Het mooiste van Thailand. 

Thailand is een bijzondere bestemming. Een rijke historie, fantastisch eten, prachtige natuur en de vriendelijkste mensen: je kunt het er allemaal vinden. Deze individuele rondreis door Thailand laat jou de mooiste stukjes van het land zien. Gematigd actief, met een fietstocht door Bangkok, een meerdaagse meerdaagse trekking door de jungle van Chiang Mai, een drijvende overnachting in Kanchanaburi en een relaxte afsluiter op Krabi, Koh Phi Phi en Railay.

 • Een individuele rondreis langs mooiste plekken van Thailand.
 • Fietsend Bangkok ontdekken.
 • Vier binnenlandse vluchten zijn inbegrepen.
 • Een fantastische (meerdaagse) trekking in het noorden van Thailand, met overnachting in de jungle.
 • Het indrukwekkende Kanchanaburi met een bijzondere overnachting.
 • Matig reistempo zodat je af en toe je eigen ding kunt doen.
 • Een combinatie van cultuur, natuur en je eindigt op drie verschillende eilanden.
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat.

Dag 1: Bangkok
Dag 2: Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi
Dag 5: Kanchanaburi – Bangkok
Dag 6: Bangkok – Chiang Mai
Dag 7: Chiang Mai
Dag 8: Chiang Mai
Dag 9: Chiang Mai
Dag 10: Chiang Mai – Bangkok – Krabi
Dag 11: Krabi
Dag 12: Krabi
Dag 13: Krabi – Koh Phi Phi
Dag 14:Koh Phi Phi
Dag 15: Koh Phi Phi
Dag 16: Koh Phi Phi- Railay Beach
Dag 17: Railay Beach
Dag 18: Railay Beach
Dag 19: Railay Beach – Krabi – Bangkok
Dag 20: Bangkok

