+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

De Parels Van Noord Thailand – Luxe (27 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 3.525,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

760

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

27 Dagen, 26 Nachten
Bangkok
Omschrijving

Thailand betekent letterlijk “het land van de vrije mensen. Het is als een van de weinige landen van Zuidoost-Azië nooit gekoloniseerd geweest en heeft daarom de eigen culturele identiteit goed weten te handhaven. Thailand wordt bevolkt door verschillende etnische groepen, waarvan sommige zich overlappen in Birma, Laos, Cambodja en Maleisië. Overzeese Chinezen vormen ook een aanzienlijk deel van de Thaise samenleving, met name in en rondom Bangkok. De Thaise bevolking is bijzonder gastvrij en vriendelijk. Je zult het als buitenlander niet snel met hen aan de stok krijgen. Ze komen zeer oprecht over en doen er alles aan om je het naar de zin te maken. Bovendien is de bevolking van Thailand makkelijk in omgang en tolerant. Met zegt wel eens dat Thailand het land is met de meest vriendelijke, beleefde en gracieuze mensen. Belangrijk voor het Thaise bewustzijn zijn het boeddhisme en de monarchie. Het koningshuis is in Thailand zeer geliefd en hun koning wordt zeer geëerd en gerespecteerd. 

Noord Thailand staat vooral bekend om haar prachtige tempels, vriendelijke mensen, culturele bezienswaardigheden en uiteraard haar ongelofelijk prachtige natuur. Het noorden van Thailand is gezegend met groen bedekte bergen, verborgen watervallen en kilometers aan dichte jungle. Het landschap is adembenemend mooi en weet je elke keer weer te verbazen. Het noorden van Thailand ademt sfeer en cultuur. Wat dacht je van de grensplaatsjes bij Mae Hong Son, de bergvolkeren middenin de jungle (niet de toeristische Long Necks!) of de veelzijdige tempels in en rondom Chiang Mai. Deze reis komt langs de mooiste hoogtepunten van de regio.

 

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Genoemde maaltijden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens escursies
 • Entreegelden

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Het allermooiste van Thailand, met een focus op natuur en cultuur
 • Een afsluiter op het onontdekte Koh Kood
 • Zeer goede, kleinschalige en authentieke hotels (met hier en daar een homestay ervaring)
 • Een jungle safari
 • Een privégids tijdens een groot deel van de reis
 • Meerdere wandeltochten door verschillende nationale parken
 • Leer alles over de diversiteit aan bergstammen
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (geen maaltijden)Bangkok - Kanchanaburi

Jullie reis gaat vandaag beginnen! Jullie worden al vroeg opgehaald in het hotel waar jullie verblijven. De chauffeur staat jullie in de lobby van het hotel op te wachten rond uitchecktijd. Jullie beginnen de reis richting Kanchanaburi. Je reist van Bangkok naar de tuin provincie Samut Songkhram, in het deltagebied van de Mae Klong-rivier. Je bezoekt hier de beroemde en unieke spoorbaan-markt “Mae Klong Train Market”. Maeklong Railway Market is een traditionele Thaise markt die verse groenten, voedsel en fruit verkoopt. Wat de markt bijzonder maakt, is dat deze een deel van een spoorlijn beslaat. Een paar keer per dag rijdt er een trein rechtstreeks door de markt. Enkele minuten voordat de trein komt, laten verkopers hun paraplu’s zakken en verplaatsen een deel van hun producten van de treinsporen. Sommige koopwaar laten ze op de grond staan, met de trein die er er overheen rijdt. Verbazingwekkend genoeg raakt er niets beschadigd of kapot, en zodra de trein passeert, verplaatsen de verkopers hun goederen terug op de sporen en gaan gewoon verder (tot de volgende trein arriveert). Proef de vele lokale lekkernijen als je van het lokale eten houdt, het is zeker de moeite waard!
Na deze bijzondere markt reizen jullie verder op de route naar de provincie Kanchanaburi (Geschatte duur van 1 – 1,5 uur rijden). Bij aankomst stop je kort bij de brug over de rivier de Kwai. Je kunt hier mooie foto’s maken. Deze brug is onderdeel van de Dodenspoorlijn. Deze Dodenspoorlijn (de Birma-spoorweg) is de beruchte spoorweg tussen het toenmalige Birma (nu Myanmar) en Thailand. Deze verbinding werd in opdracht van de Japanse overheersers aangelegd door duizenden dwangarbeiders en krijgsgevangenen. Velen hebben dit niet overleefd. Met recht noemt men de spoorlijn ook wel de ‘Dodenspoorweg’. De spoorweg was gereed in december 1943. Vanaf dat moment bestonden de werkzaamheden uit onderhoud en het repareren van de schade die door geallieerde bommenwerpers werd toegebracht. Omdat de werkkampen vaak ingericht waren naast vitale punten van de spoorweg, vielen tijdens een bombardement vaak ook veel slachtoffers en gewonden onder de dwangarbeiders. De Japanse leiding gaf echter geen toestemming de kampen te markeren. In totaal heeft de spoorweg het leven van 80.000 tot 100.000 mensen gekost. Tijdens de aanleg stierven per dag gemiddeld 75 arbeiders. 15.000 Krijgsgevangenen stierven aan de gevolgen van uitputting, ziekte en ondervoeding. Onder hen 7.000 Britten, 4.500 Australiërs, 131 Amerikanen en bijna 3.000 Nederlanders. Ook vele Thaise, Birmaanse, Maleisische en Indonesische dwangarbeiders hebben de verschrikkelijke omstandigheden niet overleefd. Aanvankelijk werden de doden langs de spoorweg begraven. Later zijn zij (her)begraven op erevelden. Jullie bezoeken deze erebegraafplaats. Ook bezoeken jullie het Thai-Birmaanse spoorwegmuseum.

