Cultuur, witte stranden en zeeschildpadden.
 • De ultieme relaxvakantie met een laag reistempo. Voor als je even moet bijtanken of gewoon ontzettend van zon, zee en strand houdt, maar ook een stukje cultuur mee wilt pakken.
 • Mooie stranden en een fantastische onderwaterwereld.
 • De authentieke kant van Bali zoals je het bijna niet meer kunt vinden.
 • Kleinschalige, authentieke comfortabele hotels gecombineerd met luxere accommodatie.
 • Zonsopkomst vanaf vulkaan Batur, die je helemaal zelf beklimt.
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat
 • Dit is ook een mooie basis voor een huwelijksreis.

Dag 1: Desa Buahan, Ubud, Bali
Dag 2: Desa Buahan, Ubud, Bali
Dag 3: Desa Buahan, Ubud, Bali
Dag 4: Desa Buahan, Ubud, Bali
Dag 5: Desa Buahan, Ubud, Bali
Dag 6: Pemuteran, Menjangan, Bali
Dag 7: Pemuteran, Menjangan, Bali
Dag 8: Pemuteran, Menjangan, Bali
Dag 9: Pemuteran, Menjangan, Bali
Dag 10: Sidemen, Bali
Dag 11: Sidemen, Bali
Dag 12: Sidemen, Bali
Dag 13: Sidemen, Bali
Dag 14: Gili Air, Lombok
Dag 15: Gili Air, Lombok
Dag 16: Gili Air, Lombok
Dag 17: Gili Air, Lombok
Dag 18: Nusa Lembongan, Bali
Dag 19: Nusa Lembongan, Bali
Dag 20: Nusa Lembongan, Bali
Dag 21: Sanur, Bali
Dag 22: Sanur, Bali

Dag 1: Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Selamat datang di Indonesia (welkom in Indonesie)! Jullie transfer staat klaar in de ontvangsthal van het vliegveld om jullie naar je hotel te brengen (ongeveer een uur rijden). Kom lekker bij van de lange vlucht met een cocktail in de hotelbar of een duik in het zwembad. Je zult meteen de geur van de Bali ontdekken: de wierook die gebruikt wordt in de offers die je overal op straat vindt, komt je tegemoet zodra je het vliegveld uit loopt.
Desa Buahan is een klein dorpje dat in de buurt van Ubud ligt. Het is een stukje onontdekt Bali. Het resort heeft een gratis pendeldienst van/naar het centrum van Ubud (duurt ongeveer 20 minuten). Het Nandini resort heeft prachtige, authentiek Balinese kamers met de mooiste uitzichten vanwege haar ligging in de jungle.

Dag 2: Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Welkom op Bali! Word wakker en geniet van al het groen om je heen. Vandaag hebben jullie de dag voor jezelf. Geniet aan het zwembad van het hotel, of ga op pad en ontdek de gezellige straatjes van Ubud.

Dag 3: Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Je begint de dag met een les yoga in het hotel. Deze begint om 07.00. Je verschijnt helemaal zen aan het ontbijt!
Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een wandeltocht door de mooie rijstvelden van Ubud. Jullie krijgen hier een indruk van het dagelijkse leven van de bewoners van de kleine dorpjes in Bali, terwijl je midden door de rijstvelden loopt. Een bijzondere ervaring. Je bezoekt hier ook een lokale tempel, waar de dorpspriester jullie een reinigingsceremonie zal geven, als je wilt. In de Balinese cultuur is dit een traditie in het hindoeïsme. De priester verwijdert negatieve invloeden, oftewel “klesa”. Je komt gezuiverd uit het ritueel. Deze ceremonie is uniek op Bali – nergens anders in de wereld kun je dit soort Balinese hindu-tradities vinden. Na de ceremonie krijgen jullie lunch geserveerd in een lokaal restaurant.
Ceremonies zijn religieuze aangelegenheden. Als je wordt uitgenodigd om er eentje bij te wonen, doe dat dan vooral. Balinezen leven onder het mom van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’. Een unieke ervaring.