Dag 1: Bangkok
Transfer: Ja
Gids: Nee, een medewerker staat wel klaar, voor een meet & greet
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Van harte welkom in Thailand! Jullie transfer staat klaar in de ontvangsthal van het vliegveld om jullie naar je hotel te brengen. Ook is staat er een medewerker klaar om jullie van harte welkom te heten, en onderweg met jullie door het programma te lopen. Eenmaal in het hotel aangekomen hebben jullie de rest van de dag voor jezelf. Kom lekker bij van de lange vlucht met een cocktail of een duik in het zwembad. Of allebei! Of, ga meteen op pad en ontdek Bangkok. Bangkok is de perfecte plek om kennis te maken met Thailand en een paar dagen bij te komen van de vliegreis. Ik raad jullie aan om het de eerste dagen in Bangkok rustig aan te doen om zo op je gemak te wennen aan het klimaat, de Thaise cultuur en de leukste bezienswaardigheden af te vinken. Het is een drukke, chaotische stad waar ontzettend veel gebeurt.
Dag 2: Bangkok
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Diner
Omschrijving: Jullie krijgen vandaag een 90 minuten durende aromatherapie massage. Deze (olie)massage helpt om stress te verdrijven, gespannen spieren te ontspannen, zenuwen te kalmeren en uiteindelijk ontstaat een algeheel gevoel van ontspanning voor lichaam en geest. Welkom in Thailand! In de avond zullen jullie een bijzonder diner geserveerd krijgen. Aan boord van een modern cruiseschip, varend over de Chao Phraya rivier. De Chao Phraya is de grootste en belangrijkste rivier in Thailand en deze stroomt dwars door Bangkok. Geniet van het prachtige uitzicht en de lichtjes in het donker, terwijl jullie de stad door varen.
Dag 3: Bangkok
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Vandaag ontdekken jullie per fiets de stad. Jullie worden per auto naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Jullie zijn de hele dag op pad: deze tour duurt in totaal ongeveer 9 uren. Een ervaring voor de echte avonturier, of voor diegenen die gewoon hun fietstocht iets meer willen uitbreiden. Je gaat op een hele dag verkenning die je naar de buitenwijken van Bangkok zal brengen via verschillende vervoerswijzen, waaronder trein en longtailboot! Per fiets bezoek je een ander Bangkok, verwijderd van de traditionele toeristische locaties. Tijdens deze tour zie je verbazingwekkende contrasten, moderne levensstijl afgeleid van klassieke tradities, boeddhistische tempels die harmonieus samengaan met moslimmoskeeën en hectische stadsuitbreiding die plaats maakt voor zachte landelijke natuur. Het belangrijkste is dat je de vele gezichten van Bangkok ziet en op een manier die je niet snel zult vergeten. Je komt aan het eind van de middag terug aan in het hotel. Daar heb je de avond voor jezelf. Een echte aanrader in Bangkok is Khao San Road. Op Khao San Road gebeuren er dingen die je nergens anders ter wereld tegen zult komen. Je kunt er, onder andere, neppe diploma’s en ID-kaarten kopen, insecten eten en mysterieuze cocktail mixjes drinken uit de bekende buckets. Is dit je allemaal net iets te gek dan voel je je waarschijnlijk meer thuis op Rambuttri. Deze straat ligt parallel aan Khao San Road en hier vind je vele restaurants en livemuziek. Bangkok staat ook bekend om haar vele fantastische skybars, die je kunt vinden op het dakterras van de hoogste skyscrapers. Natuurlijk moet je een tuktuk ritje maken als je in Bangkok bent voor de ervaring, maar de metertaxi is bijna altijd goedkoper. Vergeet niet te onderhandelen, alles zonder prijskaartje is bespreekbaar. Een tip: onderhandel met een glimlach en je krijgt een hoop voor elkaar.
LET OP: deze excursie is niet privé, maar in groepsverband, afhankelijk van andere reserveringen.
Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: In de vroege ochtend vertrekken jullie over de weg van Bangkok naar de tuinprovincie Samut Songhkhram in het deltagebied van de Mae Klong-rivier. Jullie vertrekken vroeg, al om 06.00 uur, vanuit het hotel. Bezoek onderweg een unieke landelijke markt langs het spoor waar een verscheidenheid aan goederen wordt verkocht en de trein letterlijk door de markt heen rijdt. Ga dan verder naar Damnoen Saduak, de meest kleurrijke drijvende markt in het Koninkrijk. Geniet onderweg van de prachtige bezienswaardigheden en wees getuige van de dagelijkse activiteiten van de Thaise mensen die op de grachten wonen en hun verse groenten en fruit verkopen van de boerderijen van de omliggende dorpelingen. Maak een korte roeiboottocht door de grachten om het gevoel van de lokale bevolking te krijgen. Dan reizen jullie door naar Kanchanaburi voor een bezoek aan de beroemde River Kwai-brug door geallieerde krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek ook de War Cemetery, het Thais-Birmese spoorwegmuseum dat je alles vertelt over de indrukwekkende historie van deze regio. