Het ware Indonesië, natuur en orang oetans.
REISINFORMATIE INDONESIË
  • Een fantastische introductie aan veelzijdig Indonesië.
  • Verschillende aspecten komen ruim aan bod: natuur, cultuur en relaxen.
  • De nodige must-sees zijn gepland, maar er is voldoende ruimte voor eigen invulling ter plaatse.
  • Orang oetans!
  • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat

Dag 1: Medan, Sumatra
Dag 2: Medan, Sumatra
Dag 3: Medan, Sumatra
Dag 4: Medan, Sumatera – Bukit Lawang, Sumatra
Dag 5: Bukit Lawang, Sumatra
Dag 6: Bukat Lawang, Sumatra – Berastagi, Sumatra
Dag 7: Berastagi, Sumatra – Samosir eiland, Sumatra
Dag 8: Samosir eiland, Sumatra
Dag 9: Samosir eiland, Sumatra
Dag 10: Samosir eiland, Sumatra – Parapat, Sumatra
Dag 11: Parapat, Sumatra – Bandung, Java
Dag 12: Bandung, Java
Dag 13: Bandung, Java
Dag 14: Bandung, Java – Yogyakarta, Java
Dag 15: Yogyakarta, Java
Dag 16: Yogyakarta, Java
Dag 17: Yogyakarta, Java
Dag 18: Yogyakarta, Java
Dag 19: Yogyakarta, Java – Pemuteran, Bali
Dag 20: Pemuteran, Bali
Dag 21: Pemuteran, Bali
Dag 22: Pemuteran, Bali – Sidemen, Bali
Dag 23: Sidemen, Bali
Dag 24: Sidemen, Bali
Dag 25: Sidemen, Bali – Desa Buahan, Ubud, Bali
Dag 26: Desa Buahan, Ubud, Bali
Dag 27: Desa Buahan, Ubud, Bali
Dag 28: Desa Buahan, Ubud, Bali

Dag 1: Medan, Sumatra
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Selamat datang di Indonesia (welkom in Indonesie)!
Jullie worden in de ontvangsthal opgewacht door een gids, die tijdens de transfer naar jullie hotel met jullie door het reisprogramma loopt.  Eenmaal in het hotel hebben jullie de rest van de dag voor jezelf. Kom lekker bij van de lange vlucht met een cocktail en een duik in het zwembad, of ontdek de stad en de heerlijke gerechtjes die je overal op straat kunt kopen alvast.

Dag 2: Medan, Sumatra
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 3: Medan, Sumatra
Transfer: Ja
Gids: – (Engelstalige chauffeur)
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag gaan jullie de stad verkennen. Jullie chauffeur neemt je graag mee op pad om je de mooiste hoogtepunten van Medan te laten zien. Naast de hoogtepunten, brengt de chauffeur jullie naar een lokale food market, waar je traditionele lekkernijen kunt proberen.

Dag 4: Medan, Sumatera – Bukit Lawang, Sumatra
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag worden jullie na het ontbijt opgehaald en gaan jullie op pad naar Bukit Lawang, waar jullie verblijven in een ecolodge op de grens van de jungle. Verwacht geen luxe, de voorzieningen zijn basic en de douche is koud, maar dit hotel ligt zo goed als in het oerwoud en met een beetje geluk hoor je de apen over je dak klauteren. Het zal een onvergetelijke ervaring worden. Vanaf hier ga je morgen de jungle in om de orang oetans in hun natuurlijke habitat te bewonderen.
Tot de jaren 1970 was het gebied rondom Bukit Lawang een kleine nederzetting met een paar rijen huizen, omgeven door uitgestrekte rubberplantages. Inmiddels is het een belangrijk toegangspunt naar het groene hart van Sumatra: het Leuser Ecosysteem. Hier heb je de unieke kans om gerehabiliteerde en wilde orang-oetans te bekijken tijdens een rondleiding door de weelderige bossen van de regio. De regio organiseerde van 1973 tot 2001 een officieel rehabilitatieproject voor orang-oetans, om de illegale handel in huisdieren te bestrijden en om de vrij rondlopende populaties in het wild te versterken, door ‘ex-gevangenen’ vrij te laten in beschermde bosgebieden. In totaal werden ongeveer 230 orang-oetans gerehabiliteerd en in de Leuser-bossen in Bukit Lawang vrijgelaten.
Hoewel het niet langer een revalidatiecentrum is, ondersteunt het Bukit Lawang-gebied nog steeds verschillende rehabiliterende orang-oetans en hun overlevende nageslacht. Het gebied blijft open voor bezoekers en biedt de ongelooflijke mogelijkheid om zowel wilde als gerehabiliteerde of (half)wilde orang-oetans te bekijken tijdens boswandeltochten, een ervaring die steun voor hun instandhouding en welzijn stimuleert en de lokale economie voedt.

