+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Het Mooiste Van China (18 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 1.695,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

830

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

18 Dagen, 17 Nachten
Beijing, Guangzhou (China)
Omschrijving

China is een enorm land met grote contrasten. Terwijl de uitgestrekte en dunbevolkte Gobiwoestijn en het Himalayagebergte een groot deel van het binnenland beslaan, liggen de enorme steden en vele dorpen in de vruchtbare en laaggelegen oostelijke helft van China. China is ongeveer 239 keer groter dan Nederland. De langste rechte afstand is ruim 5000 kilometer!

Hoewel China niet meteen bekend staat om haar natuur, vind je in China de meest prachtige natuurgebieden. Het Li River National Park is één van de highlights die bij menig reiziger op het to-do lijstje prijkt. Dit park, gelegen bij Guilin herbergt een schitterend landschap, één van de mooiste in China. Het hoogtepunt in het park is de 83 kilometer lange Li Rivier die stroomt van Guilin naar Yangshuo. Een boottocht hier komt met spectaculaire landschappen en bizarre uitzichten.

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Genoemde maaltijden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens escursies
 • Entreegelden

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • De hoogtepunten van Beijing
 • Een boottocht over de Li-rivier
 • De prachtige Longji rijstvelden
 • Fietsen door het Lashi gebied
 • Leer over de etnische minderheden van China
 • Het terracottaleger in Xian
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (geen maaltijden)Aankomst in Beijing

Welkom in China! Jullie transfer staat klaar in de ontvangsthal om jullie naar je hotel te brengen. Daar hebben jullie de rest van de dag voor jezelf. Kom lekker bij van de lange vlucht in het hotel, of ontdek alvast wat van de lekkernijen die hier op straat verkocht worden.

Dag 2 (ontbijt)Beijing

Vandaag gaan jullie op pad. Samen met de gids bekijk je de hoogtepunten van Beijing, waaronder Tian’anmen Square, de Verboden Stad, en de Chinese Muur (Juyongguan). Let op: de Muur ligt op ongeveer 60 kilometer van Beijing – je deelt de transfer hier naartoe (busje). De rest van de dagtour is wel privé. Indien je een privévervoer naar de Chinese Muur wilt, is dit mogelijk voor een meerprijs.

Dag 3 (ontbijt)Beijing

Vandaag heb je een dag voor jezelf. Ontdek Beijing op eigen houtje.
TIP: ontdek de hutongs en het 798 Art District!

Dag 4 (ontbijt)Beijing - Xi'an

Vandaag heb je een dag voor jezelf. In de avond worden jullie rond 19.00 uur opgehaald en naar het treinstation gebracht. Daar zullen jullie de trein naar Xian nemen (deze vertrekt om 20.40 uur en komt de volgende dag om 08.30 aan). Je overnacht in de trein en komt de volgende ochtend aan op bestemming. Let op: de voorzieningen aan boord van deze nachttrein zijn simpel. Hoewel er een restaurant aan boord is, raad ik je aan eigen eten mee te nemen. De cabines zijn voor vier personen, je deelt deze dus met twee andere mensen. Indien je graag prive reist, kan ik voor een meerprijs een prive cabine regelen.

Dag 5 (ontbijt)Xi'an

Welkom in Xian! Jullie transfer staat klaar op het treinstation. Jullie worden naar je hotel gebracht, waar je ontbijt geserveerd krijgt. Daarna bezoek je het beroemde Terracottaleger. Het is één van de belangrijkste archeologische vondsten (1974) ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Keizer Qin Shi Huangdi gaf opdracht tot het bouwen van de ruim 9000 figuren. Alle beelden zijn uniek en in levensgroot formaat (tussen de 1,60m en 1,80m). Iedere soldaat heeft een andere positie, kleding, gezichtsuitdrukking of wapen. Tevens staan er tal van paarden. Boven de kuilen waar het terracottaleger gevonden is, staan nu hallen om het leger te beschermen. Rond 14.00 uur kom je terug in je hotel, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 6 (ontbijt)Xi'an - Chengdu