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant, waarna jullie de tocht voortzetten per trein. Jullie rijden over de ‘dodenspoorweg’, de originele houten constructies en door de kloven die tijdens de tweede wereldoorlog door krijgsgevangenen zijn aangelegd. Ondanks haar prachtige omgeving met watervallen, grotten en groen-glooiende kalksteenheuvels, is Kanchanaburi vooral bekend om haar duistere verleden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn hier namelijk tussen de 80.000 en 100.000 krijgsgevangen omgekomen tijdens de bouw van de Birma-Spoorlijn. Vandaag de dag is Kanchanaburi een indrukwekkende bestemming waar je de overblijfselen van de oorlog kunt bezoeken. Ontelbare kloven moesten hier uit bergen gehakt worden om baan te maken voor deze dodenspoorlijn. Australiërs, Britten, Nederlanders en andere krijgsgevangenen plus de duizenden Aziatische dwangarbeiders werden hier onder dwang aan het werk gezet. Door het flikkeren van de fakkels die tijdens de nachtwerkzaamheden de kloof verlichtten en de helse omstandigheden waarin de dwangarbeiders zich bevonden, kreeg deze kloof al snel de bijnaam ”hell fire pass”. Transfer per longtailboot naar jullie hotel aan de rivier de Kwai. Let op: deze kamers hebben geen elektriciteit.
kanchanaburi
Dag 5: Kanchanaburi – Bangkok
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt heb je nog wat tijd voor jezelf in het hotel. Je wordt met een busje terug naar Bangkok gebracht, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.
Dag 6: Bangkok – Chiang Mai
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag vliegen jullie van Bangkok naar Chiang Mai. Jullie worden opgehaald vanuit de hotellobby en naar het vliegveld gebracht. Daar pakken jullie het vliegtuig. Eenmaal in Chiang Mai staat er een transfer voor jullie klaar die jullie naar jullie hotel brengt. Daar hebben jullie de rest van de dag voor jezelf. Het noordwesten van Thailand biedt de toerist een overweldigend landschap. Hoog oprijzende bergen en bosrijke dalen doorsneden door de rivieren de Ping en de Taeng. Er is hier een overvloed aan wilde dieren, nationale parken, traditionele dorpen en fascinerende bergstammen. Chiang Mai is de belangrijkste stad van het noorden van Thailand. Het is bovendien de tweede grootste stad van het land maar dat is er niet aan te merken, het contrast met Bangkok is erg groot. Chiang Mai telt iets meer dan 300.000 inwoners maar is vrij traditioneel. Hier worden de olifanten volop ingezet worden om te werken en dat zal je bij de uitstappen naar het platteland al vlug opmerken. Het noorden van Thailand is een ideale plek om wat meer mee te krijgen van de cultuur van het land. Je vindt er tempels, monniken, maar ook een groene omgeving met bergdorpen waar de tijd een paar decennia achter lijkt te lopen. Eerlijk is eerlijk, ook hier zijn satelliettelevisies en mobiele telefoons ondertussen niet meer weg te denken, maar tegelijkertijd vind je er ook kinderen die nog achter een versleten fietsband aanrennen, kippen en varkens die rondscharrelen en vrouwen die hun prachtige lokale klederdracht dragen.
Dag 7: Chiang Mai
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Omschrijving: Vandaag begint jullie echte stuk avontuur! Jullie gaan de jungle in en overnachten in een traditioneel Karen dorp. Een stukje cultuur, natuur en avontuur gecombineerd in deze bijzondere ervaring. Verwacht geen luxe, maar wel een onvergetelijk avontuur.  Je kunt je koffers achterlaten in de opslagruimte van het Ban Chang Tong Hotel, daar kom je later weer terug. Jullie transfer rijdt jullie noordwaarts, op weg naar de bergstammen en jungles van noord Thailand. Er wordt een korte stop gemaakt op de lokale markt van Mae Malai om eten te kopen die tijdens de trek nodig zijn. Ook stop je bij de Mok Fah Waterval voor een verfrissende duik (als je dat wilt). Transfer per truck naar het Karen dorp. Jullie beginnen dan aan een trekking door de jungle, op pad naar een traditioneel Karen-dorp waar jullie getuige te zijn van de manier van leven van het Karen volk en hun nauwe banden met de natuur. Jullie overnachten in de jungle. Jullie lunchen in het dorp, de gids zal deze voor jullie bereiden. Trek daarna in ongeveer 3,5 uur naar een ander Karen bergstam dorp in Bann Pa Kao Lam. Loop ’s nachts rond in het dorp om hun lokale levensstijl te ervaren. Ook krijg je de kans om de olifanten te voeren en met ze te zwemmen, als je dat wilt. Diner en overnachting in het Karen-dorp. Verwacht hier absoluut geen luxe: het is een simpel bestaan voor de Karen stam en jullie maken daar onderdeel van vandaag en morgen. Back to basic, dus, maar wel een authentieke en onvergetelijke ervaring. De Karen zijn een bergvolk, dat in onder andere Thailand, Myanmar en Laos woont. In Thailand vormt het met 350 tot 400.000 mensen de grootste bergstaat. Van de geschiedenis van dit volk is niet veel bekend. Ze zijn waarschijnlijk, als voorhoede van de volkeren die deze talen spreken, afkomstig uit het oorsprongsland van de Tibeto-Birmaanse talen, dat ongeveer samenvalt met de huidige Chinese provincies Sichuan en Yunnan en het oosten van Tibet. De Karen, ofwel “”Kariang” of “Yang” in de Thaise taal, wonen in dorpen vooral geconcentreerd in de bergen van de provincie Mae Hong Son en in de westelijke gebieden van de provincies Chiang Mai, Chiang Rai en Phayao. Zij leven in die dorpen veelal in huizen op palen, gemaakt van bamboe, houden wat kippen, varkens en buffels, maar belangrijker is de kleinschalige landbouw. De Karen zijn uitstekende boeren, die het land vooral met behulp van olifanten bewerken en oogsten. De mensen van de Karen stam staan bekend als de beste olifant trainers (mahouts), niet alleen van Thailand, maar zelfs van geheel Zuidoost-Azië.  