de tempel van dichtbij nóg spectaculairder. De tempel bestaat uit 14 torens, elk in prachtige kleuren beschilderd met tekeningen van goden, dieren en mythische wezens. Naast je bezoek aan de tempel, bezoek je tijdens de stadstour ook de andere belangrijke hoogtepunten. De totale tour duurt zo’n 4 uren, waarna je de rest van de dag zelf kunt invullen.

Dag 8 (ontbijt)Madurai – Thekkady

Vandaag ga je op weg naar Thekkady en zul je de grens overgaan naar de deelstaat Kerala. Kerala staat bekend om haar groene omgeving, vol specerij plantages en weelderige theevelden. De rit bedraagt 4 tot 5 uren, waarna je aankomt bij je hotel.

Je slaapt vannacht in bijzondere accommodatie die is opgezet als een boomhut. De accommodatie beschikt maar over één kamer, dus es is kans dat we moeten uitwijken naar een alternatief, maar als Noah’s Nest beschikbaar is, is dit een uniek ervaring. Doordat je hoog in de boom verblijft, heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Zo kijk je uit over de vallei en een kleine beek van de Periyar rivier.

‘s Avonds bezoek je de Kalaripayatu show, een traditioneel vertoon van vechtsporten. Kalaripayatu is één van de oudste vechtstijl ter wereld en is wonderlijk om te aanschouwen. Je zit op het puntje van je stoel als de krijgers hun vaardigheden laten zien.

Dag 9 (ontbijt)Thekkady

Een hele dag in het mooie Thekkady. Je maakt vandaag een boottocht over de Periyar rivier. De boottocht duurt een uurtje en kan op meerdere moment van de dag worden ingepland. Tijdens deze tocht vaar je langs de jungle en heb je kans verschillende dieren te spotten. In het Periyar National Park komen namelijk kuddes olifante, verschillende apen en zelfs een aantal luipaarden voor. Wie weet spot je met een beetje geluk één van deze dieren. De rest van de dag is zelf invulbaar. Geniet van de mooie natuur die Thekkady te bieden heeft.

Dag 10 (ontbijt, lunch & diner)Thekkady – Alleppey

Na de prachtige natuur van Thekkady te hebben bewonderd, rijd je vandaag door naar Alleppey. Alleppey staat bekend om haar mooie backwaters, die bestaan uit kanalen, rivieren en meren. Onderg naar Alleppey kun je een stop maken bij een theeplantage, waar je een uurtje kunt rond wandelen en meer kunt leren over de geschiedenis van thee in Kerala. Zonder stop bedraagt de rit 4 tot 5 uren, waarna je incheckt in je eigen Kettuvallam (varende woonboot). Op deze boot vaar je door de backwaters van Thekkady en zie je het lokale leven op de oevers en geniet je van de pure rust om je heen. Je luncht, dineert en overnacht op de woonboot. Een unieke ervaring.

Dag 11 (ontbijt)Alleppey – Mararikulam

Je verlaat de backwaters van Alleppey en rijdt in een half uurtje naar Mararikulam. Hier verblijf je aan het schattige strandje, waar je de vissers hun buit binnen ziet halen. Bij aankomst heb je een heerlijke vrije dag, die morgen voortzet om lekker tot rust te komen aan het einde van je reis.

Dag 12 (ontbijt)Mararikulam

Een vrije dag in Mararikulam. Ontspan aan het ongerepte strand of aan het zwembad van je fijne hotel.

Dag 3 (ontbijt & diner) Mararikulam – Cochin

Vandaag rijd je in een klein uurtje naar Cochin, het eindpunt van je reis door Zuid-India. ‘s Avonds bezoek je een lokale familie, waar je samen een traditioneel Zuid-Indiaas diner bereidt. Er is geen gids aanwezig, maar de familie spreekt goed Engels. Jullie koken en eten samen, wat je de kans geeft meer te leren over hoe het lokale leven er hier aan toe gaat. Na het diner word je terug gebracht naar je hotel.

Dag 16 (ontbijt)Cochin en vertrek naar huis

Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar het vliegveld. Je individuele rondreis door kleurrijk Zuid-India zit erop! Vervolg je reis door India of vlieg terug naar huis vol nieuwe indrukken en ervaringen.

Hotels

Hotels

 • Siva’s Guest House Mahabalipuram
 • Anantha HeritagePondicherry
 • Paradise ResortKumbakonam
 • Mani’s ResidencyMadurai
 • Noah’s NestThekkady
 • Deluxe HouseboatAlleppey
 • El OceanoMararikulam
 • Abad PlazaCochin

Optionele hotel upgrades (enkel op aanvraag)

 • Ideal Beach ResortMahabalipuram
 • Maison PerumalPondicherry
 • Geen upgrade mogelijkKumbakonam
 • HeritageMadurai
 • Carmelia Haven Resort Thekkady
 • Geen upgrade mogelijkAlleppey
 • Geen upgrade mogelijkMararikulam
 • Geen upgrade mogelijkCochin

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 12.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.