Na het ontbijt worden jullie naar het treinstation gebracht (transfer staat klaar om 08.00 uur), waar jullie de bullet train nemen naar Chengdu. De bullet treinen kunnen tot wel 350 kilometer per uur rijden! Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Aangekomen in Chengdu (13.30 uur) worden jullie opgehaald door jullie gids en bezoek je de Wuhou tempel en Jinli Street. Jinli Street heeft een lange geschiedenis, die helemaal teruggaat tot de Qin dynastie. De straat begon namelijk als een handelspost, zo’n 2000 jaar geleden. Vandaag de dag is Jinli een toeristische trekpleister. Een bezoekje aan Jinli Street is echter een bijzondere ervaring, door haar ongelooflijk bijzondere atmosfeer, de prachtige architectuur van de gebouwen en het heerlijke eten van Sichuan. Rond 17.00 kom je terug in het hotel, waar je de rest van de avond voor jezelf hebt.

Dag 7 (ontbijt)Chengdu

Vandaag heb je een dag voor jezelf. Ontdek Chengdu op eigen houtje. Optioneel kan ik een dagexcursie naar een pandareservaat voor je organiseren. Dat is waar Chengdu bekend om staat!

Dag 8 (ontbijt)Chengdu - Lijiang

Na het ontbijt staat jullie transfer klaar om jullie naar het vliegveld te brengen. Jullie vliegen vandaag naar Lijiang. Lijiang is een van de mooiste stadjes van China, vinden velen. Inmiddels is er een moderne stad om het historische centrum gebouwd. Omgeven door bergen, is Lijiang een oude stad waarvan de oorspronkelijke kern meer dan 1000 jaar teruggaat, toen de Ancient Tea Road (of Southern Silk Road) hierlangs voer en handelaren uit heel Azië aantrok. Lijiang is ook bij Chinese toeristen erg populair en dat is niet voor niets. Ook wel het Venetie van Azie genoemd, is Lijiang een doolhof van straatjes, historische, houten gebouwen en bruggetjes over kleine kanaaltjes.
Je wordt opgehaald door een chauffeur, die je naar het hotel brengt. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf.

Dag 9 (ontbijt & lunch)Lijiang

Vandaag ontdek je per fiets de omgeving van Lijiang. Rond 09.00 vertrek je per auto richting het Lashi gebied (ongeveer 40 minuten rijden). Hier vind je het Lashimeer, waar je vele Naxi dorpjes kunt vinden, en alles over het lokale leven leert. De fietstocht naar de traditionele Naxi dorpjes duurt ongeveer drie uur, en onderweg bezoek je de Zhiyun Tibetaanse boeddhistische tempel. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch geserveerd door een Naxi familie. Na de lunch krijg je de tijd om het dorpje te ontdekken, en langs de mooie tuinen te wandelen. Kom alles te weten over de functie van het meer voor de locals. In de namiddag worden jullie teruggebracht naar Lijiang.

Dag 10 (ontbijt)Lijiang - Dali

Na het ontbijt wordt je naar het treinstation gebracht, waar je de trein naar Dali neemt. Dali ligt aan het schilderachtige Erhai meer en is gezellig toeristisch. De Bai-minderheid met haar kleurige kleding is in Dali de belangrijkste bevolkingsgroep. De naam Bai betekent `wit’ en symboliseert geluk. Zij wonen in mooie huizen, waarin veel hout en soms ook marmer is verwerkt. Het marmer wordt in de omgeving gedolven.De Bais leven langs de oevers van het Erhai meer, dat gebruikt wordt voor rijst- en koolzaadvelden. Vroeger waren voor de Bais de paarden het belangrijkste vervoermiddel. Ze stonden bekend als fokkers van kleine, maar sterke pony’s. Pas na de aanleg van de Birmaweg in de jaren 30 van de twintigste eeuw begon dit af te nemen. Nog steeds zijn paarden echter geliefd, wat te zien is aan de jaarlijks georganiseerde populaire paardenmarkt.
Na aankomst per trein worden jullie opgewacht door een gids, die je meeneemt naar de Three Pagodas, ook wel Chonsheng tempel genoemd. Dit is een absolute must voor bezoekers aan Dali. Met uitzicht op het Erhai meer kom je hier alles te weten over de rijke geschiedenis vna Dali. Rond 17.30 uur ben je weer terug in het hotel. Je hebt de avond voor jezelf. Optioneel kun je een cruise over het Erhai meer bijboeken; een van de zeven grote meren van China.