Dag 2 (ontbijt)Kanchanaburi - Sangkhlaburi

Na het ontbijt staat jullie gids klaar om met jullie de Hellfire Pass te bezoeken. Vandaag de dag is Kanchanaburi een indrukwekkende bestemming waar je de overblijfselen van de oorlog kunt bezoeken. Ontelbare kloven moesten hier uit bergen gehakt worden om baan te maken voor deze dodenspoorlijn. Australiërs, Britten, Nederlanders en andere krijgsgevangenen plus de duizenden aziatische dwangarbeiders werden hier onder dwang aan het werk gezet. Door het flikkeren van de fakkels die tijdens de nachtwerkzaamheden de kloof verlichtten en de helse omstandigheden waarin de dwangarbeiders zich bevonden, kreeg deze kloof al snel de bijnaam ”hellfire pass”.
Rond 10.00 uur kom je bij het memorial aan. Je bezoekt hier het museum en maakt een onvergetelijke wandeling (4 kilometer, ongeveer 2,5 uur) over de spoorlijn, die je langs gebergtes en bamboebossen leidt. Een korte stop met uitzicht over de vallei, waar jullie koffie/thee en een snack krijgen.
Rond 15.00 vertrekken jullie richting Sangkhlaburi, vlakbij de grens met Myanmar. Onderweg stop je bij de Three Pagoda Pas. Dit is de plek waar de beruchte Birma-spoorlijn vanuit Thailand en Birma samen kwam. Verder is hier een klein marktje waar je allerlei souvenirtjes kunt kopen.
In de namiddag kom je aan in je hotel, en heb je de rest van de avond voor jezelf.
Er zijn maar weinig plaatsen in Thailand zo multicultureel als Sangkhlaburi, met Karen, Mon en Burmezen die er wonen (ze zijn met meer dan de Thai!). De mensen zijn hier vriendelijk en erg behulpzaam. Aangezien je dicht tegen de Birmese grens aan zit, is dit de ideale gelegenheid om het lokale eten te proberen. Een aanrader is het restaurant Burmese Inn, waar je voor weinig geld overheerlijk Birmees kunt eten.

Dag 3 (ontbijt & lunch)Sankhlaburi

Jullie worden opgehaald in een auto met vierwielaandrijving. Jullie bezoeken vandaag namelijk een traditioneel Karen dorp, diep in de bossen. Lokale mensen leven hier nog steeds op een authentieke, traditionele manier. Ban Sane Pong ligt 15 kilometer van Sangkhlaburi net binnen het Thung Yai Naresuan Wildlife Reservaat. Het dorp is etnisch Karen en heeft meer dan 100 jaar geschiedenis. Afgezien van verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, is er niet veel bekend over het echte verleden van Sane Pong. Tegenwoordig huisvest het dorp ongeveer 100 gezinnen. Een kleine houten tempel bevindt zich aan het einde van het dorp in de richting van de rivier de Songkaria. In de tempel vind je een paar artistiek gesneden olifant slagtanden, die dateren uit het begin van de 19e eeuw. Een andere tempelschat is een klein, groen glazen Boeddha-beeld. Dorpsbewoners geloven dat de Boeddha van kleur verandert voorafgaand aan problematische gebeurtenissen in het dorp. Jullie bezoeken hier het Community Learning Center. Het community learning center geeft cursussen voor nieuwe Karen-generaties in verschillende onderwerpen; het combineren van moderne wetenschap en lokale wijsheid in het onderwijs om het overleven en behoud van hun lokale kennis en cultuur te verzekeren en ook om de vaardigheden van nieuwe generaties te verbeteren. Als je voorbij het dorp en langs de schone Songkaria-rivier loopt, wordt je beloond met prachtige landschappen langs de rivier en kansen voor een duik in de rivier.
De Karen zijn een bergvolk, dat in onder andere Thailand, Myanmar en Laos woont. In Thailand vormt het met 350 tot 400.000 mensen de grootste bergstaat. Van de geschiedenis van dit volk is niet veel bekend. Ze zijn waarschijnlijk, als voorhoede van de volkeren die deze talen spreken, afkomstig uit het oorsprongsland van de Tibeto-Birmaanse talen, dat ongeveer samenvalt met de huidige Chinese provincies Sichuan en Yunnan en het oosten van Tibet. De Karen, ofwel “”Kariang” of “Yang” in de Thaise taal, wonen in dorpen vooral geconcentreerd in de bergen van de provincie Mae Hong Son en in de westelijke gebieden van de provincies Chiang Mai, Chiang Rai en Phayao. Zij leven in die dorpen veelal in huizen op palen, gemaakt van bamboe, houden wat kippen, varkens en buffels, maar belangrijker is de kleinschalige landbouw. De Karen zijn uitstekende boeren, die het land vooral met behulp van olifanten bewerken en oogsten. De mensen van de Karen stam staan bekend als de beste olifant trainers (mahouts), niet alleen van Thailand, maar zelfs van geheel Zuidoost-Azië.

