Myanmar’s pracht, net even anders. 

Zonder twijfel, is Myanmar een bijzondere bestemming. Wat deze bestemming zo bijzonder maakt, is haar authenticiteit. Als een van de minst ‘ontdekte’ bestemmingen in zuidoost Azië, zul je in Myanmar het èchte Azië zien. In deze individuele rondreis bezoek je alle hoogtepunten die je niet mag missen, maar ga je ook zeker off the beaten track. Dompel onder in de lokale cultuur, spreek met monniken en ontdek fietsend het prachtige landschap van Myanmar.

 • Individuele rondreis waar je alle hoogtepunten van Myanmar ontdekt
 • Budgetvriendelijk
 • Een fantastische introductiereis naar bijzonder Myanmar
 • Must-see hoogtepunten gecombineerd met off the beaten track ervaringen
 • Combinatie van cultuur, historie en actie.
 • Een prachtige (en uitdagende) trekking door het landelijke Myanmar, waarbij je in een homestay of klooster overnacht
 • Fietsend Yangon ontdekken
 • De hotels zijn kleinschalig en een weerspiegeling van de lokale cultuur
 • Dompel onder in lokale cultuur tijdens verschillende kloosterbezoeken
 • Optioneel: een ballonvaart tijdens zonsopkomst over Bagan
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat

Tijdens deze individuele rondreis naar Myanmar reis je privé naar onderstaande bestemmingen.

Dag 1: Yangon
Dag 2: Yangon
Dag 3: Yangon – Bagan
Dag 4: Bagan
Dag 5: Bagan
Dag 6: Bagan
Dag 7: Bagan – Kalaw
Dag 8: Kalaw
Dag 9: Kalaw
Dag 10: Kalaw – Inle Meer
Dag 11: Inle Meer
Dag 12: Inle Meer – Mandalay
Dag 13: Mandalay
Dag 14: Mandalay
Dag 15: Mandalay
Dag 16: Mandalay

Dag 1: Yangon
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Kyo Zo Par Tel (welkom in Myanmar)! Jullie worden opgewacht in de ontvangsthal door jullie lokale contactpersoon die je persoonlijk komt verwelkomen. Jullie worden naar je hotel gebracht waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.

tempel yangon myanmar

Dag 2: Yangon
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie gaan vandaag al vroeg op pad. Je wordt om 8 uur opgewacht in de lobby voor een volle dag sightseeing in Yangon. Je stopt onder andere bij het Yangon City Centre, Sule Pagoda, Mahabandoola Park en de  Mayor City Hall. Je bezoekt Chaukhtatyui, het enorme boeddha beeld gevolgd door een bezoek aan een klooster waar studenten boeddhistische literatuur studeren. Maak een praatje met de monniken, en leer alles over het dagelijks leven in een Birmaans klooster.Je vervolgt de dag met een bezoek aan de lokale markt, waar je een goed idee krijgt van de lokale cultuur, en lekkernijen!

Dag 3: Yangon – Bagan
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving:  Vandaag heb je de ochtend en middag voor jezelf.

TIP: ben je een kunstliefhebber? Bezoek dan River Gallery. Ook een aanrader is Pansodan Gallery, een populaire ontmoetingsplaats voor lokale kunstenaars, en Nawaday Tharlar Gallery, geopend door kunstenaar Ko Pyay Way in 2012. Er zijn ook zelfgeleide kunstwandelingen beschikbaar.

Om 15.00 uur wordt je in de lobby opgewacht voor je transfer naar het station. Daar nemen jullie de nachttrein naar de mysterieuze tempel stad Bagan. De reis duurt lang, ongeveer 21 uren totaal. Neem zelf wat te eten mee voor onderweg – er is een klein restaurant/winkel aan boord, maar de keuze is beperkt. Je slaapt vannacht in een slaapcabine voor vier personen, je deelt deze dus met andere mensen (ik kan voor een meerprijs een privé cabine verzorgen). Een prachtige manier om door Myanmar te reizen is per trein, je komt langs de meest prachtige uitzichten. Verwacht echter geen luxe, de voorzieningen aan boord zijn beperkt.

luchtballonnen bagan birma

Dag 4: Bagan
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: In de ochtend (rond 10.00 uur) kom je aan in Bagan. Jullie worden naar je hotel gebracht, waar je je spullen kunt droppen (check in is rond 14.00 uur). Je hebt hier de dag voor jezelf.