Dag 11 (ontbijt)Dali

Vandaag heb je een dag voor jezelf.

Dag 12 (ontbijt)Dali - Guilin

Na het ontbijt worden jullie naar het treinstation gebracht. Vanaf hier neem je de bullet train naar Guilin (vertrek om 11.15 uur). Het is een lange rit, want je komt pas rond 20.30 uur aan in Guilin. Daar wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht, waar je de rest van de avond voor jezelf hebt.

Dag 13 (geen maaltijden)Guilin - Longji

Na het ontbijt vertrek je richting Longji (ongeveer 2 uur rijden). Eén van de mooiste regio’s in China is Longji, een dorpje wat precies op de top van een van de bergen is gebouwd (ook bekend onder de naam Longsheng). Longji of ‘Dragons Backbone’ is de naam voor de prachtige rijstvelden die zich terrasvormig over de berghellingen van het gebied uitstrekken. Longji wordt over het algemeen om twee redenen bezocht; de fantastische vergezichten over de rijstvelden en de Chinese minderheden die er wonen. Jullie gaan het vandaag ontdekken!

Dag 14 (ontbijt)Longji - Yangshuo

Na het ontbijt wordt je in ongeveer 3,5 uur rijden naar Yangshuo gebracht. Yangshuo staat bekend om haar prachtige karstgebergten (net als Halong Bay, in Vietnam). Het is de meest schilderachtige plek van China! Je vindt er groene valleien, mooie rijstvelden, puntige kalkstenen en kronkelende rivieren. Vandaag maak je een boottocht over de prachtige Li rivier en kom je langs de allermooiste stukjes China. Je wordt naar Xingping gebracht, waar je aan boord stapt van een bamboe boot, waarmee je een tocht maakt over de Li rivier. Je kijkt je ogen uit! Geniet van de adembenemende natuur en zie hoe steeds hogere bergen vanuit de nevel tevoorschijn komen. Een fantastisch uitzicht waar geen eind aan lijkt te komen. Vergeet tijdens je boottochtje ook niet om naar het schouwspel langs de rivier te kijken. Met een beetje geluk zie je zelfs een waterbuffel langs de oever waden.

Dag 15 (ontbijt & lunch)Yangshuo

Een bijzondere dag. Je maakt een fietstocht naar de prachtige Moon Hill, en je bezoekt onderweg een lokale familie. Zo leer je alles over het dagelijks leven op het platteland van dit deel van China. Yuèliàng Shān, (Moon Hill) is een toeristische attractie een aantal kilometer buiten de stad Yangshuo. De naam komt van de halfronde boog in de berg. Visueel heeft het wat weg van de Pont d’Arc in Frankrijk, met als belangrijk verschil dat Yueliang Shan veel hoger staat. Het gat is overgebleven van een kalksteengrot, uitgesleten door water dat door de grot stroomde. Een pittige klim naar boven, maar absoluut de moeite waard, omdat je fantastisch uitzicht hebt over het karstgebergte.

Dag 16 (ontbijt)Yangshuo

Vandaag heb je een dag voor jezelf. Maak een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving, of ontdek het bruisende West Street (Xi Jie). Het is aan jou!

Dag 17 (ontbijt)Yangshuo - Guangzhou

Na het ontbijt wordt je naar het Yangshuo treinstation gebracht. Daar neem je de bullet train van 09.50 uur die er dik twee uur doet om in Guangzhou te komen. In Guangzhou wordt je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt. In Guangzhou (ook wel Kanton genoemd) vind je misschien wel het lekkerste eten van China. De Kantonese keuken is de beroemdste Chinese keuken, zeker in Nederland. Vooral de Dim Sum is hier heerlijk, dus zoek een goed restaurante uit voor je laatste avond in China!

Dag 18 (ontbijt)Guangzhou en vertrek naar huis

Het zit erop! Vandaag worden jullie naar het vliegveld gebracht voor je vlucht terug naar huis. Optioneel kun je een verlenging in Hong Kong bijboeken, als je dat zou willen.

Hotels

Hotels

 • Alle hotels in dit voorstel vallen onder de categorie 'comfortabel/goed' en zullen op aanvraag worden aangeleverd.Let op: 3 nachten worden doorgebracht in een nachttrein (gedeelde cabine)

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 11.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.