+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Citytrip Beijing / Peking, China (10 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 1.299,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

991

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

10 Dagen, 9 Nachten
Beijing (China)
Omschrijving

Beijing is de hoofdstad van China en één van de grootste en meest dichtbevolkte steden ter wereld. Eens het grote grijze hart van het Chinese communistische regime, heeft Beijing nu kleurrijke wijken die historische gebouwen en tempels probleemloos afwisselen met hedendaagse kunst en design. Beijing is de stad van historische en hypermoderne architectuur, bizarre street food, fantastische kunst en een bijzondere cultuur.

In dit reisvoorstel zul je de must-see hoogtepunten vinden, gecombineerd met verschillende ervaringen waarin je dichterbij de lokale bevolking wordt gebracht. Dit is een matig actief programma, dus ik heb een paar vrije dagen ingepland, zodat je op eigen houtje deze bijzondere stad kunt ontdekken.

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Genoemde maaltijden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens escursies
 • Entreegelden

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Een bijzondere citytrip op slechts 10 uur vliegen van Amsterdam
 • Een unieke ervaring voor als je niet te lang vakantie kunt opnemen
 • Zonsondergang op de Chinese Muur
 • Een Engelstalige gids tijdens het gehele programma
 • Hip, bruisend en overweldigend Beijing is echt een bucketlist-stad
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (diner)Aankomst in Beijing

Welkom in Beijing! Jullie worden opgewacht in de ontvangsthal (kijk uit naar een bordje met het Jane’s Planet logo en jullie naam). Tijdens de transfer naar het hotel, zal de Engelstalige gids jullie nogmaals door het reisschema heen lopen. Onderweg bezoek je de Tempel van de Hemel. Dit wordt ook wel de ‘mooiste tempel van Beijing’ genoemd. De taoïstische tempel was waar de keizer tweemaal per jaar ging bidden voor een goede oogst voor alle Chinezen in het keizerrijk. Behalve de gebouwen van de tempel zelf is het ook vooral een erg groot park met duizenden eeuwenoude bomen dat dagelijks door vele Chinezen als plaats om muziek te spelen en te dansen gebruikt wordt. Na dit bezoek worden jullie bij het hotel afgezet waar jullie de rest van de middag en avond voor jezelf hebben. Voor diner heb ik een speciaal Pekingeend diner voor jullie gereserveerd in een populair lokaal restaurant om jullie aankomst in Beijing te vieren. Jullie zullen worden opgehaald in de lobby van het hotel, en na het diner weer teruggebracht.

Dag 2 (ontbijt)Beijing

Na het ontbijt ontmoet je de gids in de lobby van het hotel. Jullie gaan op pad naar het grootste plein van de wereld, het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen Square). Je kunt je hier prima vermaken tussen rondhangende Chinezen en vliegerende kinderen. Ook het Mausoleum van Mao staat midden op het plein. Mocht je niet weten hoe deze belangrijkste man voor de Chinezen eruit ziet, kijk dan even richting de Verboden Stad. Een grote foto van hem hangt boven de ingang.
Daarna vertrekken jullie naar de Verboden Stad. Lang was de stad afgesloten voor de buitenwereld, maar gelukkig is deze mysterieuze plek weer open voor het publiek. Hoge rode muren en een diepe brede gracht omsingelen de Verboden Stad. Zelfs de stenen op de grond zijn in meerdere lagen aangebracht, voor het geval iemand onder de gracht zou doorgraven en binnen de Verboden Stad weer omhoog zou komen. Tegenwoordig staat de deur gewoon open en loop je zo naar binnen! Lopend over de uitgestrekte pleinen krijg je een goede indruk van hoe het keizerlijke verleden er ongeveer uit heeft moeten zien. Met de bouw is niet alleen rekening gehouden met de veiligheid, maar zeker ook met de cultuur. De keizerlijke gebouwen zijn allen voorzien van gele daken, op de deuren zitten 9 rijen van 9 drukknoppen en op de hoeken van de daken staan 9 beeldjes. Het getal 9 is een keizerlijk getal!
Daarna zullen jullie in het oude stadsdeel de hutong ervaren; de hutong is een traditionele woonwijk in China en met name in Peking. Een tochtje in een traditionele risja-fiets kan daarbij niet missen. Jullie zullen een lokale familie bezoeken die je het dagelijks leven in de oude stad zullen laten zien.
Indien jullie willen, kunnen jullie optioneel een Kungfu show bezoeken. Deze show duurt ongeveer 90 minuten en zal om 19.30 uur beginnen. Als je niet naar de kungfu show gaat, heb je de avond voor jezelf.

