+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

De jungle in op Sumatra, Indonesië (11 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 1.033,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

521

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

11 Dagen, 10 Nachten
Medan, Bukittinggi (Indonesië)
Omschrijving

Ga de jungle in op het groene Sumatra en spot de bijzondere orang oetans, die hoog in de bomen slingeren. Rijd door de bergen, ontdek de traditionele Batak-cultuur, wandel door de groene plantages en slaap bij de lokale bevolking thuis. 

Deze individuele rondreis combineert cultuur en natuur en laat jou de absolute hoogtepunten van Sumatra zien. Zo maak je natuurlijk een trekking door de jungle in Bukit Lawang, maar bereid je ook een traditioneel Batak-gerecht samen met de lokale bevolking. Op het eiland Samosir slaap je bij de mensen thuis en leer je meer over lokale gebruiken. Hiernaast bezoek je de hoogte waterval van Azië en maak je een fietstocht foor Bukittinggi, waar je je reis eindigt.

Een prachtige, afwisselende reis door het mooie Sumatra, waarbij alle hoogtepunten aan bod komen. 

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Genoemde maaltijden
 • Engelssprekende gids op Dag 2, 4, 6 & 10
 • Privétransfers door Engelssprekende chauffeur

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Ga op jungle trekking door Bukit Lawang en spot de orang oetan en nog veel meer
 • Wandel door de groene plantages van Sumatra
 • Bereid een traditionele Batak lunch met de lokale bevolking
 • Slaap bij mensen thuis, zodat je écht deel bent van het lokale leven
 • Maak een leuke fietstocht door Bukittinggi
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (ontbijt)Aankomst op Sumatra

Vandaag kom je aan op het groene en Sumatra. Bij aankomst in Medan, word je opgehaald door je chauffeur. Deze brengt je in een uurtje naar je hotel.

Bij aankomst in je hotel heb je de rest van de dag voor jezelf. Neem de tijd om rustig bij te komen van je vlucht of ga op ontdekkingsreis door koloniaal Medan.

Dag 2 (ontbijt)Medan

Na het ontbijt ga je op ontdekkingsreis door Medan. In de stad zijn nog veel invloeden te vinden uit India’s koloniale verleden, welke je zeker zult bezoeken vandaag. De tour duurt zo’n 3 uurtjes, waarna je de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 3 (ontbijt)Medan - Bukit Lawang

Vandaag vertrek je naar één van de meest bijzondere plekken op Sumatra, namelijk Bukit Lawang. Deze plek ligt middenin de jungle en staat bekend als perfecte plek om de bijzondere mensapen (orang oetans) te spotten. De rit duurt ongeveer 3 uurtjes, waarna je aankomt bij je hotel. Je verblijft hier in een leuke eco lodge, met een geweldige locatie! De eco lodge liogt op de rand van het dorp en de jungle, met uitzicht op de rivier. Zo heb je grote kans dat je ‘s ochtends makaken in de tuin aantreft en dat je het lokale leven voor je ziet afspelen.

De rest van de dag is ter vrije besteding en morgen ga je dan eindelijk orang oetans spotten.

Dag 4 (ontbijt & lunch)Bukit Lawang - Berasatagi

Ben je klaar voor één van de meest onvergetelijke ervaringen van je leven? Je staat vandaag vrij vroeg op, zodat je rond 08.15 uur op jungle safari kunt gaan. De safari duurt zo’n 3 uren, waarbij je grote kans hebt de orang oetans hoog in de bomen te zien slingeren. Hiernaast kun je de thomaslangoer tegenkomen en verscheidende soorten makaken en gibbons.

Na de jungle safari ga je op pad naar het huis van één van de lokale Batak families, waar je samen een lunch bereidt. Hier leer je meer over het lokale leven en de Batak-cultuur. Geniet van je lunch en het gezelschap.

Vervolgens rijd je door naar Berasatagi, waar je incheckt in je hotel en de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 5 (ontbijt, lunch & diner)Berasatagi - Parapat - Samosir

Vanuit Berastagi vertrek je naar Parapat, waar je de Sipiso-piso waterval en de Rumah Bolon Pamatang Purba bezoekt. Deze waterval is de grootste van heel Indonesië en het is een bijzonder gezicht om het water van grote hoogte naar beneden te zien bulderen. Na de waterval bezoek je de traditionele Batak huizen in Rumah Bolon Pamatang Purba, met hun karakteristieke puntdaken.