Dag 4 (ontbijt)Sangkhlaburi - Ayutthaya

Na het ontbijt bezoeken jullie de brug en het Mon-dorp. Sangkhlaburi zelf telt naast de mooie natuur een aantal bijzondere bezienswaardigheden. De meest bekende is de Mon brug over het meer. Met een 400 meter lengte is dit de langste houten brug van Thailand, al is hij in de zomer van 2013 behoorlijk beschadigd geraakt door noodweer in de provincie. Daardoor zakte een deel van de brug in, maar is inmiddels weer hersteld. De handgemaakte voetgangersbrug gebouwd in de jaren 80 overspant de Song Kalia-rivier naar het Mon-dorp Wang Kha. De belangrijkste attracties van het dorp zijn de Wat Wang Wiwekaram-tempel en de markt, waar bezoekers Mon-eten kunnen proeven en handgemaakte Mon-producten kunnen kopen. In de jaren 80 bouwden de Thaise autoriteiten een dam om een ​​groot waterreservoir te maken, nu het Vajiralongkorn-meer genoemd. Gevoed door verschillende rivieren, liep het oude dorp in de vallei onder water. Tegenwoordig is het enige wat nog zichtbaar is van het oude dorp de tempel Wat Samprasob, gelegen op een heuvel. Gedurende het grootste deel van het jaar is alleen het bovenste gedeelte te zien. Tegen het einde van het droge seizoen, wanneer het waterniveau lager is, vormt zich een klein eiland en kunnen bezoekers rond de ruïnes van de tempel wandelen.

Dag 5 (ontbijt)Ayutthaya - Khao Yai

Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een ontdekkingstocht – per fiets – langs de mooiste stukjes van het Ayutthaya Historical Park (in ongeveer drie uren). Het Historisch Park Ayutthaya in Ayutthaya omvat de oude hoofdstad Ayutthaya van het Koninkrijk Ayutthaya. Ayutthaya werd in 1991 tot werelderfgoed verklaard. De stad Ayutthaya, gesticht rond 1350 als hoofdstad van het Koninkrijk Ayutthaya door de Siamese Koning U Thong, werd over een periode van ca. 400 jaar door 33 koningen opgebouwd. In 1767 werd de stad door het Birmese leger verwoest. De stad ligt aan de samenvloeiing van drie rivieren: de Chao Phraya, de Pa Sak (of Nam Pasak) en de Lopburi. Door het graven van een aanvullend kanaal werd de stad volledig door waterwegen omringd. Vele Europese naties, waaronder de Nederlandse V.O.C., hadden in deze eens welvarende stad handelsposten. Eeuwenoude tempels (zogenaamde “wat”) en paleizen liggen verspreid in de omgeving van Ayutthaya. Een van de meest belangrijke is de Wat Phra Si Sanphet. Deze koninklijke tempel, gebouwd in 1448 en twee keer gerestaureerd, stond binnen de muren van het oude Koninklijk Paleis. Van het koninklijk paleis zelf is niets meer over.
Je ziet tijdens je fietstocht misschien wel het alom bekende Boeddhahoofd dat als het ware opgeslokt is door een prachtige Banyan-boom. Het afgehakte hoofd was te zwaar voor de dieven die het wouden stelen en op de plaats waar men het achterliet, werd het overgenomen door de natuur. Een prachtige aanblik. Ook de andere tempels in dit domein zijn indrukwekkend. Al fietsend door deze oude stad krijg je naast de mooiste tempels ook een goede indruk van het lokale leven.

In de namiddag vertrek je naar Khao Yai National Park. In de avond kom je aan bij je hotel. Je checkt in en hebt de rest van de avond voor jezelf.
Het Khao Yai National Park is het oudste nationale park van Thailand en tevens een van de mooiste. In het Khao Yai National Park kun je wilde dieren spotten, prachtige watervallen bekijken, op safari gaan, mooie trekkings maken en natuurlijk de schitterende natuur bewonderen. Er leven veel verschillende dieren in het nationale park. Zo leven er ongeveer 200 olifanten en zijn er meerdere tijgers, beren en luipaarden die het Khao Yai park als hun huis hebben. Toch is de kans dat je een van deze dieren ziet klein. Wel kun je gemakkelijk prachtige vogels zien en kom je geregeld schorpioenen, slangen, bijzondere insecten, apen, krokodillen en leguanen tegen.

