+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

China langs de Zijderoute (15 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 2.392,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

676

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

15 Dagen, 14 Nachten
Urumqi, Xi'an (China)
Omschrijving

De Zijderoute is één van oudste handelsroute ter wereld, en dat zie je op deze individuele rondreis goed terug. Het Chinese deel van de Zijderoute komt vanuit Kazachstan en begint in Kashgar, waarna de route richting het Oosten van China gaat. Je reis begint dan ook in Kashgar en eindigt in Xi’an, waar je het beroemde Terracotta kun bewonderen.

Onderweg kom je vele prachtige plekken tegen, sommigen met een geschiedenis van wel meer dan 5000 jaar oud. Ook kom je langs adembenemende natuurverschijnselen, zoals de vlammende bergen van Turpan, de Shanshan woestijn en de regenboogbergen van Danxia. Je kijkt je ogen uit!

Je bezoekt de historische steden langs de Zijderoute, waar je de lokale markten bezoekt, de bevolking leert kennen en oude stadscentra ontdekt. Een actief programma waar je ontzettend veel ziet en onderneemt. Je komt gegarandeerd terug vol unieke ervaringen.  

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Nachttrein 3 x
 • Hogesnelheidstrein 5 x
 • Genoemde maaltijden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens excursies
 • Entreegelden

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Reis over de historische Zijderoute met meer dan 5000 jaar geschiedenis
 • Bezoek de indrukwekkende regenboogbergen van Danxia
 • Verblijf in de mysterieuze Shanshan woestijn
 • Bezoek het wereldberoemde Terracotta leger in Xi'an
 • Bewonder de vlammende bergen van Turpan
 • Bezoek de traditionele markt van Kashgar
 • Reis per hogesnelheidstrein
 • Een Engelstalige gids tijdens de excursies op de dagen 1, 6-8, 10, 12, 13, 15
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (geen maaltijden)Aankomst in Urumqi

Welkom in Urumqi! Jullie worden opgewacht in de ontvangsthal en naar jullie hotel gebracht. Je hebt de rest van de dag voor jezelf, rust uit van je vlucht of ga vast op ontdekkingsreis.

Dag 2 (ontbijt)Urumqi - Kashgar

Vandaag heb je tijd voor jezelf, bijvoorbeeld om Urumqi te ontdekken voordat je om 16.30 uur wordt opgehaald en naar het treinstation wordt gebracht. Hier neem je de nachttrein naar Kashgar, één van de meest Westelijke steden van China. Hier eenmaal aangekomen, voel je je echter totaal niet alsof je in China op reis bent. Hoewel er jaarlijks veel gesloopt en gemoderniseerd wordt, zie je nog veel traditionele Oeigoerse architectuur en cultuur.

Dag 3 (ontbijt)Kashgar

Je komt vandaag rond 9 uur in de ochtend aan op het treinstation van Kashgar. Je wordt in een half uurtje naar je hotel gebracht, waar een ontbijtje op je staat te wachten. De rest van de dag heb is ter vrije besteding. Ga op ontdekkingsreis door Kashgar, een bijzondere stad. Het grootste deel van de bevolking is hier Oeigoer, een onderdrukte minderheidsgroep. Hiernaast trekt Kashgar, door haar locatie, vele nationaliteiten aan. Zo vind je er bijvoorbeeld ook veel Pakistanen en Oezbeken.

Als je het lokale leven graag leert kennen en een praatje maakt met de bevolking, raad ik je aan de zondagsmarkt te bezoeken. Iedereen komt hier bijeen om hun waren te verkopen, sommigen in prachtige kleurrijke gewaden. De markt bestaat uit levende dieren, kappers, kruidenstallen en heerlijke hapjes. De geuren en kleuren van deze bazaar maken het tot een unieke ervaring.

Mocht morgen op een zondag vallen, bezoek je de markt met je gids voordat je naar Kuqa vertrekt.

Dag 4 (ontbijt)Kashgar - Kuqa

Na het ontbijt vertrek je naar de zondagsmarkt, mits deze vandaag plaatsvindt. Zo niet, heb je de dag voor jezelf totdat je wordt opgehaald voor je transfer naar het treinstation om 20.30 uur. Hier neem je de nachttrein naar Kuqa, die er zo’n 7.5 uur over doet.