Dag 5: Bukit Lawang, Sumatra
Transfer: –
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie gaan vandaag de jungle in! Tijdens een drie uur durende trekking zullen jullie met een gids op zoek gaan naar de orangoetans, Thomas bladapen, langstaart makaken, gibbons en andere soorten flora en fauna.

Dag 6: Bukat Lawang, Sumatra – Berastagi, Sumatra
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na checkout verlaten jullie Bukit Lawang. Vandaag bezoeken jullie de lokale dorpjes van Brastagi. Op een hoogte van 1300 meter is Berastagi een koel bergachtig toevluchtsoord en een marktstad, opgericht door koloniale Nederlandse handelaren die de hitte van Medan op zeeniveau wilden ontsnappen. Berastagi is bekend om de passievrucht plantages. Daarnaast wordt er op grote schaal koffie en thee verbouwd (en zie je dus regelmatig mooie thee en vooral koffie plantages tegen de berghellingen aan).
Onderweg naar Brastagi stop je op verschillende plekken, zoals de Sembahe rivier, de Sibolangit waterval, een lokale fruitmarkt en de Taman Alan Lumbini (een replica van de boeddhistische Shwedagon Pagoda in Yangon, Myanmar – prachtig, want deze bestaat helemaal uit bladgoud).

samosir eiland sumatra indonesie

Dag 7: Berastagi, Sumatra – Samosir eiland, Sumatra
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vanaf Brastagi vertrekken jullie na het ontbijt richting Samosir eiland.
Tijdens jullie rondreis Noord- Sumatra met haar imposante (actieve) vulkanen ligt, op een hoogte van 900 meter, een van de grootste meren van Zuidoost-Azië: het Tobameer. Het kratermeer is ontstaan na een grote vulkaanuitbarsting en het is een prachtig en interessant gebied om te verblijven. Het imponerende meer, met een diepte van waarschijnlijk 450 meter en een oppervlakte van 1146 vierkante kilometer, is net iets groter dan het IJsselmeer. Je vindt het Tobameer in het land van de Batak, herkenbaar aan hun zeer specifieke bouwstijl met een hoog halvemaanvormig dak op Sumatra.

Dag 8: Samosir eiland, Sumatra
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf. Een aanrader is om het eiland te verkennen per fiets. Het hotel verhuurt kajaks, dus je kunt de dag ook op het meer doorbrengen.
Dag 9: Samosir eiland, Sumatra
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag gaan jullie alles leren over de Batak. Je bezoekt het Ambarita, Simanindo en Tomok, de traditionele Batak dorpjes van het eiland en leert alles over de historie en cultuur. Ook bezoek je Ambarita, de plek waar de Batak Toba koning woonde. Het is verder vooral bekend vanwege het kannibalisme dat hier tot de ver in de 19e eeuw plaatsvond.

Dag 10: Samosir eiland, Sumatra – Parapat, Sumatra
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na checkout vertrekken jullie per boot terug naar de haven van Parapat. Daar overnachten jullie om morgen in de ochtend naar Bandung te vliegen.
Dag 11: Parapat, Sumatra – Bandung, Java
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag vliegen jullie naar Bandung. Na het ontbijt worden jullie opgehaald om naar het vliegveld van Medan gebracht te worden. Vanaf daar vliegen jullie naar Bandung. Op het vliegveld van Bandung staat jullie transfer klaar, die jullie naar je hotel brengt. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf.
Bandung werd vroeger ook wel het Parijs van Java genoemd vanwege het rijke koloniale karakter, al is daar anno 2017 niet heel veel meer van te zien. Toch is het zeker de moeite waard om hier een paar dagen te verblijven, want in en rondom Bandung valt genoeg te beleven. Het koloniale verleden van Bandung heeft een duidelijke stempel op de stad gedrukt. Moderne bouwstijlen werden aangepast aan het tropisch klimaat, wat ervoor heeft gezorgd dat Bandung zich een van de drie Art Deco steden in de tropen mag noemen.
Bandung is een van de vele Aziatische miljoenensteden, met veel verkeer, luchtvervuiling en vervuilde straten. Tegelijkertijd vind je hier vele spectaculaire natuurlijke hoogtepunten. Bandung is daarom de ideale basis voor dagtripjes in de omgeving.

