+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Bijzonder China & Tibet (17 Dagen)

0
Prijs
Vanaf€ 2.595,00
Naam*
Email*
Je vraag of bericht*
Door op ‘PERSONALISEER DEZE REIS’ te klikken ga je akkoord met Jane’s Algemene Voorwaarden and Privacyverklaring.
Om dit bericht te kunnen verzenden, moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring
Bewaar deze reis

Om deze reis toe te voegen aan je wensenlijst heb je een account nodig

1509

Waarom bij Jane boeken?

 • Authentieke ervaringen
 • Jane staat altijd voor je klaar
 • Contactpersoon op locatie
 • Privé op reis

Heb je een vraag?

+31 20 220 2100

info@janes-planet.com

17 Dagen, 16 Nachten
Xining, Chengdu (China)
Omschrijving

China is een enorm land met grote contrasten. Terwijl de uitgestrekte en dunbevolkte Gobiwoestijn en het Himalayagebergte een groot deel van het binnenland beslaan, liggen de enorme steden en vele dorpen in de vruchtbare en laaggelegen oostelijke helft van China. China is ongeveer 239 keer groter dan Nederland. De langste rechte afstand is ruim 5000 kilometer! Binnen de grenzen van China liggen naast de twee Speciale Bestuurlijke Regio’s Hongkong en Macau ook de autonome regio Tibet. 

Tibet is bekend van het Tibetaanse boeddhisme, dalai lama, vergezichten, het Himalayagebergte en de vele indrukwekkende kloosters en gebouwen zoals het Potala-paleis. Tibet is een zeer hoog gelegen land. Het zuidelijke deel van het gebied ligt in de Himalaya en de rest in het Tibetaans hoogland. Vanwege de hoogte is de lucht minder rijk aan zuurstof. Dit betekent vooral voor veel toeristen dat ze een tijdje moeten acclimatiseren na aankomst en dat men weinig fysieke inspanning kan hebben. De hoofdstad Lhasa is de traditionele zetel van de dalai lama. De stad wordt in het Tibetaans boeddhisme gezien als het heiligste centrum van Tibet.

In deze rondreis bezoek je de hoogtepunten van Xining, de omgeving van Lhasa en Chengdu. Er zijn verschillende wandeltochten in het programma opgenomen, die je de mooiste stukjes Tibet laten zien. 

Prijs is inclusief:

 • Genoemde overnachtingen
 • Privétransfers
 • Genoemde maaltijden
 • Genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens escursies
 • Entreegelden

Prijs is exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Eventuele luchthavenbelastingen en toeristenbelastingen
 • Eventueel visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
Waarom deze reis?
 • Een beknopte introductie aan China en Tibet
 • Met de nachttrein reizen tussen China en Tibet is een bijzondere ervaring (maar verwacht geen luxe)
 • Prachtige wandelingen door de mooiste natuurgebieden
 • Meerdere kloosterbezoeken in Tibet
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
Route
Dag tot dag

Dag 1 (geen maaltijden)Aankomst in Xining, China

Welkom in China! Jullie transfer staat klaar in de ontvangsthal om jullie naar je hotel te brengen. Daar hebben jullie de rest van de dag voor jezelf. Kom lekker bij van de lange vlucht in het hotel, of ontdek alvast wat van de lekkernijen die hier op straat verkocht worden.

Xining is de hoofdstad van de provincie Qinghai en het commerciële centrum van de streek. De stad telt 1,5 miljoen inwoners. Xining is een soort snijpunt van de Han-Chinese, de Tibetaanse en de Hui-islamitische cultuurgebieden. De Hui-wijk is het meest sfeervolle deel van de stad. De belangrijkste reden om naar Xining te gaan is echter het Kumbum Klooster. Xining ligt op 2200 meter hoogte, Kumbum op 2700 meter.

Dag 2 (ontbijt)Xining, China

Vandaag gaan jullie al vroeg op pad. Na het ontbijt worden jullie opgehaald (rond 09.00 uur) en rijden jullie dik 100 kilometer in ongeveer twee uren tijd, richting het Kanbula National Geological Park. Rond een uur of 16.00 a 17.00 zijn jullie weer terug in het hotel.
Het Kanbula nationale park staat bekend om haar prachtige landschap, met rotshellingen, bos met vele soorten bomen en planten en het fraaie meer. Het meer heeft voor de lokale Tibetaanse bevolking een religieuze betekenis, ouder dan het boeddhisme. Er zijn in het gebied zeven Tibetaanse dorpen en enkele tempels te vinden, waaronder een nonnenklooster.

