+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Dodencultuur op Sulawesi, Indonesië (7 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 625,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

662

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

7 Dagen, 6 Nachten
Makassar, Ramang-Ramang (Indonesië)
Omschrijving

Sulawesi is één van de minder bekende Indonesische eiland, geheel onteecht volgens Jane. Sulawesi is één van de grootste eilanden ter wereld (11e plek) en staat vol met prachtig, groen heuvellandschap. In het midden van het eiland ligt Toraja, bekend van haar bijzondere dodencultuur. De natuur in dit gebied is werkelijk wonderschoon en de mensen zeer gastvrij. Zo ben je altijd welkom één van de vele ceremonies bij te wonen. Bezoek hier vele koffieplantages, probeer gerust een kopje! Ook vind je hier de unieke Toraja-huizen, Tongkonanhuizen genoemd, die met hun typische, hoge daken. 

Je maakt tijdens deze individuele rondreis een trekking door Toraja-land, bereidt een traditioneel Toraja-gerecht met een lokale familie (waar je ook overnacht) en bekijkt de wonderlijke bezienswaardigheden in de buurt. Een prachtige reis met de perfecte combinatie van cultuur en natuur. 

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Genoemde maaltijden (vol-pension)
 • Engelssprekende gids van Dag 2-6
 • Privétransfers door Engelssprekende chauffeur

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Ontdek het fotogenieke en ongerepte Sulawesi
 • Leer meer over de bijzondere dodencultuur in Toraja
 • Maak een trekking door de dorpjes van de Toraja omgeving
 • Kook met de een traditioneel Toraja gerecht met lokale bevolking en slaap bij hen thuis
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (lunch & diner)Aankomst op Sulawesi

Vandaag kom je aan op het groene en authentieke Sulawesi. Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar je hotel in Makassar gebracht. Makassar is de hoofdstad van de provincie Zuid-Celebes en is een belangrijke havenplaats. Ook was de stad erg belangrijk in de tijd van de VOC, waar nog veel van te zien is. Zo kun je het Fort Rotterdam bezichtigen, wat volledig intact is gebleven.

Bij aankomst in je hotel heb je de rest van de dag voor jezelf. Neem de tijd om rustig bij te komen van je vlucht of ga op ontdekkingsreis door Makassar. Je verblijft de gehele reis onder vol-pension, het diner wordt dus vanavond voor je verzorgd.

Dag 2 (ontbijt, lunch & diner)Makassar - Rantepao (Toraja)

Na het ontbijt verlaat je Makassar en rijd je richting het Noorden van Zuid-Celebes. Je gaat op weg naar Toraja-land, vol groene heuvels en koffieplantages. Je hebt een lange rit voor de boeg vandaag, het is namelijk zo’n 8.5 uur rijden exclusief stops onderweg. Natuurlijk stop je onderweg voor een lunch en kun je, als je wil, nog een aantal keren extra stoppen waar je wil.

Eenmaal aangekomen in Rantepao (Toraja), ontmoet je de familie bij wie je de komende dagen zult verblijven. Je slaapt in het huis van de familie, in een simpele kamer met 2 bedden. ‘s Avonds eet je samen met de familie en kom je meer te weten over het leven van de lokale bevolking.

Dag 3 (ontbijt, lunch & diner)Rantepao (Toraja)

Je begint de dag met een ontbijt, waarna je richting the lokale markt vertrekt. Hier doe je alvats inkopen voor het diner, die je vanavond met de Toraja familie zult bereiden. Na je inkopen op de markt te hebben gedaan, maak je een wandeling door de prachtige omgeving van Toraja. Het is werkelijk schitterend om je heen, alles is groen en de mensen zijn bijzonder vriendelijk. De wandeling duurt zo’n 5 uren, waarna je terug naar het huis wordt gebracht. Hier kun je je even opfrissen voordat jullie aan het traditionele diner beginnen.