Dag 12: Bandung, Java
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
Tip: ten noorden van de stad lag vroeger het beroemde Dago Theehuis, een plek waar de Nederlanders ten tijde van de koloniale overheersing kwamen om thee te drinken. Het theehuis werd gebouwd in 1910, maar heeft plaats moeten maken voor een restaurant en theater, en enkele andere hippe rooftop bars. Tegenwoordig kun je er dus nog steeds terecht voor een kopje koffie of een koud biertje met uitzicht over de stad.
Houd je van winkelen? Bandung staat bekend als een waar winkelparadijs, met glinsterende winkelcentra en kleurrijke markten. Vanuit heel Azië komen mensen naar Bandung om er te winkelen. De Bandung Supermall biedt onderdak aan meer dan 200 winkels, waarvan enkele westerse ketens. Braga City Walk staat bekend om haar kleinere winkels met kleding en kust, en in Jalan Cihampelas vind je goedkope (namaak) merkkleding.

Dag 13: Bandung, Java
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag worden jullie meegenomen op pad voor een stadstour van Bandung. De gids neemt jullie mee langs de hoogtepunten van de stad. Een bezoek aan de vulkaan Tangkuban Perahu is een absoluut hoogtepunt in de omgeving. De vulkaan ligt 30 kilometer ten noorden van Bandung en is voor het laatst in 1983 uitgebarsten. De naam van het vulkaan betekent letterlijk ‘het omgevallen schip’ en eerlijk is eerlijk: de vorm van de vulkaan heeft als je goed kijkt iets weg van een gekanteld schip. In de krater van de vulkaan heeft zich een kratermeer gevormd. Vanaf de uitkijkpost heb je fantastisch uitzicht op de krater van de Tangkuban Perahu. Je bevindt je dan op 1830 meter hoogte. Het schijnt dat het water soms magisch blauw is. In het natuurgebied rondom de hoofdkrater liggen meer kraters. Uit sommige borrelt een stinkende zwavellucht naar boven.
Op de terugweg bezoeken jullie de warmwaterbronnen van Ciater. De natuurlijke hete bronnen zijn gevuld met zwavelhoudend water en mineralen zoals calcium en magnesium, waardoor ze een genezende werking hebben. Neem vooral een duik!

Dag 14: Bandung, Java – Yogyakarta, Java
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag reizen jullie met de trein van Bandung naar Yogyakarta.
Het belooft een bijzondere reis te worden. Je passeert het dagelijks leven van de lokale bevolking. Je ziet mensen tot op hun enkels in het water van de rijstvelden staan, voorover gebogen rijst planten, mensen etenswaren verkopen op karretjes, vele scooters en motoren die achter de slagbomen wachten tot de trein gepasseerd is, kinderen die elkaar vermaken, en ga zo maar door. Je krijgt zo echt een goede indruk van hoe het er hier op Java aan toe gaat. Jullie reizen Executive Class (vergelijkbaar met onze tweede klas), in de airco.
Yogyakarta is een van de leukste steden van het land. Het is een geliefde tussenstop voor reizigers en backpackers want je maakt er kennis met de bijzondere Javaanse cultuur. Yogyakarta is bovendien de ideale stad om wat langer te blijven hangen en te genieten van de vele bezienswaardigheden en de relaxte sfeer.