Dag 3 (ontbijt)Xining, China

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Er zijn geen activiteiten gepland.
TIP: bezoek de traditionele markt. In een steegje naast de Dongguan moskee begint de Hui markt. Het is een dagelijkse en pittoreske markt. De kooplieden zijn voornamelijk Hui, de meeste klanten ook. Achter de moskee is een oude wijk met lage huizen en veel winkels en werkplaatsen, waar veel Hui wonen en werken.
De Hui of Hui-Chinezen zijn een bevolkingsgroep in China, die in tegenstelling tot de meeste Chinezen, het islamitische geloof aanhangen. “Hui” is eigenlijk een afkorting van de naam van het volk, de volledige naam van het volk is: “Huihui”. Ze zijn verwant aan de Han-Chinezen, met als grootste verschil de islam.

Dag 4 (ontbijt)Xining, China - Lhasa, Tibet

Je hebt vandaag voor jezelf. In de namiddag wordt je opgehaald en naar het station gebracht; vanmiddag vertrekken jullie namelijk naar Lhasa. Jullie worden rond 13.00 uur opgehaald voor jullie transfer naar het station, vanwaar de trein rond 14.00 uur vertrekt. De treinreis duurt lang, je overnacht in de trein. Neem ook zeker wat te eten mee voor de reis! Aan boord is een restaurant wagon waar je simpele dingen kunt kopen zoals brood, instant noodles, koffie, water, thee en Chinese maaltijden.

Dag 5 (geen maaltijden)Lhasa, Tibet

Vandaag komen jullie aan in Lhasa. Daar hebben jullie de rest van de dag voor jezelf. Doe het rustig aan, zodat je lichaam kan wennen aan het hoogteverschil.
Tibet wordt niet voor niets het dak van de wereld genoemd. De hoogste berg ‘Mount Everest’ ligt in Tibet. De hoofdstad Lhasa op zo’n 3650 meter hoogte vormt waarschijnlijk het laagste punt in Tibet dat je bezoekt. Daarna ga je meestal alleen maar hoger. Ook over passen van zo’n 5000 meter. Dit betekent dat je rekening moet houden met de hoogte en eventuele hoogteziekte. En dat je je lichaam moet laten wennen aan de hoogte.

Dag 6 (ontbijt)Lhasa, Tibet

Vandaag bezoeken jullie de Jokhang tempel en het Sera klooster.
De Jokhang tempel, ook wel de Tsuglagkhang of ‘House of the Lord’ is een boeddhistische tempel in Lhasa. Net als het Potala Paleis is de Jokhang tempel een bekende trekpleister in Lhasa. De tempel is gebouwd in het jaar 647 door de stichter van Lhasa, Songsten Gampo. Hij liet ook het Potala Paleis bouwen. De Jokhang tempel wordt gezien als het spirituele hart van Tibet, veel pelgrims vanuit heel Tibet bezoeken de tempel. De Jokhang tempel staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Na deze bijzondere ervaring zetten jullie de tocht voort richting het Sera klooster. Dit 600 jaar oude klooster staat bekend om de debatterende monniken die je er dagelijks kunt zien.
In Tibet krijgen de monniken in de kloosters les in debatteren. Debatteren is een belangrijk onderdeel in de opleiding van een monnik, het kennisniveau van de boeddhistische leer wordt eraan afgemeten. Monniken, met name in de grote kloosters, nemen een speciale positie in. Klooster hebben in Tibet niet alleen een religieuze functie, van oudsher zijn het ook politieke instituten van waaruit voor een groot deel werd bepaald welke koers het land volgde. Elke doordeweekse dag kun je de monniken bewonderen tijdens hun debatten. Jullie gaan het meemaken vandaag!

Dag 7 (ontbijt)Lhasa, Tibet

Na het ontbijt worden jullie opgehaald om het Potala paleis te bezoeken. Na het Potala paleis bezoeken jullie het Drepung klooster.

