Himalayas, wandeltochten, kletsen met monniken en slapen in een klooster in Nepal.

Een reis naar Nepal is gegarandeerd een fascinerend avontuur. Een land met ontzagwekkende vergezichten, van de majestueuze Mt. Everest en het Himalayagebergte – de thuisbasis van acht van ’s werelds tien hoogste toppen – naar de uitgestrekte vlaktes in het zuiden. Nepal is ook de geboorteplaats van de Boeddha. Dus of je nu de indrukwekkende natuur van het land bewondert of verborgen schatten buiten de gebaande paden verkent, Nepal zal je verwonderen. In deze individuele rondreis door Nepal ontdek je de adembenemende schoonheid van de Nepalese natuur, dompel je je onder in het lokale leven en ervaar je de rijke cultuur van Nepal. Je ontdekt tijdens deze reis de hoogtepunten van Nepal, maar verlaat ook de gebaande paden. Je leert pottenbakken in Bhaktapur, verblijft bij de monniken in het Namo Boeddha-klooster, bezoekt het traditionele dorpje Paunati en gaat off the beaten track tijdens je bezoek aan Palpa en Lwang.

REISINFORMATIE NEPAL
 • Een avontuurlijke, individuele rondreis naar Nepal; ‘het dak van de wereld’
 • Een waanzinnige trekking met uitzicht op de Mount Everest
 • Verblijf in twee kloosters, leer alles over het leven van een monnik
 • Op safari in Chitwan National Park
 • Onontdekte plekken zoals Panauti, Palpa en Lwang
 • Je verblijft verschillende keren in homestays – unieke ervaringen maar zeer simpel qua faciliteiten: verwacht geen luxe
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat

Dag 1: Kathmandu
Dag 2: Kathmandu – Bhaktapur
Dag 3: Bhaktapur – Nagarkot – Namo Klooster
Dag 4 : Namo Klooster – Panauti – Kathmandu
Dag 5: Kathmandu
Dag 6: Kathmand – Chitwan National Park
Dag 7: Chitwan National Park
Dag 8: Chitwan National Park – Lumbini
Dag 9: Lumbini – Tansen (Palpa)
Dag 10: Tansen (Palpa) – Lwang
Dag 11: Lwang – Pokhara
Dag 12: Pokhara – Sarangkot – Pokhara
Dag 13: Pokhara – Kathmandu
Dag 14: Kathmandu

Dag 1: Kathmandu
Transfer: Ja
Gids: Ja, om je te verwelkomen
Maaltijden: Geen
Omschrijving: Welkom in Kathmandu, welkom in Nepal! Je wordt persoonlijk verwelkomd door mijn lokale vertegenwoordiger in de ontvangsthal van het vliegveld. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt. Rust uit van de vlucht, of ga op verkenning in Kathmandu.

Dag 2: Kathmandu – Bhaktapur
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag bezoek je Bhaktapur, ook wel bekend als de ‘mooiste stad van Nepal’. Bhaktapur, ongeveer 20 km ten oosten van Kathmandu en in de Kathmandu-vallei, staat bekend als de ‘Stad van Devotees’, de ‘Stad van Cultuur’, de ‘Living Heritage’ en ‘Nepal’s Cultural Gem’. Het is een van de 3 koninklijke steden in de Kathmandu-vallei (de andere zijn Kathmandu en Patan). Bhaktapur is gevuld met monumenten. De stad is bezaaid met pagodes en religieuze heiligdommen en ligt langs de oude handelsroute tussen India en Tibet, omgeven door bergen en biedt een prachtig uitzicht op de Himalaya. Je bezoekt het Bhaktapur Durbar-plein, dat op de werelderfgoedlijst staat. Verken de omgeving en bezoek daarna de Nyatapola-tempel, een van de grootste tempels in Nepal. Daarna vervolg je de reis naar Pottery Square. Hier krijg je de kans om te leren pottenbakken op traditionele wijze. Een bezoek aan Bhaktapur is alsof je terug gaat in de tijd. Handwerk wordt hier nog steeds met de hand gemaakt. Traditioneel gemaakte kleipotten zijn een mooi voorbeeld van de bloeiende ambachtelijke ambachten van Bhaktapur. Het is een fascinerend proces om naar te kijken. Meer misschien vanwege de mensen dan het eigenlijke potten maken.