TIP: Het best bezocht in de vroege ochtend, is de markt Mani-Sithu. Ga op zoek naar lokaal handwerk en longyi (traditioneel onderkledij gedragen door zowel mannen als vrouwen), onderhandel de beste prijs voor wat thanaka-crème, die de lokale bevolking op hun gezicht aanbrengt om tegen de zon te beschermen, of trakteer jezelf op het lekkerste street food.

Dag 5: Bagan
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie worden na het ontbijt opgehaald door jullie gids, die met jullie de stad gaat verkennen per fiets (e-bike). Nergens ter wereld vind je zoveel tempels en religieuze bouwwerken op dezelfde plek als in Bagan. Jullie fietsen vandaag door de fantastische landschappen van Bagan, waarbij je de onmisbare hoogtepunten aandoet. Aan het eind van de middag fiets je naar de Irrawaddy rivier, waar je aan boord stapt van een boot die jullie tijdens zonsondergang zal rondvaren. Deze tocht duurt ongeveer een uur. Na de boottocht fietst de gids met jullie mee terug naar het hotel, waar je de rest van de avond voor jezelf hebt.

Dag 6: Bagan
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je een dag voor jezelf.

OPTIONEEL: Ik kan voor een meerprijs van €320 per persoon (tijdens hoogseizoen komt hier een supplement bovenop) een ballonvaart voor jullie verzorgen. Dit is een absolute aanrader. De tocht duurt ongeveer 45 minuten en deze vindt plaats tijdens zonsopkomst, zodat je het mooiste uitzicht hebt.

TIP: een kostenbesparend alternatief is om vroeg op te staan, en de zonsopkomst vanaf een van de vele stoepa’s te bekijken. Ook prachtig!

Dag 7: Bagan – Kalaw
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Je hebt vandaag een dag voor jezelf. Om 21.00 uur staat jullie transfer klaar die jullie naar het busstation brengt. Vanaf daar neem je de nachtbus naar Kalaw. Deze doet er ongeveer 6,5 uur over; je komt rond 06.00 uur in de ochtend aan in Kalaw. Ik raad je aan warme kleding bij de hand te houden, omdat deze nachtbussen vaak koud zijn ‘s nachts (door de airco). Er wordt een dekentje, snacks en drankjes verzorgd. De stoelen kunnen achterover en zijn groter dan normaal, zodat je hopelijk een goede nachtrust krijgt.

Dag 8: Kalaw
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: –
Omschrijving: Welkom in Kalaw! Kalaw is een oud Brits bergstation, gesticht als vakantieoord in het fijne klimaat van de koele heuvels. Het is een mix van Britse en Birmaanse invloeden: typisch Britse huizen afgewisseld met gouden stoepa’s. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je de bagage kunt achterlaten, even kunt omkleden als je wilt (check-in is vanaf 14.00 uur, afhankelijk van beschikbaarheid al eerder). Jullie gids neemt je mee op pad naar de lokale ochtendmarkt van Kalaw. Een fantastische manier om het lokale dagelijks leven te ervaren. Je ziet hier de Palaung, een bergstam die op ongeveer 2 – 4 uren van Kalaw wonen. Ze verkopen hun producten op de markt. Na de markt vervolgen jullie de tour naar Kalaw’s hoogtepunten, zoals de oude Britse kerk, het koloniale treinstation, Nee Paya (een boeddhabeeld gemaakt van bamboe) en een klooster. Ook hier kun je een praatje maken met de monniken; je zult zien dat ieder klooster een andere identiteit heeft. Jullie zijn rond lunchtijd terug in het hotel, en hebben de rest van de dag voor jezelf.