Het Potala paleis is het winterpaleis van de Dalai Lama sinds de 7e eeuw en staat symbool voor het Tibetaanse boeddhisme. Het complex bestaat uit de Witte en Rode paleizen met hun bijgebouwen, gebouwd op de Rode berg in de Lhasa vallei op een hoogte van 3.700 meter. Het paleis staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je moet er ongeveer 300 treden voor beklimmen, dus neem vooral de tijd – gezien de hoogte.
Het Drepungklooster is een van de drie grote kloosters van de gelug van Tibet. De andere twee zijn Ganden en Sera. Drepung is het grootste klooster in Tibet en was het grootste klooster van alle religies in de wereld. Volgens de Tibetanen is het Drepung klooster het belangrijkste klooster in Tibet. Het hele klooster heeft een oppervlakte van 250.000 vierkante meter en in de hoogtijdagen huisveste het klooster makkelijk 7.000 monniken. Een bezoek aan het Drepung klooster is een lust voor het oog. Je waant je even in de jaren van de Dalai Lama’s en de rustige en mystieke omgeving hebben een betoverde invloed. Je vraagt je af hoe het kan dat zo’n bouwwerk in die tijd is neergezet.

Dag 8 (ontbijt)Lhasa, Tibet

Je hebt het begin van de dag voor jezelf. In de namiddag worden jullie opgehaald voor jullie transfer naar het Ganden klooster, wat ongeveer 60 kilometer ten oosten van Lhasa ligt. Het Ganden klooster is beroemd omdat het een van de grootste kloosters is van de Gelug (het Tibetaans boeddhisme). Het klooster staat bovenop een berg, op een hoogte van 4100 meter boven de zeespiegel.
Jullie bezoeken het klooster, en ondertussen bereid het personeel de auto voor op jullie overnachting in het Drupchi county. Na het bezoek aan het klooster zullen jullie beginnen met jullie klimtocht naar de top van de berg Angku Ri. Daar overnachten jullie in een tent.

Dag 9 (ontbijt)Lhasa, Tibet

Vandaag zetten jullie de trektocht voort. Jullie vertrekken vroeg in de ochtend richting Yamadok. Jullie trekken door de vallei, komen onderweg overal yaks en andere dieren tegen. Onderweg wordt de lunch in de tent van een lokale veehoeder geserveerd, aan de rand van een bergmeer. Na terugkomst worden jullie teruggebracht naar Lhasa.

Dag 10 (ontbijt)Lhasa, Tibet

Vandaag staan jullie vroeg op om naar het Tidrum Nunnery (nonnenklooster) af te reizen, van waaruit je een prachtige klimtocht zult maken (dit is een dagtocht). Na ongeveer een uur klimmen heb je mooie uitzichten over de Tidrum vallei. Nog twee uren extra hiken brengt je bij een ander klooster, genaamd het Takten Mingyur klooster.
Het klooster van Takten Mingyur is een prachtig klooster bijna de top van de berg. Het is een van de meest afgelegen nonnenkloosters. Geen mobiele verbinding en geen dorp in de buurt. In de zomer zul je er nomaden tegenkomen, en veel yaks. Vanaf het Takten-klooster is het ongeveer anderhalf uur wandelen naar de top van de berg. Na terugkomst in het klooster, zal er worden geluncht waarna je de mogelijkheid krijgt de warmwaterbron te bezoeken voor een ontspannende duik.

Dag 11 (ontbijt)Lhasa, Tibet

Vandaag boarden jullie de trein richting Chengdu, verder heb je de dag voor jezelf. De trein vertrekt rond 18.40 en doet er 36 uur over. Je komt dus pas twee dagen later op locatie aan.
Dit is een nachttrein. Let op, deze trein reist eens in de twee dagen dus het is belangrijk dit reisschema af te stemmen op de dagen dat de trein rijdt.
Jullie overnachten in een vierpersoons cabine. Deze zullen jullie delen met twee andere mensen. Indien gewenst kan ik voor een meerprijs de overige twee bedden opkopen, zodat jullie cabine privé is. Er is een restaurant voorziening aan boord maar ik raad aan om ook eigen eten mee te nemen, voor het geval dat. De voorzieningen zijn simpel. Het is een waar avontuur en een bijzondere ervaring, maar verwacht geen luxe treincabine.
Als alternatief kan ik een vlucht voor jullie boeken, dan is het mogelijk om een of twee dagen van het schema af te halen.