Dag 5 (ontbijt)Kuqa

Je komt vroeg in de ochtend aan op het treinstation van Kuqa, waarna je in zo’n 10 minuutjes naar je hotel wordt gebracht. Je hebt de dag voor jezelf, dus als je nog wat wil bijslapen, heb je daar alle tijd voor. Ook in Kuqa vind je veel Oeigoeren, en de cultuur en architectuur die deze minderheid meebrengt. Zo vind je er moskeeën en prachtige houten huizen, of de traditionele lemen huisjes.

Dag 6 (ontbijt)Kuqa - Turpan

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids voor een stadstour van Kuqa, zo bezoek je de Kizil 1000 Boeddha Grotten, waar je vele boeddha beelden van allerlei formaten vindt. Ook bezoek je de grote moskee van Kuqa, de ruïnes en het oude centrum van Subashi. Dit is een verwoeste stad, waar nog weinig over bekend is, behalve dat het een kloosterlijk gebied was.

Na de stadstour heb je de rest van de dag voor jezelf, waarna je eind van de avond opgehaald wordt voor je nachtrit naar Turpan, wederom met de trein. De nachttrein doet er zo’n 6.5 uur over.

Dag 7 (ontbijt)Turpan

Vandaag kom je al vroeg aan in Turpan, rond 6 uur in de ochtend. Je word naar je hotel gebracht, waar je rustig de tijd hebt om te ontbijten en even tot rust te komen voordat je tour door Turpan en haar omgeving begint. Turpan is de laagstgelegen plek ter wereld, en wordt hierom ook wel eens de oven van China genoemd. Het kan hier, zeker in de zomer, erg heet worden. Afhankelijk hiervan wordt je rooster aangepast, waardoor je op het heetste moment je rust kan pakken.

Je wordt om 09.30 uur opgehaald en vertrekt naar Jiaohe ruïnes, een verlaten stad in de woestijn. Het is hier niet moeilijk je voor te stellen hoe het dagelijks leven er al die jaren geleden uitzag. Ook bezoek je het Karez systeem, een oud irrigatie systeem wat het water via kleine tunnels verspreidt.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 8 (ontbijt)Turpan - Shanshan

Na het ontbijt word je opgehaald en naar Gaochang gebracht, een ruïne die prachtig opgaat in het woestijnlandschap en fel afsteekt tegen de blauwe lucht. De stad is al sinds het jaar 1400 verlaten, waarvoor het een belangrijke handelsstad was. Deze tour is onder begeleiding van een gids, waar je nog veel meer van zult leren. Hierna bezoek je de Kumtag Scenic Spot, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Shanshan woestijn. Ook zie je hier de bekende Flaming Mountains. Hoge bergen, die naarmate ze hoger worden, steeds roder worden. Met een beetje fantasie lijken de bergen op vlammen. Na dit bijzondere uitzicht rijd je terug naar je hotel en heb je de rest van de dag voor jezelf.

Dag 9 (ontbijt)Shanshan - Dunhuang

Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht, waar je de hogesnelheidstrein naar Dunhuang pakt. Bij aankomst wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht, waarna je rest van de dag voor jezelf hebt.

Dunhuang was een zeer belangrijk punt op de historische Zijderoute, waarvan je vele restanten terug vindt. De stad staat vooral bekend om haar Mogao grotten, die je morgen zult bezoeken. Ook vind je er zandduinen en is de stad beroemd om haar heerlijk noedels, vergeet deze dus zeker niet uit te proberen bij één van de vele eettentjes die de stad rijk is.

Dag 10 (ontbijt)Dunhuang

Zoals beloofd, bezoek je vandaag de Magao grotten. De woestijn rondom de Magao grotten werd vroeger veel gebruikt om handel te drijven. De boeddhisten die de grotten bewoonden, vertelden de verhalen van de verschillende culturen door middel van muurschilderingen. Daarnaast vind je hier nog veel meer muurschilderingen, elk met hun eigen verhaal. Doordat deze grotten deze waardevolle verhalen vertellen, opdat we ze niet vergeten, is deze plek deel van het UNESCO Werelderfgoed.

Na deze halve dag tour heb je de rest van de dag voor jezelf. Aangezien er 8 verschillende soorten noedels zijn die met de hand worden gemaakt, heb je deze gisteren van niet allemaal al geproefd. Geniet van een bord noedels en wie weet zie je in één van de lokale restaurantjes zelf hoe ze de noedels maken.

