• Haal het meeste uit jouw reis naar Zuidoost-Azië in deze combinatiereis.
 • Focus op natuur en de lokale bevolking.
 • Drie vluchten zijn inbegrepen (Luang Prabang – Siem Reap, Siem Reap – Hanoi, Danang – Ho Chi Minh)
 • Fantastische off-the-beaten-track ervaring in Laos.
 • Matig reistempo zodat je af en toe je eigen ding kunt doen.
 • Nodige hoogtepunten zijn vastgelegd, maar in Vietnam veel vrije tijd om per dag zelf te bekijken wat je wilt gaan doen.
 • Een combinatie van kleinschalige, authentieke, comfortabele hotels met af en toe een luxe uitschieter.
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat

Dag 1: Chiang Rai, Thailand
Dag 2: Chiang Rai, Thailand
Dag 3: Chiang Rai, Thailand
Dag 4: Chiang Rai, Thailand – Pakbeng, Laos
Dag 5: Pakbeng, Laos – Kamu, Laos
Dag 6: Kamu, Laos – Luang Prabang, Laos
Dag 7: Luang Prabang, Laos
Dag 8: Luang Prabang, Laos – Siem Reap, Cambodja
Dag 9: Siem Reap, Cambodja
Dag 10: Siem Reap, Cambodja
Dag 11: Siem Reap, Cambodja – Hanoi, Vietnam
Dag 12: Hanoi, Vietnam
Dag 13: Hanoi, Vietnam – Sapa, Vietnam
Dag 14: Sapa, Vietnam
Dag 15: Sapa, Vietnam – Hanoi, Vietnam
Dag 16: Hanoi, Vietnam – Lan Ha Bay, Vietnam
Dag 17: Lan Ha Bay, Vietnam – Hanoi, Vietnam – Danang, Vietnam
Dag 18: Danang, Vietnam – Hoi An, Vietnam
Dag 19: Hoi An, Vietnam
Dag 20: Hoi An, Vietnam
Dag 21: Hoi An, Vietnam
Dag 22: Hoi An, Vietnam
Dag 23: Hoi An, Vietnam
Dag 24: Hoi An, Vietnam – Ho Chi Minh, Vietnam
Dag 25: Ho Chi Minh, Vietnam
Dag 26: Ho Chi Minh, Vietnam
Dag 27: Ho Chi Minh, Vietnam – Mui Ne, Vietnam
Dag 28: Mui Ne, Vietnam
Dag 29: Mui Ne, Vietnam
Dag 30: Mui Ne, Vietnam – Ho Chi Minh, Vietnam
Dag 31: Ho Chi Minh, Vietnam

Dag 1: Chiang Rai, Thailand
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Welkom in Chiang Rai! Jullie transfer staat klaar in de ontvangsthal om jullie naar je hotel te brengen. Jullie lokale contactpersoon is er ook om jullie persoonlijk welkom te heten, en met jullie door het programma te lopen. Daarna hebben jullie de rest van de dag voor jezelf.
Kom lekker bij van de lange vlucht met een duik in het zwembad, of verken alvast de straten van Chiang Rai – en haar heerlijke eten. Het is aan jullie.

chiang rai thailand

Dag 2: Chiang Rai, Thailand
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
Dag 3: Chiang Rai, Thailand
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
OPTIONEEL: bezoek een traditioneel Karen dorp. De Karen zijn een bergvolk, dat in onder andere Thailand, Myanmar en Laos woont. In Thailand vormt het met 350 tot 400.000 mensen de grootste bergstaat.Zij leven in die dorpen veelal in huizen op palen, gemaakt van bamboe, houden wat kippen, varkens en buffels, maar belangrijker is de kleinschalige landbouw. De Karen zijn uitstekende boeren, die het land vooral met behulp van olifanten bewerken en oogsten. Je herkent de vrouwen aan de lange nekken, met de vele ringen. Een prachtige beleving, al is het inmiddels al wel wat toeristischer geworden. De Karen stam verkoopt namelijk toeristische goederen om zo een graantje mee te pikken. Desalniettemin een bijzondere ervaring! Onderweg bezoek je nog de Mae Kok rivier, en de Na Pla Kung tempel, als je wilt. Jullie zijn aan het begin van de middag terug (rond 14.00 uur) en hebben de rest van de dag voor jezelf. Prijs op aanvraag.

Dag 4: Chiang Rai, Thailand – Pakbeng, Laos
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Vandaag vertrekken jullie naar de grens van Thailand en Laos. Een shuttlebus brengt jullie naar de immigratiedienst van Laos. Na het voltooien van de grensformaliteiten, zullen we per tuk tuk naar de pier reizen en aan boord van een traditionele boot stappen voor de reis over de Mekong rivier. Op weg naar Pakbeng wordt een stop gemaakt om het landelijke leven langs de Mekong rivier bij Ban Houy Phalam te observeren; een van de vele Kamu-dorpen in de omgeving. Aan boord wordt het lunchbuffet geserveerd. De boot arriveert vóór zonsondergang bij Pakbeng waar jullie zullen overnachten.