Dag 6 (ontbijt)Khao Yai

Vandaag heb je een dag voor jezelf.
TIP: Maak overdag een mooie wandeling. Ook kun je in het hotel een avondsafari boeken, waarmee je (gedeeld met andere reizigers) de jungle ingaat in de hoop wilde dieren te zien.

Dag 7 (ontbijt)Khao Yai - Phetchabun

Na het ontbijt vertrek je richting Phetchabun. Via een schitterende route, waar jullie drie uren over zullen doen. Onderweg rijd je over het Thaise platteland en over de prachtige bergen. De provincie Phetchabun staat bekend als een verborgen parel. Het bevat de ruïnes van een oude stad gebouwd tijdens het Khmer-rijk, inclusief sculpturen en religieuze monumenten. Khao Kho Nationaal Park in het noordwesten wordt gekenmerkt door beboste bergen, beekjes en een koeler klimaat. Vooral over het hoofd gezien door het westerse toerisme, is het een geweldige bestemming voor iedereen die buiten de gebaande paden wil reizen. Sommige van de beste nationale parken in Thailand bevinden zich in Phetchabun, waaronder Khao Kho National Park, dat algemeen bekend staat als het ”kleine Zwitserland van Thailand” om zijn prachtige bergachtige omgeving, koel weer en de overvloed aan wilde dieren.
De belangrijkste berg Khao Kho, waarnaar het nationale park is vernoemd, is 1.143 meter hoog. De omliggende nationale parken zijn Thung Salaeng Luang National Park in het westen en Phu Hin Rong Kla National Park een beetje verder naar het noorden.
Het Khao Kho gebied en het hele gebergte ten zuiden en noorden, tot het Phu Hin Rong Kla National Park, was een ideale plek voor guerrilla oorlogvoering en werd een bolwerk voor de Communistische Partij van Thailand (CPT) in de jaren ’70. De top van het park is een gedenkplaats voor slachtoffers van het gewapende conflict tussen de communisten en de Koninklijke Thaise strijdkrachten tussen 1968 en 1981. Niet ver van de gedenkplaats is er een militair museum dat je kunt bezoeken.

Dag 8 (ontbijt)Phetchabun - Sukothai

Jullie hebben de ochtend voor jezelf. In de namiddag check je uit en begin je aan de reis richting Sukothai. Daar doe je ongeveer 3,5 uur over. Je bezoekt vandaag het Sukothai historisch park, wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de 13e en 14e eeuw hoorde het noorden van Thailand tot het Sukhothai Koninkrijk. De gelijknamige stad was de hoofdstad van het rijk en hierdoor vind je op deze plek de overblijfselen van tempels en een koninklijk paleis. In een gebied van 70 vierkante kilometer staan 193 tempelruïnes! Binnen de stadsmuren (ongeveer 3 vierkante kilometer) staan al 26 tempels en de overblijfselen van het paleis. Jullie verkennen dit prachtige complex op de fiets.

Dag 9 (ontbijt)Sukothai - Ban Na Ton Chan

Vandaag reizen jullie af naar Ban Na Ton Chan, waar jullie zullen overnachten in een homestay. Baan Na Ton Chan ligt aan de rand van het historische park van Sukothai en biedt toeristen een homestay-ervaring met faciliteiten en activiteiten waarmee bezoekers meer te weten kunnen komen over het dorpsleven in de provincie Sukhothai in Thailand. Het dorp Na Ton Chan zelf is een kleine landelijke nederzetting die wordt omringd door veel Chan-bomen – een soort sandelhout – waar de naam van het dorp vandaan komt. In de loop der jaren heeft de gemeenschap zich succesvol ontwikkeld tot een attractie op zich. Traditioneel handwerk wordt hier gemaakt, waaronder manden, meubels, poppen, eetstokjes en doek gemaakt met behulp van traditionele weeftechnieken. Gasten die hier verblijven worden ook aangemoedigd om Khao Poep, het beroemde lokale noedelschotel van de regio, te proberen. Tijdens jullie verblijf zijn jullie bezig met verschillende lokale activiteiten, zoals koken. Ook kun je bijvoorbeeld een fietstocht door het dorp maken en krijg je te zien hoe sommige dorpelingen hun brood verdienen. Het Homestay-project heeft de lokale bevolking de mogelijkheid gegeven om inkomsten uit het toerisme te genereren. De accommodaties zijn misschien niet zo luxe als een 5-sterrenhotel, maar je zult genieten van de rustieke faciliteiten en de algehele gastvrijheid van de dorpsbewoners.

Dag 10 (ontbijt)Ban Na Ton Chan - Lampang

In de ochtend vermaak je je binnen de Ban Na Ton Chan Homestay. Wandel of fiets door het dorp, bezoek een tempel, of ga in gesprek met de lokale bewoners van het dorp. In de middag vertrek je richting Lampang.
Lampang ligt in het noorden van Thailand, op ongeveer een uur rijden vanaf Chiang Mai, en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Lampang. Lampang wordt al sinds de 7e eeuw bewoond en werd gesticht door Chinezen die zich hier vestigden aan de Wang Rivier. Lampang was ook onderdeel van het Lanna Koninkrijk, dat gevestigd was in het huidige Noord-Thailand uit de 13e tot 18e eeuw. De stad is daarom beroemd om de vele historische tempels uit die tijd.