Dag 4: Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Een bijzondere dag! Jullie beklimmen vandaag de vulkaan Batur. Jullie worden om 02.30 uur opgehaald (ja dat klopt, middenin de nacht) en naar de vulkaan gebracht. Daar beginnen jullie aan de klim, vanaf ongeveer een uur of 04.00. In het donker, dus! Eenmaal op de top van de vulkaan zul je de zonsopkomst zien, een prachtige en bijzondere ervaring. Ontbijt wordt op de top geserveerd (tip: neem warme kleding en eigen snacks mee voor tijdens de klim; je verbruikt veel energie en het is echt koud op de top). Jullie zijn rond 09.00 a 10.00 uur terug in het hotel. Daar heb je de dag voor jezelf.

Dag 5: Desa Buahan, Ubud, Bali
Transfer: Ja
Gids: Ja (chef)
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag staat er een kookles op de planning. Rond 09.00 uur staat jullie transfer in de hotel lobby klaar. Je bezoekt de markt en kookt daarna samen met jullie persoonlijk chef de heerlijkste lokale Balinese gerechten. Daarna lunch je gezamenlijk. Dit alles in een prachtige omgeving, middenin de beroemde rijstvelden van Ubud. Rond 14.30 ben je terug in het hotel, en heb je de namiddag voor jezelf.

Dag 6: Pemuteran, Menjangan, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt zal er een transfer voor jullie klaarstaan die jullie naar Pemuteran zal brengen. Onderweg bezoeken jullie de dorpjes Bedugul en Munduk. Bedugul staat vooral bekend om de Pura Ulun Danu Bratan water tempel en Munduk heeft prachtige rijstterrassen.
In het uiterste noordwesten van Bali ligt het laidback vissersdorpje Pemuteran. De perfecte plek voor liefhebbers van natuurlijke schoonheid en rust. Voor de kust ligt het onbewoonde eilandje Menjangan, waar je niet zozeer een bountysfeer aantreft, maar wel een kleurrijke onderwaterwereld. Je kunt hier fantastisch snorkelen.

Dag 7: Pemuteran, Menjangan, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag gaan jullie naar Menjangan eiland, beroemd om haar onderwaterwereld (sterker nog: schijnt een van de mooiste duik- en snorkellocaties ter wereld te zijn). Dit eiland zelf is niet heel bijzonder dus het gaat echt om het snorkelen; je gaat er per boot naartoe en snorkel en masker zijn voor jullie verzorgd. Jullie worden rond 08.00 opgehaald en zijn aan het begin van de middag weer terug in het hotel.

Dag 8: Pemuteran, Menjangan, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 9: Pemuteran, Menjangan, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 10: Sidemen, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt checken jullie uit. Jullie chauffeur ontmoet je in de lobby van het hotel om je naar de volgende bestemming te brengen. Vandaag reizen jullie af naar Sidemen. Van de gebaande paden af, zul je geen gebrek hebben aan prachtige natuur en de meest authentieke uitzichten van Bali.
Onderweg naar jullie nieuwe onderkomen in Sidemen, kom je langs het prachtige natuurgebied Kintamani (je kijkt uit op Gunung Batur, die jullie hebben beklommen!) en de beroemde rijstterrassen van Bukit Jambul. Hier stoppen jullie om foto’s te maken.
“Het Bali uit de boekjes.” Het hooggelegen dorp Sidemen ligt in een typisch Balinese omgeving van rijstterrassen, kokospalmen en de stromende Unda rivier, aan de voet van de vulkaan Gunung Agung. Dit is hoe je je het echte Bali voorstelt: geen hordes toeristen, maar de authentieke Balinese cultuur in een ongedwongen sfeer en middenin de ongerepte natuur. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door de rijstvelden.

Dag 11: Sidemen, Bali
Transfer: Ja
Gids: Ja (tijdens het raften)
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag gaan jullie raften! Na het ontbijt worden jullie opgehaald (rond 09.00 uur) en naar het rafting centrum aan de Telaga Waja rivier gebracht. Je bent zo’n 2,5 uur bezig met raften, en jullie zijn aan het begin van de middag terug in het hotel.