bhaktapur nepal pottery

Dag 3: Bhaktapur – Nagarkot – Namo Klooster
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, lunch & diner
Omschrijving: Vroeg opstaan vandaag, wat je wordt naar Nagarkot gebracht nog voordat de zon op is. Nagarkot is een van de mooiste plekken om een glimp op te vangen van de Himalaya. De regio staat bekend om haar prachtige zonsopkomst en zonsondergang, met uitzicht op de Himalaya. Je ziet de Mount Everest, Langtang Range, Ganesh Himal, Ghaurisankar, Rolwaling Himal en nog vele andere met sneeuw bedekte bergtoppen. Na zonsopkomst kom je terug in Bhaktapur voor het ontbijt. Daarna vervolgen we de reis naar Dhulikhel Bhanjyang. Vanaf daar zul je een 3-4 uur durende trekking maken met onder andere de Mount Everest op de achtergrond. Onderweg kom je vele kleine dorpjes tegen, waar je het lokale leven leert kennen. Uiteindelijk kom je aan bij Namo Buddha, een klooster, waar je zult overnachten. Het klooster van Namo Buddha en de bijbehorende stupa is een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. Ga in gesprek met de monniken, en leer alles over het leven in een klooster.

Dag 4: Namo Klooster – Panauti – Kathmandu
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt hike je verder, met als eindpunt Panauti. Je waant je in landelijk Nepal, hoewel Panauti op slechts 30 kilometer van Kathmandu ligt. Het stadje is een van de oudste steden van Nepal en heeft haar authenticiteit goed kunnen behouden. Panauti is een absolute favoriet: cultuur, antiek en niet toeristisch.

Dag 5: Kathmandu
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag leer je de stad Kathmandu kennen. Je gids haalt je op na het ontbijt en neemt je mee langs de hoogtepunten van de stad. Je bezoekt onder andere het UNESCO-werelderfgoed Kathmandu Durbar plein. Ook kom je langs de Swyambhunath tempel, beter bekend als de apentempel. Daarna bezoek je de Boudhanath Stupa; een van de meest belangrijkste religieuze plekken in Nepal en tevens een van de grootste boeddhistische Stoepa’s ter wereld. Aan het eind van de middag kom je terug in je hotel waar je de rest van de namiddag voor jezelf hebt. In de avond bezoek je de Pashupatinath-tempel voor Aarti, een religieuze ceremonie van aanbidding. Deze tempel is een van de grootste bedevaartsoorden van de hindoes in Zuidoost-Azië. Hier worden bijvoorbeeld crematie ceremonies gehouden, een bijzonder proces, aan de oever van de Bagmati rivier.

Dag 6: Kathmandu – Chitwan National Park
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, lunch & diner
Omschrijving: Je hebt een lange tocht voor de boeg. We beginnen onze reis richting het Chitwan nationale park. Je bent zo’n 6 a 7 uur onderweg in de auto. Eindbestemming vandaag is een traditioneel Tharu dorpje, waar je alles leert over de lokale cultuur en gebruiken. Drink thee uit een kleien theepot, samen met de Tharu gemeenschap. Ook zul je de traditionele Tharu Stick dans en Dhan Naach dans ervaren. Misschien dans je wel mee! Geniet van de zonsondergang aan de oever van de rivier, met uitzicht op het nationale park.

chitwan neushoorn safari nepal

Dag 7: Chitwan National Park
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, lunch & diner
Omschrijving: Vandaag ga je op safari! In het nationale park van Chitwan, dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed, kan je allerlei verschillende diersoorten spotten. Deze jungle in de schaduw van de hoge Himalaya wordt vaak vergeten. Onterecht, want een safari door het regenwoud is een prachtige ervaring. Met een jeep rijd je door de jungle, op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, bokken, stieren, everzwijen, wilde honden, luipaarden en vele andere dieren. Na de safari maak je een kanotocht over de prachtige Rapti rivier.

Dag 8: Chitwan National Park – Lumbini
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, lunch & diner
Omschrijving: In ongeveer 6 a 7 uren word je naar Lumbini gereden. In de namiddag bezoek je de Maya Devi tempel in Lumbini, de plek die wordt beschouwd als de geboorteplek van Gautama Boeddha. Een bijzondere plek dus! Deze tempel staat op de werelderfgoedlijst.

Dag 9: Lumbini – Tansen (Palpa)
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, lunch & diner
Omschrijving: In de ochtend verken je samen met de gids verschillende kloosters van Lumbini. Je komt meer te weten over de verschillende culturen in verschillende klooster zones. In de middag rijd je in ongeveer een uurtje naar het stadje Tansen (Palpa). Het is een van de weinige steden buiten de hoofdstad die een rijke erfenis aan traditionele kunst en architectuur draagt. Tansen is een plek waar relatief weinig toeristen komen. Toch biedt het een authentieke indruk van het land. Het oude heuvelstadje biedt een meer rustige sfeer waar de tijd langzaam beweegt en de relaxte levensstijl aanstekelijk is.