Dag 11 (ontbijt)Lampang - Lamphun

Een van de boeddhistische tempels waar Lampang zo bekend om staat is Wat Phra That Lampang Luang, een wat (tempel) uit de 15de eeuw, ongeveer 20 kilometer buiten de stad. Men gelooft dat in deze grote Boeddha relikwie een aantal Boeddha artefacten gehuisvestigd zijn. Het is één van de provincies beste voorbeelden van Lanna architectuur en ontwerp, die haar oorsprong kent in de 11de en 12de eeuw. Lampang is de enige stad in Thailand waar je nog een rit met paard en wagen kunt maken. Om die reden noemen de Thai Lampang daarom ook wel Meuang Rot Maa – paardenkar-stad. Een rondrit met paard en wagen mag je hier dus zeker niet missen! Zit je liever op een fiets, dan kun je deze ook op diverse plekken in de stad huren.
Ook bezoek je vandaag nog de Khun Tan tunnel. Hoewel het klein en afgelegen is, is het treinstation van Khun Tan een van de bekendere stations van het land. Geperst tussen beboste heuvels aan de rand van het park zelf, is het station pittoresk en bereikbaar via zowel de langste tunnel van het Thaise spoorwegnetwerk als de steilste klim.
Je komt aan in Lamphun, een historische stad. Het is de oudste en langst bewoonde plaats van Thailand met daaraan verbonden een zeer rijke geschiedenis. Zeer waarschijnlijk dateert de plaats van rond 660 AD en is dus bijna zes eeuwen ouder dan het nabijgelegen Chiangmai. Je hebt hier de avond voor jezelf.

Dag 12 (ontbijt)Lamphun - Nan

In het uiterste Noorden van Thailand vind je de Nanvallei. Het gebied heeft nog weinig toeristen welkom geheten en dat maakt deze vallei uniek. Een rondreis door het gebied is dan ook de manier om de vallei te bezoeken. Zo kom je de bergstammen tegen die nog volgens eigen tradities leven. Of geniet van het uitzicht vanaf hoge bergen en breng een bezoek aan de Nationale Parken en tempels.
Een hoogtepunt vandaag zal de Phumin tempel zijn. In de Wat Phumin vind je beroemde muurschilderingen, met afbeeldingen van bebaarde, pijprokende buitenlandse zeelieden, dik aangeklede Europese vrouwen en een grote driemaster. Dit zijn afbeeldingen van het lokale leven en Jataka-verhalen. De tempel Wat Phumin is in 1596 gebouwd, op de rug van twee reuzenslangen. Dat maakt de tempel een origineel en heilig onderkomen. De vier ingangen zijn bewerkt met houten poorten en het altaar wordt gesierd door Boeddhabeelden.

Dag 13 (ontbijt)Nan

Vandaag wordt een mooie dag. Jullie gaan naar het Doi Phu Kha National Park. Het park is beroemd om haar uitkijkpunten, het koele weer, de prachtige wandelpaden en enkele indrukwekkende grotten. De berg Doi Dong Ya Wai is de hoogste berg in het park op een hoogte van 1.920 meter boven de zeespiegel, de top van deze berg wordt Doi Phu Kha genoemd. Trek een paar goede schoenen aan, want je gaat vandaag stukken wandelen (in overleg met je gids).

Dag 14 (ontbijt)Nan - Chiang Rai

Laat in de ochtend vertrekken jullie uit de provincie Nan om af te reizen naar Chiang Rai, via Phrae en Phayao. Onderweg heb je een kort fotomoment bij de prachtige Wat Phra That Cho Hae, een belangrijke religieuze en boeddhistische site van Phrae. Het hoogtepunt is de 33-meter lange phra in Chiang Saen-stijl (pagode), omwikkeld met heldere koperen platen, die heilige overblijfselen van Lord Buddhist bevat. Onderweg naar Phayao passeer je Kwan Phayao, (Phayao Meer) een groot meer dat ongeveer 20 vierkante kilometer beslaat. Dit meer werd gevormd door de oprichting van een dam in 1941. Een mooi gezicht, voor prachtige foto’s. Je maakt hier een korte boottocht over het meer. Door de hele provincie van noord tot zuid loopt de bergketen Phi Pan Nam, dat gekenmerkt wordt door grote bergen, de Doi Luang (1694 m), Doi Khun Mae (1550 m) en Doi Khun Mae Tam (1330 m). In de vallei van deze bergketen loopt de rivier Ing, dat via het Phayao meer (Kwang Phayao) uiteindelijk in de Mekong uitkomt. Phayao is een rustige provincie, nog niet echt een toeristische bestemming, want de faciliteiten voor de toerist zijn bescheiden. Toch is de regio door haar prachtige natuur en fascinerende religieuze sites het zeker waard om in het programma op te nemen.
In de avond kom je aan in Chiang Rai, daar heb je de avond voor jezelf.