De Thaise regering staat de vestiging van de Karen in het noorden van Thailand toe, enkel en alleen als de Karen ook hun leven openstellen voor de toeristenbranche. Hier krijgen ze een kleine vergoeding voor. Daarnaast verdienen ze de kost met de verkoop van handgeweven souvenirs en de opbrengst van de rijstvelden. Deze velden worden bewerkt door de mannelijke leden van de stam, deze zie je dan ook niet in het dorp. Tientallen jaren geleden was dit wel anders. De inkomstenbron van de Karen was toen de florerende opiumhandel.
LET OP: deze excursie is niet privé, maar in groepsverband, afhankelijk van andere reserveringen. Voor een meerprijs kan ik deze excursie voor jullie privé inboeken.
Dag 8: Chiang Mai
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Na het ontbijt gaat de trektocht verder. Na ongeveer een uur wandelen kom je aan bij een bamboevlot die jullie over de Taeng rivier meeneemt. Na 2,5 uur kom je aan bij het Shan dorpje Bann Sob Kai. Onderweg stop je nog bij een Lahu bergstam dorpje genaamd Bann Pong Ngan. Aangekomen in het Shan dorp wordt een late lunch geserveerd. Daarna krijgen jullie een transfer met een pickup truck terug naar Chiang Mai. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf.
Dag 9: Chiang Mai
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
Dag 10: Chiang Mai – Bangkok – Krabi
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag worden jullie na het ontbijt opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht van Chiang Mai naar Bangkok, en vanaf Bangkok naar Krabi (connecting). Daar worden jullie naar je hotel gebracht, en heb je de rest van de dag voor jezelf.
Dag 11: Krabi
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 12: Krabi
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 13: Krabi – Koh Phi Phi
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het uitchecken worden jullie opgehaald en naar de pier gebracht (ongeveer 1 uur rijden). Daar nemen jullie de boot naar Koh Phi Phi. Vanaf daar worden jullie met een traditionele longtail boat naar je hotel gebracht. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf.
railay strand thailand vakantie
Dag 14:Koh Phi Phi
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 15: Koh Phi Phi
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 16: Koh Phi Phi- Railay Beach
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt worden jullie naar de pier gebracht. Vanaf hier nemen jullie een boot naar Railay voor het laatste deel van jullie reis. Railay is de perfecte afsluiter! Jullie checken in en hebben de rest van de dag voor jezelf.
krabi eiland thailand strand
Dag 17: Railay Beach
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 18: Railay Beach
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 19: Railay Beach – Krabi – Bangkok
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag worden jullie met een longtailboot naar Krabi gevaren. Daar staat een transfer voor jullie klaar die jullie naar het vliegveld brengt, vanwaar jullie een vlucht naar Bangkok nemen. Eenmaal in hotel in Bangkok heb je de rest van de dag voor jezelf.  Jullie laatste avond in Bangkok! Maak er een onvergetelijke avond van.
Dag 20: Bangkok
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Het zit erop! Vandaag zullen jullie naar het vliegveld worden gebracht voor jullie vlucht terug naar Nederland.

De hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘comfortabel’, vergelijkbaar aan 3 sterren in Europa (met uitzondering aan de accommodaties in Kanchanaburi en tijdens de meerdagse trekking – verwacht hier enkel basisvoorzieningen – ik kies hiervoor, omdat het type accommodatie hier bijdraagt aan de algehele ervaring). Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Bangkok: Le D’Tel Bangkok, Deluxe Room
Kanchanaburi: River Kwai Jungle Raft, Floating Raft Room
Chiang Mai: Ban Chang Tong Hotel, Superior Room
Trekking Chiang Mai: GEEN hotel, bamboe hut
Krabi: Tup Kaek Sunset Beach Resort, Deluxe Pool Access Room
Koh Phi Phi: Phi Phi Erawan Palms Resort, Superior Villa / Garden View
Railay: Railay Princess Beach Resort, Superior Room

 

Deze reis is beschikbaar vanaf €2,498,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Deze individuele reis is inclusief:
 • Vlucht Bangkok – Chiang Mai
 • Vlucht Chiang Mai – Bangkok
 • Vlucht Bangkok – Krabi
 • Vlucht Krabi – Bangkok
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?