Dag 15: Yogyakarta, Java
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 16: Yogyakarta, Java
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 17: Yogyakarta, Java
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag gaan jullie op pad met een gids die jullie Yogyakarta’s mooiste plekjes laat zien, waaronder het Kraton en Kota Gede.
Het politieke hart van Yogyakarta wordt gevormd door het Kraton, ofwel het paleis van de sultan. Yogyakarta kent een lange traditie als sultanaat en het paleis is nog steeds in gebruik door sultan Hamengkubuwono X. Als toerist kun je een kijkje nemen binnen de paleismuren, dat voor een groot deel is ingericht als museum. Je kunt er oude foto’s en gebruiksvoorwerpen bewonderen, maar let ook zeker op de architectuur die hier en daar Nederlandse invloeden heeft. Het Kraton is regelmatig het toneel van culturele voorstellingen, waaronder dans, zang en poëzie.
Kota Gede of Kotagede is het Yogyakarta van lang geleden. Ondanks de vele toeristen die de hoofdstraten van Kota Gede bezoeken om zilver te kopen is Kota Gede, zodra je die hoofdstraten verlaat, een authentieke, charmante woonwijk, waar het leven er nog net zo uit lijkt te zien als in de tijd dat dit de hoofdstad van het Koninkrijk Mataram was. Vergeet dus de zilversmeden en chocoladefabriek en duik de nauwe steegjes van Kota Gede in, om de sfeer van deze geweldige wijk op te snuiven.
In de middag vertrekken jullie naar de Borobudur tempel en vanaf daar zul je de zonsondergang zien. Een magische ervaring! Er is een gids mee die je alles zal vertellen over de eeuwenoude Borobudur tempel. De zonsondergang zal prachtig zijn, zittend tussen de grote stulpen van de Borobudur.
Tussen de groene rijstvelden van Java rijst een gigantische boeddhistische tempel de lucht in: de Borobudur. Met een omtrek van vijf kilometer en een steenoppervlak van ruim 60.000 vierkante kilometer is dit het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. De Borobudur in Centraal-Java ligt ongeveer veertig kilometer ten noordwesten van de stad Yogyakarta. De boeddhistische tempel is gebouwd op en over een berg in de vorm van een terrasvormige afgeplatte piramide. De negen verdiepingen waaruit de Borobudur is opgebouwd, vormen een gids naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims. Lange tijd is de tempel bedolven geweest onder aarde, as en begroeiing. Pas in 1814 is de tempel door de Nederlander H.C. Cornelius ontdekt. Met meer dan 200 mannen heeft hij de tempel uitgegraven en pas in 1885 werd de onderste laag van de tempel zichtbaar. Om de Borobudur te beschermen staat de tempel sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 18: Yogyakarta, Java
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf. Je kunt de Prambanan tempel bezoeken, de beroemde vogeltjesmarkt of een dagje alle street food tentjes af in de stad! Yogyakarta wordt ook gezien als het culturele centrum van Indonesië. Er zijn veel musea en overal kun je wel een uitvoering bijwonen, variërend van zang en dans tot Wayang Kulit poppenspellen.
Wil je de Prambanan graag bezoeken, is het handig om dit van tevoren vast te leggen. Ik kan dit voor je doen.

pemuteran bali

Dag 19: Yogyakarta, Java – Pemuteran, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: ‘S Ochtends vliegen jullie van Java naar Denpasar, Bali. Jullie transfer staat klaar in de ontvangsthal van het vliegveld om jullie naar je hotel te brengen. Daar hebben jullie de rest van de dag voor jezelf. In het uiterste noordwesten van Bali ligt het laidback vissersdorpje Pemuteran. De perfecte plek voor liefhebbers van natuurlijke schoonheid en rust. Voor de kust ligt het onbewoonde eilandje Menjangan, waar je niet zozeer een bounty sfeer aantreft, maar wel een kleurrijke onderwaterwereld. Je kunt hier prachtig snorkelen. Vanuit jullie hotel kun je een dagtrip naar dit eiland gemakkelijk regelen.
Dag 20: Pemuteran, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 21: Pemuteran, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 22: Pemuteran, Bali – Sidemen, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag reizen jullie af naar Sidemen. Jullie worden na het ontbijt opgewacht in de hotel lobby. Onderweg naar jullie nieuwe onderkomen in Sidemen, bezoek je de Lempuyang tempel en het prachtige waterpaleis Tirta Gangga.
De Lempuyang-tempel, plaatselijk aangeduid als Pura Lempuyang Luhur, is een van de oudste en meest gewaardeerde tempels van Bali. Absoluut een hoogtepunt op de reisroute, deze tempel ligt op 1,175 meter boven de zeespiegel, op de top van de berg Lempuyang in Oost-Bali. De hoogten zijn bereikbaar via een steile trap van meer dan 1700 treden, met onderweg bezienswaardigheden, waaronder verschillende andere tempels en hordes grijze langstaart makaken die de omliggende koele bergbossen bewonen.
“Het Bali uit de boekjes.” Het hooggelegen dorp Sidemen ligt in een typisch Balinese omgeving van rijstterrassen, kokospalmen en de stromende Unda rivier, aan de voet van de vulkaan Gunung Agung. Dit is hoe je je het echte Bali voorstelt: geen hordes toeristen, maar de authentieke Balinese cultuur in een ongedwongen sfeer en middenin de ongerepte natuur. Je kunt hier de meest prachtige wandelingen maken door de rijstvelden en je even wanen in het dagelijks leven op het Balinese platteland.