Dag 15 (ontbijt)Chiang Rai

Vandaag heb je een dag voor jezelf.

Dag 16 (ontbijt)Chiang Rai - Chiang Mai

Vandaag bezoek je de prachtige witte tempel van Thailand (Wat Rong Khun). De schoonheid van deze tempel blaast je omver! Wat Rong Khun is gebouwd in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld. Het hoogtepunt van Chiang Rai is Wat Rong Khun. Deze tempel staat ook wel bekend als de Witte Tempel. Deze – inderdaad compleet witte – tempel heeft een unieke stijl. De bouwstijl en de versieringen zijn compleet anders dan andere boeddhistische tempels in Azië. Ook als je al een beetje tempel moe begint te raken, is Wat Rong Khun nog altijd erg indrukwekkend. De tempel is een eerbetoon aan het boeddhisme en Thailand, en vertelt je alles over de leer. Alles wat je ziet staat symbool voor een groter verhaal. Sluit je bezoek aan de Witte Tempel af met een wel héél bijzonder toiletbezoek. Het prachtige, gouden gebouw dat op het complex staat is geen tempel, maar het openbaar toilet! Natuurlijk schuilt er ook achter dit gebouw een boodschap, want de gouden kleur is een verwijzing naar hoe mensen zich richten op wereldse verlangens en geld. Volgens de Thai is dit het duurste toiletgebouw van heel Thailand.
Vervolgens bezoek je vandaag nog het Baan Dam Museum. Een heel olifant skelet, een slangenhuid tafelloper en duizenden dierenresten worden kunst in het Zwarte Huis van Thailand (het Baan Dam Museum). Alles op Baan Dam is zwart, of geeft tenminste een donkere uitstraling, en elk van de 15 huizen is verfraaid en ingericht met dierenresten. Kunstenaar Thawan Duchanee creëerde een indrukwekkende verzameling huiden, botten, tanden en taxidermie van een breed scala aan dieren. De dierenresten zijn ingewikkeld gerangschikt en geven een prachtig unieke maar mysterieuze tribale sfeer. Er is een emotie conflict, tussen waardering voor kunst en een gevoel van kwaad, afkomstig van de dode dieren. Vermoedelijk stierven ze allemaal aan natuurlijke oorzaken; een idee dat de plek spiritueler en minder sadistisch maakt. Baan Dam is de kunstzinnige weergave van de hel van Thawan Duchanee. Het ondoorzichtige decor en de dode dieren die elke kamer sieren, maken het landgoed van Duchanee het tegenovergestelde van de Witte Tempel, de glimp van de hemel, ontworpen door zijn leraar Chalermchai Kositpipat. Hoewel buiten de gebaande paden, is de Zwarte Tempel niet iets om over het hoofd te zien.
Dan zetten jullie de reis voort naar Chiang Mai. Daar heb je de avond voor jezelf.
Chiang Mai ligt aan de oever van de Ping rivier in een groene vallei aan de voet van de bergen in noord Thailand. Chiang Mai is na Bangkok de grootste stad van Thailand maar voelt toch heel relaxed aan. Binnen de muren van het oude stadscentrum hangt een heerlijk ontspannen sfeertje en er zijn een boel gezellige lunchtentjes, bars en cafés.

Dag 17 (ontbijt)Chiang Mai

Vandaag heb je een dag voor jezelf.
TIP: De Night Market in Chiang Mai is misschien wel de beste plek om souvenirs te shoppen in Thailand. Natuurlijk vind je hier veel rommel die je overal in Thailand ziet maar als je goed kijkt dan zal je ook wat meer unieke spullen vinden zoals handgeschilderde rijstmanden en bijzondere sieraden. De markt is elke avond van 17:00 tot 00:00 en vind je op de kaart als ‘Chiang Mai Night Bazaar’.