Optie: Kungfu Show

Dag 3 (geen maaltijden)Beijing

Op dag drie in het programma zijn jullie een dag vrij. Jullie krijgen vandaag dus alle tijd om deze precies zo in te richten als dat jullie willen. Een Chinese massage, bezoek aan de food market, een paar tempels bekijken of alvast wat souvenirs inslaan? Het is aan jullie.
TIP: Het 798 Art District bestaat uit een complex van 50 jaar oude ontmantelde militaire fabrieksgebouwen met een unieke architecturale stijl. Toen de Chinese troepen in de jaren negentig verhuisden, namen hedendaagse kunstenaars hun intrek en transformeerden dit fabrieksdistrict tot een hotspot van moderne kunst, cultuur en design. Tegenwoordig is het 798 Art District in Beijing een bloeiend modern gebied met talloze onafhankelijke kunstgalerijen, winkels en kunstzinnige cafés en restaurants.

Dag 4 (ontbijt)Beijing - Cundixia Ming

Na het ontbijt worden jullie opgehaald om de drukke stad voor een nachtje te verlaten. We zoeken de rust op! Ongeveer 90 kilometer ten Westen van Beijing ligt het dorp Cundixia Ming Dynasty. Het is een oud dorpje gelegen tussen de bergen. Een prachtige locatie voor een korte wandeling, bijvoorbeeld. Traditionele wooncomplexen, kleurrijke historische overblijfselen en unieke volksgebruiken kenmerken dit oude dorp. Jullie overnachten hier. Jullie zijn rond 16.00 uur terug van de dorpsexcursie, en hebben de avond voor jezelf.

Dag 5 (ontbijt)Cundixia Ming - Beijing

Vandaag hebben jullie een dag rust. Nadat jullie terug zijn gekomen in Beijing, kunnen jullie dus lekker doen wat je zelf wilt!
TIP: reis een stukje met de bullet train, deze gaat tot wel 350 km/uur! Je kunt de lokale gids vragen om jullie te helpen met tickets (doe dit op tijd).

Dag 6 (ontbijt & lunch)Beijing

Vandaag steken jullie de handen uit de mouwen, tijdens een kookles van een Chinese familie. De dag begint met een tripje naar de lokale markt, waar jullie samen alle ingredienten zullen inslaan. Na de markt vertrekken jullie naar de familie van jullie chef, waar jullie gezamenlijk zullen koken en eten. Een bijzondere ervaring, jullie zullen vandaag echt onderdeel zijn van de lokale samenleving. Vergeet je camera niet! Rond 13.30 uur zijn jullie klaar met koken en eten, en hebben jullie de rest van de dag voor jezelf.

Dag 7 (ontbijt)Beijing - Gubei Waterstad - Chinese Muur

Vandaag bezoeken jullie Gubei Waterstad en vanuit daar zullen jullie de Chinese Muur bezoeken (het Simatai gedeelte). Dit gebied is aanzienlijk minder toeristisch dus de kans op mooie foto’s is hier het grootst.
Aan de voet van de Grote Muur lag het plaatsje Simatai, dat bestond uit 8 kleine kernen, waarvan er vijf bij elkaar in een dal lagen. In 2010 werd begonnen met de bouw van het nieuwe dorp Simatai, 1,5 km van de huidige plek. De 1.400 bewoners verhuisden. De plek van de vijf oude dorpen werd getransformeerd tot het nieuwe waterstadje, dat in 2014 voor het publiek is geopend. Er zijn kanalen, hutongs (steegjes), hofjeswoningen en gebouwen in de stijl van de Qing (1644-1911) en de Republiek China (1911-1949).
In Gubei wonen Han-Chinezen en Man (Man nationaliteit, Manzu, Mantsjoes). Proef er de lokale specialiteit van de Man: zelfgemaakte tofu. Maar geniet ook van de gekruide eieren, pannenkoeken, pudding, jiaozi en varkensvlees van de barbecue.
Nadat jullie bij het hotel in Gubei zijn afgezet rond 11.30 uur, hebben jullie de middag voor jezelf. In de avond (van 19.00 tot 20.30 uur) bezoek je de Chinese Muur, wat een bijzondere ervaring zal zijn door alle prachtige lichtjes.

Dag 8 (ontbijt)Beijing

Vandaag bekijken jullie het Zomerpaleis., een van de meest indrukwekkende paleizen in heel China. Gelegen op de Heuvel van het Lange Leven aan een kunstmatig aangelegd meer bestaat het uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen. Eeuwenlang werd het door de Chinese keizer en zijn entourage gebruikt als buitenpaleis, wanneer het tijdens de zomer weer eens te heet werd in de binnenstad. Het Zomerpaleis kent de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin in deze stijl en het staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Ook brengen jullie een bezoekje aan het Olympisch Stadium van Beijing. Rond 16.00 uur zijn jullie weer terug in het hotel, en heb je de avond voor jezelf.

Dag 9 (ontbijt)Beijing

Vandaag hebben jullie een laatste volle dag voor jezelf. Trakteer jezelf op een traditionele massage voor je vertrekt, of probeer de laatste lokale lekkernijen van Beijing.

Dag 10 (ontbijt)Beijing en vertrek naar huis

Vandaag worden jullie in de lobby opgewacht voor de transfer naar het vliegveld. Jullie reis zit erop!

Hotels

Hotels

 • Bamboo Garden HotelBeijing
 • Cuanshe Guest HouseCundixia Ming
 • Water Town Guest HouseGubei Waterstad

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 11.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.