Dag 9: Kalaw
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Omschrijving: Vandaag is een bijzondere dag! Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor je transfer naar Tha Yet Pu (een uur rijden). Vanaf hier ga je een trekking maken, langs de meest prachtige bergdorpjes. We starten vanaf Tha Yet Pu omdat we zo de meest toeristische paden ontwijken, en de omgeving hier het mooist is. Het eerste dorpje dat je aandoet is Kan Par Ni. Je krijgt hier een kop thee en wat lekkers, en een korte bezichtiging in het dorp. Na nog een uur wandelen kom je aan in Su Pan Inn, een charmant dorpje met een fantastisch uitzicht. Je krijgt hier lunch geserveerd in de woning van een lokale familie of het klooster. Na de lunch loop je in ongeveer een half uur naar Chaung Par, vanwaar de wandeltocht een ware klimtocht wordt de komende 2 uren. Je komt uiteindelijk aan in Wa Gyi Myaung, waar je je realiseert dat de pittige klim het absoluut waard was. Geniet van de rustige omgeving, de stilte en het lokale leven. Je overnacht hier in een homestay of klooster, dus je bent echt even onderdeel van het Birmaanse leven.
Totale wandeltijd is ongeveer 6 uur, waarvan 70% op vlakke grond en 30% een klim.

Dag 10: Kalaw – Inle Meer
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Ontwaak en geniet van de ochtendactiviteiten van het bergdorpje. Mensen die aan het werk zijn op het land, langs rennende kinderen en de dagelijkse handel op straat. Na het ontbijt zetten beginnen jullie aan de tweede dag van jullie trektocht per voet. Je daalt ongeveer een uur af tot je aankomt in het dorpje Kyauk Nget, waar je een kop thee drinkt. Hier heb je wederom de kans om alles te leren over het dagelijks leven in de bergen van Myanmar. Hierna wandel je in ongeveer 3 a 4 uren naar beneden, waar je uiteindelijk aankomt in Khaung Daine, een dorpje aan het Inle Meer. Hier krijg je een lokale lunch geserveerd. Na de lunch wordt je per boot naar je hotel gebracht. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf.
Totale wandeltijd is ongeveer 4 a 5 uur, waarvan 100% naar beneden.

Dag 11: Inle Meer
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt ontdek je per boot het prachtige Inle Meer. Het Inle Meer is het op een na grootste meer van Myanmar, zo’n 17 kilometer lang. Rondom en op het Inle meer woont de Intha-minderheid, vaak in dorpen met op palen gebouwde huizen. Eveneens op het meer bevinden zich drijvende boomgaarden. De Intha’s creëren ze door een laag aarde vast te binden met moerasplanten. Daardoor blijft de aarde drijven. Er worden allerlei soorten groenten op geteeld. Op en rond het meer zijn verscheidene werkplaatsen: er zijn weverijen, smeden en sigarenfabriekjes. De Intha’s hebben een eigen manier van roeien. Net als de gondelier in Venetië gaat de roeier op de boot staan, maar – in plaats van met twee handen – klemt hij de roeispaan tussen één hand en één been. Ook bezoek je het Indein pagoda complex, waar honderden Shan-pagodas op de voet van de berg staan, sommigen dateren uit de 17e- en 18e eeuw. Aan het eind van de middag wordt er een cocktail geserveerd op een traditioneel bamboe vlot, terwijl je geniet van de zonsondergang.

Dag 12: Inle Meer – Mandalay
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Je hebt vandaag een dag voor jezelf.

TIP: Voor een meerprijs kan ik een fietstocht naar de Red Mountain wijngaard (inclusief proeverij) regelen. Ook is het mogelijk een kookles te volgen, waar je traditionele Shan gerechten leert koken. Liever niet te actief? Ik kan ook een kanotocht over het meer voor jullie regelen.

Rond 17.00 uur worden jullie opgehaald en per boot naar Nyang Shwe Jetty gebracht. Vanaf hier vervolg je de reis naar het busstation. Daar nemen jullie de nachtbus naar Mandalay. Deze doet er ongeveer 6,5 uur over; je komt rond 05.00 uur in de ochtend aan in Mandalay. Ik raad je aan warme kleding bij de hand te houden, omdat deze nachtbussen vaak koud zijn ‘s nachts (door de airco). Er wordt een dekentje, snacks en drankjes verzorgd. De stoelen kunnen achterover en zijn groter dan normaal, zodat je hopelijk een goede nachtrust krijgt.