Dag 18 (ontbijt)Chiang Mai - Pai

Per auto vertrek je na het ontbijt richting Pai. Jullie rijden over prachtige bergweggetjes, je kijkt je ogen uit! Jullie stoppen onderweg bij een orchidee-boerderij, waar je wel vijftig verschillende soorten orchideeën in bloei zult zien. Ook stop je bij de Mok Fah waterval, en de warmwaterbronnen van Pong Duad Forest Park. Je kunt hier een bad nemen, als je wilt.
Je stopt kort bij de brug over de Pai rivier, welke een belangrijke memorial is van de tweede wereldoorlog. De brug in Kanchanaburi (beter bekend als de Bridge over the River Kwai) is veel bekender, maar ook de Pai Memorial Bridge heeft een geschiedenis met de Tweede Wereldoorlog. Op deze plek werd de brug namelijk aangelegd door krijgsgevangenen en dwangarbeiders van het Japanse leger. Met behulp van olifanten werd een houten brug aangelegd. Daarbij sleepten de dieren zware bomen uit de jungle. In 1944 werd de brug vernietigd door de geallieerden, maar na de oorlog opnieuw herbouwd door de lokale bevolking. Tegenwoordig is het vooral een toeristische attractie. Alleen voetgangers mogen de brug betreden. Vanaf het bouwwerk heb je een mooi uitzicht op het stadje Pai en de fraaie omgeving.
Je reist door richting de Pai Canyon. De Pai Canyon is de bekendste bezienswaardigheid van Pai. Trek goede schoenen aan en klim de trap op naar boven, waar je vervolgens getrakteerd wordt op een mooi uitzicht! De canyon bestaat uit smalle wandelpaden met daarnaast afgronden tot wel 50 meter diep. Goed blijven opletten dus als je je ronde maakt bij de canyon. Na een moment genietend van dit uitzicht, wordt je naar de Wat Pratart Mae Yen gebracht, beter bekend als The Big White Buddha van Pai. Bij dit bezoek gaat het niet zozeer om het boeddhabeeld zelf (hoewel ook prachtig!), maar om het uitzicht dat je hebt over de omgeving vanaf deze plek. Het zijn best wat treden (353 om precies te zijn), maar je inspanning wordt beloond met een fenomenaal uitzicht!Je ziet de rijstvelden en het dorpje Pai goed liggen.

Dag 19 (ontbijt)Pai - Mae Horn Son

Je hebt de ochtend voor jezelf. Nadat je bent uitgecheckt, vertrek je per auto richting Mae Horn Son.
Het stadje is vrij lastig te bereiken, alhoewel de weg er naar toe al een hoogtepunt op zich zelf is. In de stad kun je een paar bijzondere tempels bekijken, maar het is vooral een leuke uitvalsbasis om de fantastisch mooie omgeving te bekijken. De omliggende bergen, de activiteiten die je hier kan doen en de rust die je er vindt maken het tot één van de meest mooie highlights van Thailand!
Onderweg doe je kort de Su Tong Pae brug aan, een bamboe brug door de rijstvelden (mooie foto!). Je ziet hoe de rijst verbouwd wordt en de omgeving is simpelweg prachtig. Ook kom je langs en traditioneel marktje van de Lisu bergstam, waar je een mooi uitzicht hebt.
Je bezoekt vandaag de Lod Cave. De Lod Cave is een adembenemende grot tussen Pai en Mae Hong Son die je met eigen ogen gezien moet hebben. Het is een magische plek met eeuwenoude doodskisten, muurschilderingen, enorme meervallen, prachtige rotsformaties, glinsterende stalactieten-, mieten en pilaren, een kilometerslange ondergrondse rivier. De beste manier om deze enorme grot te verkennen is per bamboevlot! Samen met je gids vaar je over een ondergrondse rivier de duisternis van de grot in. Onderweg stap je regelmatig af en klim je over houten trappetjes omhoog de grot in.

Dit is zo’n prachtige regio. In het noorden van Thailand kun je vanuit de meeste steden wel een mooie trekking maken, Mae Hong Son is hier geen uitzondering op. Een groot voordeel hier is dat er lang niet zoveel toeristen komen als in bijvoorbeeld Chiang Mai. De trekkingen die je hier maakt zijn daardoor veel authentieker. Omdat jullie een privé reis maken, kunnen jullie heel gemakkelijk (ook nog ter plaatse) het programma aanpassen, mocht je beslissen toch liever een wandeling te maken dan de geplande bezichtigingen te doen.

Dag 20 (ontbijt)Mae Horn Son - Mae Sariang

Laat op de ochtend vertrekken jullie naar de mooie tempel Wat Pratart Doi Gong Mu. Mae Hong Son ligt dichtbij de grens met Myanmar en dat je zie je absoluut terug in de bezienswaardigheden in de stad. De tempels lijken nauwelijks op de andere tempels die je in Thailand ziet, maar hebben een duidelijke Birmese stijl. Jullie leggen de weg omhoog af naar de Wat Phra That Doi Kong Mu. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad Mae Hong Son.
Dan vervolgen jullie de reis richting Mae Sariang. Mae Sariang is een rustig stadje in de Mae Hong Son Provincie in Noord-Thailand. De stad is prachtig gelegen langs de rivier en omgeven door rijstvelden en bosrijke bergen. Er is dan ook genoeg te doen en te zien in de omgeving, zoals trekkingen door de jungle, het bezoeken van grotten en tempels en relaxen in de natuurlijke hotsprings. Wandelend door de stad vind je veel oude teakhouten huizen en een vriendelijke Thaise bevolking die je begroet met een lach. Mae Sariang is vrijwel onontdekt door toeristen waardoor de stad zijn traditionele Thaise cultuur behoudt. Doordat de stad een stop is op de bekende motorroute, de Mae Hong Son loop, is de toerismesector wel in ontwikkeling en zijn er voldoende guesthouses en restaurants te vinden.