Dag 23: Sidemen, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 24: Sidemen, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 25: Sidemen, Bali – Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt staat jullie transfer te wachten, om jullie naar Desa Buahan te brengen. Desa Buahan is een klein dorpje dat in de buurt van Ubud ligt. Het is een stukje onontdekt Bali. Het resort heeft een gratis pendeldienst van/naar het centrum van Ubud (duurt ongeveer 20 minuten). Het Nandini resort heeft prachtige, authentiek Balinese kamers met de mooiste uitzichten vanwege haar ligging in de jungle.

Dag 26: Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
OPTIONEEL: Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een wandeltocht door de mooie rijstvelden van Ubud. Jullie krijgen hier een indruk van het dagelijkse leven van de bewoners van de kleine dorpjes in Bali, terwijl je midden door de rijstvelden loopt. Een bijzondere ervaring. Je bezoekt hier ook een lokale tempel, waar de dorpspriester jullie een reinigingsceremonie zal geven, als je wilt (dit hoeft niet!). In de Balinese cultuur is dit een traditie in het hindoeïsme. De priester verwijdert negatieve invloeden, oftewel “klesa”. Je komt gezuiverd uit het ritueel. Deze ceremonie is uniek op Bali – nergens anders in de wereld kun je dit soort Balinese hindoe-tradities vinden. Na de ceremonie krijgen jullie lunch geserveerd in een lokaal restaurant.
Ceremonies zijn geen toeristische attracties, maar religieuze aangelegenheden. Als je wordt uitgenodigd doet dat niets af aan de spirituele betekenis van het evenement – Balinezen leven namelijk onder het mom van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’.

Dag 27: Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
Dag 28: Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag vertrekken jullie naar huis. Jullie worden naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht naar  huis. Sampai jumpa lagi (tot de volgende keer)!

De hotels in dit voorstel vallen onder meerdere categorieën. In sommige stukken van deze reis zijn beperkt hotels beschikbaar en daarom zijn soms de voorzieningen simpel. Dit voorstel maakt ook gebruik van enkele luxe hotels, zodat er een mooie balans ontstaat. Authentiek en comfort! Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Medan, Sumatra: Deli River Hotel, Deluxe Cottage
Bukit Lawang, Sumatra: Bukit Lawang Ecolodge
Brastagi, Sumatra: Sinabung Hills, Superior Room
Samosir eiland, Sumatra: Tabo Cottages, Deluxe Room
Parapat, Sumatra: Atsari Hotel, Standard Room
Bandung, Java: De Braga Artotel, Studio 25
Yogyakarta, Java: Rumah Mertua Boutique Hotel, Standard Room
Pemuteran, Bali: Mimpi Resort, Deluxe Patio
Sidemen, Bali: Cepik Villa, Classic Superior
Desa Buahan (Ubud), Bali: Nandini Jungle Resort & Spa, Jungle View Room

Deze reis is beschikbaar vanaf €2,789,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Alle genoemde transfers, genoemde (binnenlandse) vluchten, excursies, entreegelden en maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen.

Internationale vluchten van- en naar de bestemming zijn niet inbegrepen. Visum, persoonlijke uitgaven en fooien zijn niet bij de prijs inbegrepen. Let op: de reserveringskosten bedragen €25,- per persoon en zijn niet bij de programmakosten inbegrepen.

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?