Dag 10: Tansen (Palpa) – Lwang
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, lunch & diner
Omschrijving: Loop door de geplaveide straten in de oude bazaar om een manier van leven te ontdekken die heel anders is dan die van het moderne Pokhara, dat om de hoek ligt. Je zult de Newar cultuur hier ontdekken. De Newar worden beschouwd als de oorspronkelijke bewoners van de Kathmanduvallei. Ze leven in grote aaneengesloten huizen rondom een binnenplein waar meestal een tempel staat. De Newar-boeren zijn te herkennen aan de manier waarop ze hun waren dragen, namelijk op traditionele wijze aan een bamboestok die op de schouder rust, met aan weerszijden twee manden. De Newars hebben los van het hindoe kastensysteem een geheel eigen kastensysteem, waarin zowel hindoeïstische als boeddhistische elementen zijn opgenomen. De Newar gemeenschap is als het ware een eigen samenleving binnen de Nepalese samenleving. Je bezoekt Pokhara, bekend om het uitzicht op de Himalayas. Ook de Seti Gandaki-rivier, die dwars door het hart van de stad stroomt, is de moeite waard om te bekijken. De kalksteen in de bodem geeft de rivier zijn melkachtige kleur. We stoppen voor de lunch in Pokhara en rijden verder naar het mooie dorp Lwang. Het is het mooiste dorp in de buurt van Pokhara, waar je in een (simpele) homestay zult overnachten.

Dag 11: Lwang – Pokhara
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, lunch & diner
Omschrijving: Het dorpje Lwang is omgeven door theetuinen. Vandaag zul je alles te weten komen over het leven in Lwang. Je kunt in gesprek met lokale boeren, thee proeven of kennis maken met lokale herders. Je leert over het leven in het dorp en geniet van de gastvrijheid van de lokale gemeenschap. De betoverende uitzichten op de Heuchuli en de Annapurna op de achtergrond. Daarna rijden we terug naar Pokhara en verblijven in het lokale klooster.

Dag 12: Pokhara – Sarangkot – Pokhara
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, lunch & diner
Omschrijving: Wederom sta je vroeg op, je wordt voor zonsopkomst naar Sarangkot gebracht. Vanaf de berg Sarangkot (1592 meter) heb je een schitterend uitzicht op het Annapurnamassief en op de vallei van Pokhara met het Phewameer. Daarna rijden we via Nayapul naar Pokhara, waar je tijdens een dagtour alles over de stad Pokhara leert. Vandaag bezoeken we Davi’s Water fall, Ghupteswor Mahadev, International Mountain Museum, de belangrijkste attractie in Pokhara. Dan maken we een boottocht (half uurtje) op het Phewa meer met uitzicht op de Himalayas. Aangekomen aan de overkant, wandelen we richting de Shanti Stupa.
De Shanti Stupa, ofwel de World Peace Pagoda, is prachtig gelegen op de top van een berg aan de overkant van Phewa Tal (het Phewa meer). De tempel werd gebouwd in opdracht van Japanse monniken en is één van de 80 vredespagodes die over de hele wereld zijn te vinden.

Dag 13: Pokhara – Kathmandu
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag reizen we terug naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Geniet van de mooie uitzichten onderweg, want morgen vertrek je alweer naar huis. Aangekomen in Kathmandu heb je de rest van de dag voor jezelf.

annapurna bergen nepal

Dag 14: Kathmandu
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Het zit er helaas alweer op, de rondreis Nepal zit erop. Jullie vertrekken vandaag weer naar huis.

De hotels in de grote steden in deze rondreis Nepal vallen onder de categorie ‘comfortabel’, vergelijkbaar aan 3 sterren in Europa. Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. Omdat er op sommige bestemmingen in dit voorstel beperkt accommodatie beschikbaar is, wordt er op die locaties gebruik gemaakt van simpele accommodaties. Ook de homestay overnachtingen zijn simpel. Verwacht dus geen luxe; maar wel een heel bijzondere ervaring: je logeert namelijk bij mensen thuis.  Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Kathmandu: Hotel Yatri Suites & Spa 4*
Namo Buddha klooster (simpele voorzieningen)
Chitwan National Park: Adventure safari lodge
Lumbini: Sakya Guest House
Tansen (Palpa): Homestay (simpele voorzieningen)
Lwang: Homestay (simpele voorzieningen)
Pokhara: je verblijft hier in een lokaal klooster (simpele voorzieningen)

Deze individuele rondreis Nepal is beschikbaar vanaf €1,424,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Deze individuele reis is inclusief:
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?