Dag 21 (ontbijt)Mae Sariang - Chiang Mai

Je staat vroeg op om op de lokale markt producten te kopen die je tijdens de ochtend alm aan de monniken kunt geven, als je dat wilt. Vroeg in de morgen kun je in Thailand de monniken tegenkomen op hun zogenaamde “bedelronde”. Zij zamelen voedsel in voor die dag. In het Boeddhisme is het offeren of het geven van voedsel aan de monniken een teken van respect van de leken voor de Boeddhistische monniken. De monniken bedelen niet om voedsel en het is ook geen daad van liefdadigheid van de mensen om dit voedsel aan hen te offeren. Het is eerder een kans voor de gewone mensen om verdiensten of meer populair gezegd ‘pluspunten’ te verzamelen. Onze ‘verdiensten’ zijn verantwoordelijk voor het wel en wee in ons leven. Verdiensten beïnvloeden ons karma en dat heeft weer direct invloed op ons huidige en toekomstige leven aldus de Boeddhistische leer. Niet alleen is deze gemeenschappelijke handeling een bindmiddel tussen alle Boeddhisten maar het is tevens een manier om respect te tonen aan de monniken die zich geestelijk reeds in een hogere fase bevinden.
Daarna heb je de ochtend vrij. Wandel door de rustige, kleine straatjes van dit bijzondere plaatsje. Na het uitchecken bezoek je verschillende uitkijkpunten, onderweg naar Chiang Mai. Je doet Doi Inthanon National Park aan, waar je een wandeltocht maakt langs de prachtigste routes, die je langs de Washiratarn waterval en de Double Pagoda leiden. Ook stop je onderweg bij een Hmong Tribal marktje, en een Karen dorp, als je dat wilt.
Laat in de avond kom je aan bij je hotel in Chiang Mai.

Dag 22 (ontbijt)Chiang Mai - Bangkok

Vandaag heb je een dag voor jezelf.
In de avond worden jullie naar het treinstation gebracht, waar je de trein richting Bangkok neemt (19.45 uur vertrek). Je overnacht aan boord van de trein.
LET OP: dit is een nachttrein. De voorzieningen aan boord van de trein zijn zeer beperkt. Hoewel er een restaurant aan boord is, raad ik jullie aan om ook eigen eten mee te nemen. Er zijn gedeelde toiletten aan boord, maar verwacht geen luxe. Jullie krijgen een privé cabine.

Dag 23 (geen maaltijden)Bangkok - Koh Kood

Jullie komen om 08.40 uur in de ochtend aan op het station. Daar staat jullie transfer al op je te wachten, die jullie naar het prachtige Koh Kood brengt. Op het station is er tijd om even op te frissen, de benen te strekken of iets te eten te kopen. Het is aan jullie, want jullie transfer is privé. Jullie worden naar de Laem Sok pier gebracht, vanwaar jullie de boot pakken naar Koh Kood (de boot is gedeeld met andere mensen). Ongeveer zes uur na vertrek vanuit Bangkok kom je aan in je hotel. Een hele rit dus, maar het is het zó waard! Koh Kood is nog steeds een grotendeels onontdekt eiland. En dat is best bijzonder in het populairste land van Zuidoost-Azië. Het staat bekend om de tropische witte zandstranden en uitzonderlijk helder turquoise water. Koh Kood wordt vaak gezien als het perfecte Thaise eiland. In tegenstelling tot grotere broer Koh Chang, vind je hier nog geen uitgebreid nachtleven, verkeer of lawaai. Op Koh Kood kom je voor de rust en prachtige natuur. Als je jezelf uit je hangmat hijst kun je hier ook kajakken, duiken en snorkelen. Jullie hebben hier je laatste paar dagen geen programma, zodat jullie volop kunnen genieten van de rust. Geniet ervan!

Dag 24 (ontbijt)Koh Kood

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 25 (ontbijt)Koh Kood

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 26 (ontbijt)Koh Kood - Bangkok

Nadat jullie zijn uitgecheckt, worden jullie teruggebracht naar Bangkok. De reis duurt ongeveer 6 uur in totaal (met de auto en per boot).

Dag 27 (ontbijt)Bangkok en vertrek naar huis

Het zit erop! Vandaag zullen jullie naar het vliegveld worden gebracht voor jullie vlucht terug naar Nederland. Ik hoop dat het een prachtige reis is geweest voor jullie.

Hotels

Hotels

 • Good Time Resort Kanchanaburi
 • Ponnatee ResortSangkhlaburi
 • Krung Sri River HotelAyutthaya
 • The Greenery ResortKhao Yai
 • The Imperial Phukaew Hill Phetchabun
 • Ban Na Ton Chan HomestaySukothai
 • Lampang Wiang ThongLampang
 • The Grand Jamjuree ResortLamphun
 • Nan Boutique ResortNan
 • Laluna Hotel & ResortChiang Rai
 • The IMM Hotel Thapae HotelChiang Mai
 • Hill-Tribe LodgePai
 • HomestayMae Hong Son
 • River House ResortMae Sariang
 • NachttreinChiang Mai - Bangkok
 • Koh Kood Paradise ResortKoh Kood
 • The Cottage SuanaphumiBangkok

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 11.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.