Dag 12 (geen maaltijden)Lhasa, Tibet - Chengdu, China

Vandaag besteed je een hele dag in de trein.

Dag 13 (geen maaltijden)Chengdu - Moxi, China

Aangekomen in Chengdu, gaat de reis meteen verder. Geen zorgen, je hebt op het eind van de reis nog wat dagen in Chengdu.

Vandaag reizen jullie ongeveer 290 kilometer af naar Moxi Old Town. De stad ligt op een hoogte van 1600 meter en is de gateway naar de Hailuogou gletsjer, die morgen op het programma staat. Voordat in 1705 de brug bij Luding (daar later meer over) werd aangelegd liep de route vanuit Sichuan en Yunnan naar Tibet door Moxi. Er wonen diverse bevolkingsgroepen: de Han, Yi, Tibetanen, Qiang, Miao en Tujia. Deze minderheden zul je nog altijd tegenkomen in Moxi.
Moxi betekent ‘heilige plek’ in de taal van de Qiang. Door Moxi loopt een 400 meter lange oude straat met huizen uit de Ming en Qing periodes. Daaraan zijn winkels, werkplaatsen, restaurants, coffeeshops en guesthouses te vinden.
In de oude stad zijn bezienswaardigheden de kleine katholieke Kerk uit 1918 (waarin Mao Zedong, Zhu De en Zhou Enlai tijdens de Lange Mars de nacht doorbrachten), de 400 jaar oude Guanyin Gompa, een Bon Tempel, en het Gouden Bloem Lama-Klooster.

Dag 14 (ontbijt)Hailuogou National Park, China

Ten noorden van Moxi ligt de fraaie, dichtbegroeide Hailuogou Vallei met het Hailuogou Glacier Park. Het is van Moxi 50 km (1½ uur rijden) naar Hailuogou. Het park heeft zijn transport- en toeristische voorzieningen geactualiseerd en is een van de belangrijkste nationale natuurgebieden en geoparken in China.
Het bevat een grote, 14.7 km lange gletsjer op de oosthelling van de met eeuwige sneeuw bedekte Gongga Bergketen. Het laagste punt van de gletsjer ligt op een hoogte van 2.850 meter. Bijzonder is de bevroren waterval. Er is een kabelbaan naar 3.600 meter hoogte om de gletsjer met zijn bevroren waterval beter te kunnen bekijken. Je kunt er ook wandeltochten door het bos maken en er zijn enkele uitzichtpunten waar je mooi zicht hebt op de gletsjer. Ook zijn er enkele warmwaterbronnen met baden die je kunt bezoeken. In de Hailuogou Vallei is het koel in de zomer en warm in de winter, maar er zijn duidelijk onderscheiden seizoenen, ieder met hun eigen charme.
Jullie worden per auto naar camp no.3 gebracht. Vanuit hier kun je de trekking doen – als je wilt tot helemaal aan de gletsjer zelf! Een prachtige en bijzondere ervaring, lopend over de enorme ijskappen. Het is een flinke hike, dus zorg dat je goed voorbereid bent. Neem voldoende kleding mee. Indien je niet de hike wilt doen, kan de gids je de eerder genoemde hoogtepunten laten zien.
Aan het eind van de dag worden jullie teruggebracht naar Moxi, waar je zult overnachten.

Dag 15 (ontbijt)Moxi - Chengdu, China

Vandaag vertrekken jullie terug naar Chengdu. Daar hebben jullie de rest van de reis voor jezelf.