Vervolgens rijd je verder naar Parapat, waarbij je onderweg langs het immens Tobameer rijdt. Een schitterend gezicht.
Eenmaal aangekomen in Parapat, stap je op de ferry naar het eilandje Samosir, gelegen in het Tobameer. Samosir is het middelpunt van de Batak-cultuur en dus een interessante plek om te bezoeken. Je slaapt hier bij een lokale familie in huis, zodat je zoveel mogelijk van het échte lokale leven meekrijgt.

Dag 6 (ontbijt)Samosir

Na het ontbijt ga je op pad om de jungle van Samsoir te ontdekken. Samen met je gids maak je een korte jungle trekking door de prachtige omgeving van het eiland. Hierbij kom je maar weinig toeristen tegen en ervaar je meer van hoe het lokale leven er aan toe gaat. Ook heb je grote kans onderweg aapjes tegen te komen. Na de trekking is de rest van de dag ter vrije besteding. De omgeving van Samosir is prachtig en bij lekker weer raad ik je zeker aan een duik in het Tobameer te nemen.

Dag 7 (ontbijt)Samosir - Parapat - Padang Sidempuan

Er staat vandaag een lange rit op het programma. Na het ontbijt vertrek je per ferry naar Parapat, waar je in de auto stapt richting Padang Sidempuan. Hoewel het stadje zelf weinig te bieden heeft, is het een perfecte tussenstop voor je reis naar Bukittinggi. Je verblijft hier in een simpel hotel, prima voor één nachtje.

Dag 8 (ontbijt)Padang Sidempuan - Bukittinggi

Aangezien er is Padang Sidempuan weinig te beleven is, reis je vandaag meteen weer door naar Bukittinggi. Onderweg maak je een paar mooie stops, zoals in Sihepeng, waar je een wandeling door de plantages maakt. Ook passeer je tijdens deze autorit de evenaar, een bijzonder moment. Als je hier even bij stil wilt staan, kun je hier stoppen en wandelend over de evenaar lopen. De totale reis naar Bukittinggi duurt zo’n 8 uren. Een heerlijk vooruitzicht hierbij is je hotel, compleet met zwembad en heerlijke bedden. Bij aankomst in je hotel heb je de avond voor jezelf.

Dag 9 (ontbijt)Bukittinggi

Een vrije dag in Bukittinggi. Kom even heerlijk tot rust na de lange autorit van gisteren, of ontdek de omgeving van Bukittinggi op eigen houtje. De naam Bukittinggi betekent letterlijk ‘hoge heuvel’ en is rijk aan vele kleine marktjes in het centrum. Ook zijn de dansvoorstellingen leuk om te bezoeken, dezen beginnen vaak rond een uur of negen. Ook is de omgeving rondom Bukittinggi een bezoekje waard. Hier vind je prachtige valle Sianok, waar je een mooie wandeling kunt maken.

Dag 10 (ontbijt)Bukittinggi

Vandaag maak je een leuke fietstocht door Bukittinggi waarbij je de hoogtepunten van het stadje ontdekt. Hierbij fiets je zeker langs de klokkentoren en het paleis, waar je gids je meer over zal vertellen tijdens je fietstocht. Na deze halve dag-tour heb je nog heerlijk een paar uurtjes de tijd om zelf wat rond te struinen. Nuttig een traditionele Padang-maaltijd in de stad of shop de laatste souvenirs voordat je reis morgen ten einde komt.

Dag 11 (ontbijt)Bukittinggi en vertrek

Vandaag is je bijzondere reis door Sumatra alweer tot een einde gekomen. In zo’n 3 uren rijd je naar de luchthaven van Padang, waar je bij het vliegveld wordt afgezet. Hier kun je je reis door Indonesië voortzetten of een vlucht naar Java nemen voor je vlucht naar huis.

Hotels

Hotel

 • Thong's InnMedan
 • Eco LodgeBukit Lawang
 • Kalang UluBerastagi
 • Lokaal huisSamosir
 • Mega PermataPadang Sidempuan
 • The HillsBukittinggi

Optionele hotel upgrades (enkel op aanvraag)

 • Geen upgrade mogelijkMedan
 • Geen upgrade mogelijkBukit Lawang
 • Geen upgrade mogelijkBerastagi
 • Geen upgrade mogelijkSamosir
 • Geen upgrade mogelijkPadang Sidempuan
 • Geen upgrade mogelijkBukittinggi

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 12.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.