Dag 13: Mandalay
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Een vroege aankomst in Mandalay! Je komt om ongeveer 04.00 uur in de nacht aan op het busstation van Mandalay. Daar wacht jullie lokale gids op je.
In de namiddag neemt de gids je mee naar de Kuthodaw pagoda. Deze prachtige pagode staat vooral bekend om de 729 marmeren platen, aan beide kanten gegraveerd met boeddhistische inscripties. Deze platen zijn ‘s werelds grootste boek. Hierna vertrek je naar het Golden Palace klooster, wat ooit onderdeel was van het paleizencomplex waar koning Mindon leefde. Wederom krijg je hier de kans om met monniken te spreken en alles over het monnikenleven te weten te komen. Je sluit de dag af met een ritje in een fietsriksja, die je om Mandalay Hill heen rijdt. Hier eindig je de dag, met een fantastisch uitzicht vanaf Mandalay.

Dag 14: Mandalay
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Na het ontbijt bezoek je Sagaing, een religieus bedevaartscentrum dat misschien wel iets weg heeft van Bagan, maar dan in de bergen. Een kam van groene heuvels bezaaid met witte en gouden pagodes markeert haar ‘skyline’. Deze mooie, vriendelijke stad is een groot klooster centrum en een serene ontsnapping aan het constante gebrom van Mandalay. Je bezoekt hier onder andere het Mya Set Kyar klooster, thuis voor duizenden monniken (je eet hier lunch met de monniken!), en de Soon Oo Ponya Shin pagode, waar je kunt genieten van het uitzicht: de rivier en een golvend landschap van smaragd groene heuvels en stoepa’s. Je zet de tocht voort per paard en wagen, en bezoekt het Maenu Okkyaung klooster, de Nan Myint toren en uiteindelijk het Bargayar klooster.

u bein brug mandalay myanmar

Dag 15: Mandalay
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag maken jullie een boottocht over de Ayeyarwady rivier. Na ongeveer een uur kom je aan in Mingun, waar je het enorme Mingun pagode bezoekt. Deze pagode is gebouwd tussen 1790 en 1797, en had het grootste Boeddhistisch heiligdom op aarde moeten worden. Hij werd echter nooit afgebouwd, omdat de koning voortijdig kwam te overlijden. De ruïne is te beklimmen, maar dat moet je op blote voeten doen. Vlak naast de Mingun pagode ligt de MyaThein Tan pagode, die je ook bezoekt, en de fiets je langs de Mingun Bell, de grootste (hele) gegoten klok ter wereld. De bel is vier meter hoog en heeft een omtrek van vijf meter. Je vertrekt hierna terug naar je hotel, waar je de middag voor jezelf hebt.
Aan het eind van de middag vertrek je per auto naar Amarapura. Amarapura was de tweede hoofdstad van het Derde Birmaanse koninkrijk in Myanmar. In 1752 stichtte de Birmanen onder koning Alaungpaya het Derde Birmaanse koninkrijk met Ava als hoofdstad. Je wandelt over de bijzondere U Bein-brug, gevolgd door een half uur durend boottochtje over de rivier, terwijl je geniet van de laatste zonsondergang met uitzicht op de brug. De U Bein-brug is een voetgangersbrug bij Amarapura in Myanmar. Het is met ruim 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. De brug over het Taungthmanmeer werd omstreeks 1870 gebouwd en is genoemd naar de burgemeester die het liet bouwen.

Dag 16: Mandalay
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Het zit er op! Vandaag vertrek je weer naar huis. Totdat de transfer komt om je naar het vliegveld te brengen, heb je de dag voor jezelf.

De hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘comfortabel’, vergelijkbaar aan 3 sterren in Europa. Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Yangon: Merchant Art Boutique Hotel, Art Concept Room
Bagan: Shwe Yee Pwint Hotel, Bagan Room
Kalaw: The Pine Wood Hotel, Deluxe Room
Inlemeer: La Maison Birmaine Boutique Hotel, Deluxe Bungalow
Mandalay: Peacock Lodge, Deluxe Room

Deze reis is beschikbaar vanaf €1,095,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Deze individuele reis is inclusief:
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?