Onderweg naar Chengdu stop je bij Ya’an en Luding.
Ya’an vermengt de Han-Chinese traditie met moderne ontwikkelingen, gemengd met een vleugje Tibetaanse invloed. Hoewel er de laatste jaren nieuwe betonnen gebouwen zijn bijgekomen, overheersen de kleine houten huizen en winkels van twee verdiepingen nog steeds in het stadsbeeld. Vlak bij Ya’an markeerde een monument eens de traditionele grens tussen China en Tibet. Dit was een belangrijke handelspost waar Tibetanen huiden voor geweren en Chinese theeblokken verruilden. De meeste Tibetaanse drinkers van boterthee gebruiken nog steeds geperste theeblokken uit Ya’an.
Luding is een stad 80 km ten westen van Ya’an. De stad ligt op 1310 meter hoogte aan de Dadu-rivier. Luding is vooral bekend vanwege de Luding Brug, die een essentiële rol vervulde tijdens de Lange Mars in 1935. De Luding Brug (泸定桥) overspant al sinds 1701 in de Qing-dynastie de 100 meter brede Dadu-rivier. Het is een hangbrug met dikke ijzeren kettingen en loopplanken. Tijdens de Lange Mars in 1935 moesten de communistische troepen de Dadu oversteken en hadden daarvoor niet genoeg boten. De brug was daarom essentieel. Het 4e Regiment van het Rode Leger o.l.v. Lin Biao kreeg de opdracht de brug te veroveren. Tegenwoordig is de brug een bijzondere attractie, en een prachtig gezicht.

Dag 16 (ontbijt)Chengdu, China

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag helemaal voor jezelf!

Chengdu, de 4.000 jaar oude hoofdstad van West-China én van de grote panda’s, is een reusachtige, stoffige, zich razendsnel vernieuwende metropool met voor Chinese begrippen excessieve winkelcentra. Een snel groeiende stad met 11 miljoen inwoners. Om al deze mensen een plekje te kunnen geven, worden de oude houten huisjes vervangen door enorme wolkenkrabbers. En toch is het een stad met charme. Het is er ontzettend druk, maar zo voelt het niet omdat er weinig geluidsoverlast van auto’s is. Dit komt omdat de meeste mensen in elektrische auto’s rijden. Dit zorgt er ook voor dat de stad veel minder vervuild is. Er heerst een ontspannen sfeer in Chengdu en er zijn veel parken waar de lokale mensen hun dagelijkse sport beoefenen. In de vele theehuizen kun je traditionele Chinese thee drinken en er zijn ontelbaar veel restaurants waar ze overheerlijk Sichuans eten serveren.

TIP: Chengdu ligt in de provincie Sichuan. Deze regio staat niet alleen bekend om zijn vele rivieren en rijke cultuur maar ook om zijn pittige hot pot keuken! Deze klassieke gerechten eet je het lekkerst bij Weidao Jianghu en Baguo Buyi.
TIP: Niet ver van de stad het natuurreservaat Wolong. In deze bamboebossen leven de allerlaatste panda’s. Verwacht geen natuurreservaat waar je zelf kunt rondwandelen, het is meer een bezoekerscentrum. Indien je panda’s wilt bekijken, raad ik Wolong aan.
TIP: bezoek het People’s Park in het centrum van Chengdu. Het Chengdu-park met de langste geschiedenis en misschien wel de meeste mensen is People’s Park. Hoewel sommige mensen misschien schrikken van drukke gebieden, is een van de charmante aspecten van People’s Park de grote verscheidenheid aan mensen en activiteiten. Er wordt veel gedanst, maar ook zie je mensen die karikaturen tekenen, waarzeggers, snackbars, speelgoedwinkels, snoep kunst, mensen die kaarten / badminton spelen, mensen die karaoke zingen, en niet onbelangrijk: matchmaking, waar ouders hun kinderen proberen te koppelen. Een bijzondere ervaring!
TIP: neem vanuit Chengdu de hogesnelheidstrein naar Leshan om de Giant Buddha te bezoeken (duurt ongeveer een uur, en zo’n supersnelle trein is een bijzondere ervaring). Dit is het grootste stenen buddha beeld van de wereld. Het beeld is 71 meter lang (de oren alleen al zijn maar liefst 7 meter lang). De Giant Buddha van Leshan – zoals de toepasselijke naam luidt – is niet alleen groot, maar ook bijzonder mooi. Dit maakt het een van de indrukwekkendste beelden van Boeddha die in Azië te vinden is.

Dag 17 (ontbijt)Chengdu, China en vertrek naar huis

Het zit erop! Vandaag vliegen jullie terug naar huis.

Hotels

Hotels

 • Alle hotels in dit voorstel vallen onder de categorie 'comfortabel/goed' en zullen op aanvraag worden aangeleverd.Let op: 3 nachten worden doorgebracht in een nachttrein (gedeelde cabine)

Let op: Check-in is vanaf 14.00 uur en check-out is tot 11.00 uur

Foto's
Ervaringen

Deze reis heeft nog geen reviews.