Dag 11 (ontbijt)Dunhuang to Jiayuguan

Als je wil, kun je je dag vandaag wel heel bijzonder beginnen. Namelijk door vroeg in de ochtend naar de zandduinen te vertrekken, waar je de zonsopgang meemaakt. Een werkelijk adembenemend gezicht. Geef dit aan bij je chauffeur en deze brengt je er graag heen. Na deze bijzondere activiteit word je terug gebracht naar het hotel voor je ontbijt, waarna je richting het treinstation vertrekt. Hier pak je de trein naar Jiayuguan, waar je voor lunchtijd in je hotel aankomt.

Jiayuguan ligt aan het randje van de Gobi woestijn en is vooral bekend om het feit dat China hier vroeger eindigde. Daardoor vind je hier dan ook het meest Westelijke stukje van de Chinese Muur, die daarna ineens ophoudt te bestaan. Een bijzonder punt op de Zijderoute, waar je na aankomst in je hotel de rest van de dag hebt om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

Dag 12 (ontbijt) Jiayuguan to Zhangye

Na het ontbijt word je opgehaald om Jiayuguan’s historische, culturele relikwieën te bezoeken. Zo bezoek je sowieso de Wei en Jin tombes, waar families uit de Wei en Jin dynastieën begraven liggen. De tombes zijn zeer indrukwekkend, mede door de muurschilderingen over het dagelijks leven in deze dynastieën die je hier vindt. Na een aantal uurtjes word je naar het treinstation gebracht voor de trein naar Zhangye. Je komt in de avond aan, waarna de rest van de avond ter vrije besteding is.

Dag 13 (ontbijt)Zhangye

Zhangye heeft een relaxte sfeer en staat vooral bekend om de kleurrijke Regenboogbergen die je op een uurtje rijden van Zhangye vindt. Dat is dan ook precies wat je vandaag gaat doen. Na het ontbijt vertrek je met je gids naar Danxia National Park, waar je het natuurlijk gevormde regenbooglandschap vindt. Je kunt je hier uren verwonderen over de prachtige kleuren van rood tot groen. Je gids vertelt je graag over dit unieke landschap, wat niet voor niks als UNESCO werelderfgoed bestempeld is. Na de tour, heb je de rest van de dag voor jezelf. Een mooie plek is de Giant Buddha tempel, die middenin de stad ligt.

Dag 14 (ontbijt)Zhangye - Lanzhou

Na het ontbijt word je naar het treinstation gebracht, waar je de trein naar Lanzhou pakt. Hier komt je vroeg in de middag aan, waarna je naar je hotel wordt gebracht. Hier heb je de dag voor jezelf en kun je de stad op eigen houtje ontdekken. Doe je dit liever met een gids, dan is dat ook zeker mogelijk. Lanzhou is prachtig gelegen, vlak naar de Gele Rivier en heette vroeger de Gouden Stad. Een aantal plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de Witte Wolken Tempel en de Witte Pagode Heuvel.

Dag 15 (ontbijt)Lanzhou - Xi'an en vertrek naar huis

Vandaag pak de trein naar Xi’an, waar je het Terracotta Leger zult bewonderen. Dit doe je onder begeleiding van je gids, zodat je alles te weten komt over deze historische plek. Xi’an is tevens de laatste stop van deze bijzondere reis langs de Zijderoute. Na je bezoek aan het Terracotta leger word je naar het vliegveld gebracht waar je je reis door China kunt voortzetten, of je vlucht terug naar huis zult nemen.

Hotels

Hotels

 • Aksaray HotelUrumqi
 • Nuerlan HotelKashgar
 • Kucha Grand Hotel - 3* BuildingKuqa
 • Jiaohe ManorTurpan
 • Shanshan Desert HotelShanshan
 • Guang Yuan HotelDunhuang
 • Zhonghua Kongqueyuan Wutong YajuJiayuguan
 • Floral Zhangye lushuiwan Holiday VillaZhangye
 • Nong Ken HotelLanzhou

Optionale hotel upgrades (enkel op aanvraag)

 • Geen upgrade mogelijkUrumqi
 • Luxemon Qinibagh HotelKashgar
 • Kucha Grand Hotel - 5* BuildingKuqa
 • Silk Road LodgesTurpan
 • Geen upgrade mogelijkShanshan
 • The Silk Road Dunhuang HotelDunhuang
 • Geen upgrade mogelijkJiayuguan
 • Geen upgrade mogelijkZhangye
 • Lanzhou CitiGO Zhangye Road HotelLanzhou

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 12.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.