Dag 12: Sidemen, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag bezoeken jullie de Lempuyang tempel. De Lempuyang-tempel, plaatselijk aangeduid als Pura Lempuyang Luhur, is een van de oudste en meest gewaardeerde tempels van Bali. Absoluut een hoogtepunt op de reisroute, deze tempel ligt op 1,175 meter boven de zeespiegel, op de top van de berg Lempuyang in Oost-Bali. De hoogten zijn bereikbaar via een steile trap van meer dan 1700 treden, met onderweg bezienswaardigheden, waaronder verschillende andere tempels en hordes grijze langstaartmakaken die de omliggende bergbossen bewonen. Pas op, ze kunnen erg brutaal zijn.

galungan bali vrouw

Dag 13: Sidemen, Bali
Transfer: –
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag wandelen jullie door de mooiste rijstvelden van Sidemen. Tijdens deze drie uren durende tocht worden jullie langs de prachtige rijstterrassen geleid, langs authentieke dorpjes en komen jullie alles te weten over het lokale leven van de Balinese maatschappij.

Dag 14: Gili Air, Lombok
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag vertrekken jullie al vroeg vanuit Sidemen naar de Gili eilanden. Rond 07.30 worden jullie opgehaald voor jullie transfer naar de haven. De speedboot vertrekt om 09.00 naar de prachtige Gili eilanden aan de kust van Lombok.
Er zijn in totaal drie Gili eilanden: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Gili (betekent ‘eiland’) Trawangan is erg druk en staat bekend om haar feesten. Gili Meno is de rustigste van de drie, het minst ontwikkeld. Gili Air zit er tussenin; geen grote feesten, maar wel een ruime keuze uit barretjes, restaurants en duikscholen.
Je kunt hier lekker je eigen ding doen. Het is een echt mini eilandje, waar je op het strand of in het hotel snorkels kunt huren. De Gili’s zijn beroemd om de vele zeeschildpadden die je tegenkomt onder water. Verder is dit echt een eiland van relaxen. Je kunt hier fantastisch duiken; als je geen PADI hebt kun je een introductieduik doen. Die kun je ter plaatse zelf inboeken bij de duikscholen daar (let op dat je een goede, gecertificeerde duikschool uitkiest!). Je kunt ook voor een dagje een van de buureilanden bezoeken, dagelijks gaan er pendelbootjes heen en weer tussen de eilanden. Je kunt in ongeveer twee uren max het eiland rondlopen. Ook zijn fietsen te huur, maar die heb je misschien niet eens echt nodig. Sunsets zijn er prachtig, op veel plekken kom je live muziek tegen, dus echt een “eiland gevoel”. Ze doen trouwens ook open-air movies hier, mocht je een avondje een film willen kijken op het strand.

Dag 15: Gili Air, Lombok
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 16: Gili Air, Lombok
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 17: Gili Air, Lombok
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 18: Nusa Lembongan, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt vertrekken jullie richting de speedboot. Rond 12.00 uur vertrekt deze vanaf Gili Air, en na enkele stops op de buureilanden (je kunt niet van de boot af) zullen jullie rond 15.30 aankomen op Nusa Lembongan.

Dag 19: Nusa Lembongan, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 20: Nusa Lembongan, Bali
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 21: Sanur, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving:  Vandaag vertrekken jullie met de speedboot richting Bali. Deze vertrekt om 11.45 uur en jullie zullen rond 12.30 voet op Bali zetten. Daar staat jullie transfer klaar die jullie naar Sanur brengt, waar jullie de laatste nacht zullen doorbrengen.

Dag 22: Sanur, Bali
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag vertrekken jullie alweer naar huis. Jullie worden in de lobby opgewacht voor jullie transfer naar het vliegveld in Denpasar. Vanaf daar vliegen jullie terug naar huis. Sampai jumpa lagi (tot de volgende keer)!

De hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘goed’ en ‘erg goed’, vergelijkbaar aan 4 sterren in Europa. Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Desa Buahan (Ubud), Bali: Nandini Jungle Resort & Spa, Jungle View Room
Pemuteran, Bali: Mimpi Resort, Deluxe Patio
Sidemen, Bali: Cepik Villa, Classic Superior
Gili Air, Lombok: Pink Coco Air, Cocoon Room
Nusa Lembongan, Bali: The Acala Shri Sedana, Superior Room
Sanur, Bali: Alantara Sanur, Deluxe Room

Deze reis is beschikbaar vanaf €1,759,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Deze individuele reis is inclusief:
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?