Dag 4 (ontbijt, lunch & diner)Rantepao (Toraja)

Vandaag ga je op pad om Toraja en haar bijzondere dodencultuur te ontdekken. Je stapt in de auto en rijdt in een uurtje naar het eerste dorpje. De mooie plekken in Toraja om de dodencultuur te aanschouwen, zijn helaas ook de meest toeristische. Je gids zal vandaag proberen je naar wat minder bekende plekken te rijden, maar sommige van deze plekken mag je echt niet overslaan.

Zo bezoek je Tanah Toraja, een regio bekend om haar traditionele en uniek cultuur. Zeker de begrafenissen zijn ronduit uniek en trekken (zeker in de maanden juli-september). Schapen en buffels worden midden op straat geslacht en er wordt gedanst en gedronken. De rijkeren onder bevolking worden begraven in grotten of opgehangen in één van de vele kliffen. Dezen worden bewaakt door de Tau Tau, levensgrote houten standbeelden. Je moet er tegen kunnen, het geheel kan nogal op je maag werken, maar is zeer bijzonder om mee te maken.

Ook breng je een bezoek aan de rotsgraven van Lemo en Londa, waar je wederom de bijzondere Tao Tao de graven ziet bewaken en bezoek je het traditionele dorp Ke’te Kesu, waar je de Tongkonan huizen met hun bijzondere daken kunt bewonderen.

Dag 5 (ontbijt, lunch & diner)Rantepao (Toraja) - Sengkang

Na het ontbijt verlaat je Rantepao en rijd je naar Sengkang. Hier doe je zo’n 6 uren over, waarna je aankomt in het mooie Sengkang. Dit stadje ligt naast het Tempemeer en bestaat uit houten huizen die op palen zijn gebouwd. Dit geeft een pittoresk beeld, aangezien het geheel lijkt te drijven. Als er bij aankomst genoeg tijd is, maak je een korte boot tour maken over het meer.

Je slaap vannacht wederom bij een lokale familie in huis. Het gezin bestaat uit 6 mensen en je kamer is een basic kamer met 2 bedden. Tijdens het diner heb je de tijd om de familie beter te leren kennen en vanalles te vragen of hun leven in het houten stadje.

Dag 6 (ontbijt, lunch & diner)Sengkang - Ramang-Ramang

Na je ontbijt maak je een wandeling door de omgeving van Songkang, waarna je een lokale visser ontmoet die je aan boord neemt voor een tour over het meer. Hij brengt je naar Kampung Berua, waar je een korte trekking maakt over het prachtige platteland. Hier heb je een mooi uitzicht over het karstgebergte en de vele rijstvelden en zie je het lokale leven zich afspelen voor je ogen.

Na de trekking rijd je door naar Ramang-Ramang, waar je na 6 uren aankomt en incheckt in je hotel. Je verblijft vannacht in een eco lodge, op houten palen. De accommodatie is vrij basic, maar niet vergeleken met de afgelopen nachten. Je hebt een TV, je eigen badkamer en een fijne zithoek. Het uitzicht is om over naar te schrijven! Aan de rivier, met het kartsgebergte en de rijstvelden op de achtergrond. Bij aankomst in je lodge heb je de rest van de dag voor jezelf. De omgeving leent zich uitstekend voor een wandeling, maar je kunt hier ook heerlijk tot rust komen.

Dag 7 (ontbijt)Ramang-Ramang - Makassar en vertrek

Vandaag is je bijzondere reis door Zuid-Celebes alweer tot een einde gekomen. In een klein uurtje rijd je terug naar Makassar, waar je bij het vliegveld wordt afgezet. Hier kun je je reis door Indonesië voortzetten of een vlucht naar Java nemen voor je vlucht naar huis.

Hotels

Hotel

 • Hotel SantikaMakassar
 • Lokaal huisRantepao (Toraja)
 • Lokaal huisSengkang
 • Eco LodgeRamang-Ramang

Optionele hotel upgrades (enkel op aanvraag)

 • Geen upgrade mogelijkMakassar
 • Geen upgrade mogelijkRantepao (Toraja)
 • Geen upgrade mogelijkSengkang
 • Geen upgrade mogelijkRamang-Ramang

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 12.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.