Dag 5: Pakbeng, Laos – Kamu, Laos
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Omschrijving: Na een vroeg ontbijt vervolgen we onze excursie naar de Kamu Lodge. Onderweg stop je bij Ban Baw dorp waar je ziet hoe traditionele rijstwijn gemaakt wordt. Een lunchbuffet wordt aan boord geserveerd. Vervolgens arriveert de boot rond 14.00 uur bij de Kamu Lodge. De lodge beschikt over 20 eenvoudige, maar comfortabele safaritenten en ligt naast een Kamu dorpje. Diner (een vast menu) wordt geserveerd in het openluchtrestaurant van de Kamu Lodge.
De Kamu Lodge is een privé-ecolodge die zich bezighoudt met low-impact reizen, op zoek naar een balans tussen toerisme en het behoud van het culturele en etnische erfgoed van de regio. Aan de oevers van de Mekong rivier, in een afgelegen vallei met rijstvelden, kleine dorpjes en beboste bergen, is de logde een goed voorbeeld van integratie in de natuurlijke omgeving terwijl het nauw samenwerkt met twee lokale kamu dorpen. Jullie hebben hier de gelegenheid om even onderdeel te worden van de traditionele kamu-manier van leven. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een Kamu dorp bezoeken, boogschieten, helpen met rijst planten en oogsten, traditionele visserij en goudwassen (januari, niet in december). In de Kamu Lodge is geen wifi, netwerk of tv zijn beschikbaar.

mekong laos rivier reizen

Dag 6: Kamu, Laos – Luang Prabang, Laos
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Je hebt de ochtend voor jezelf. Na de lunch in de lodge gaan we op reis naar Luang Prabang. We stoppen onderweg om de beroemde Pak Ou grotten te bezoeken (dit zijn twee kalkstenen grotten op de plek waar de rivieren de Mekong en de Nam Ou elkaar ontmoeten; de grotten herbergen 4.000 kleine Boeddhabeelden). Ook doen we Ban Muang Keo aan, waar de lokale rijstwijn wordt geproduceerd. Ban Muang Keo is een van de twee dorpen langs de Mekong die bekend staan om het produceren van lao-lao, de Laotiaanse whisky, de lokale maneschijn rijstwijn. Aardewerk potten met water en rijst worden een een tijdlang bewaard, zodat de rijst fermenteert wat dit drankje oplevert.
De boot arriveert in de namiddag in Luang Prabang. De kleine stad Luang Prabang ligt in het noorden van Laos, bij de rivier de Mekong en wordt omgeven door bergen. De stad is op de werelderfgoedlijst van de Unesco opgenomen vanwege de unieke mix van traditioneel Laotiaanse en Europese koloniale architectuur. In Luang Prabang vind je een charmante combinatie van bakstenen huizen, daterend uit de Frans-koloniale tijd, en traditioneel Laotiaanse houten huizen. De stad heeft bovendien een aantal prachtig gedecoreerde tempels, die ook nog uiterst goed bewaard zijn gebleven.
TIP: Vroeg op de ochtend kun je de monniken aalmoezen zien verzamelen. Honderden monniken wandelen door de straten om aalmoezen (giften) van lokale bewoners in ontvangst te nemen. Het is een grote belevenis en velen worden gegrepen door de ingetogenheid tijdens het uitvoeren van de traditie. Dus wil je echt iets bijzonders zien? Sta dan vroeg op en zorg dat je rond 05:30 op de hoofdstraten van het oude centrum bent. Dit zijn de straten Th Sakkarin en Th Kamal.
Je kunt een deel van de dag besteden aan het verkennen van de vele tempels en gezellige straten of een wandeling langs de rivier de Mekong maken. ‘s Avonds is de lokale avondmarkt een echte belevenis. Op deze markt, die van 17.00 tot 22.00 open is, is van alles verkrijgbaar: koffie, schilderijen, keramiek, traditioneel ambachtelijke producten en nog veel meer.

Dag 7: Luang Prabang, Laos
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
TIP: Je kunt ervoor kiezen om de Tat Kuang Si waterval bezoeken (dit is een van de meest mooie watervallen van Laos; je kan hier heerlijk zwemmen – wel is het is slim om al vroeg in de ochtend te gaan wanneer het nog niet zo druk is) of een zonsondergang met uitzicht vanaf de Phu Si heuvel.
Dag 8: Luang Prabang, Laos – Siem Reap, Cambodja
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag staat er enkel een vlucht op de planning. Jullie zijn vrij totdat het tijd is om naar het vliegveld te vertrekken, waar jullie richting Cambodja zullen vliegen.

angkor wat cambodja indochina

Dag 9: Siem Reap, Cambodja
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag is een drukke dag.
Sta op wanneer het nog donker is en reis af naar de wereldberoemde Angkor Wat. Je zult hier een onvergetelijke zonsopgang ervaren, tussen de eeuwenoude tempel constructies. In stilte de zon zien opkomen over het tempelcomplex is een bijzondere ervaring. Neem je camera mee!
Angkor Wat is met maar liefst 126 hectare het grootste religieuze monument ter wereld. Het tempelcomplex bestaat naast Angkor Wat uit meerdere tempels verspreid door de stad Siem Reap. Oorspronkelijk gebouwd als hindoetempel aan het begin van de 12de eeuw werd het geleidelijk aan een toevluchtsoord voor boeddhisten. Angkor Wat is de grootste toeristische trekpleister van Cambodja en de nationale trots, met vermelding op de vlag – en een biermerk met die naam. Angkor Wat betekent tempelstad, met de grootste tempel als centrale middelpunt. Om de tempels liggen verschillende slotgrachten, om ze te beschermen tegen de jungle en indringers. Volgens onderzoekers moeten duizenden mensen hebben gewerkt aan de tempel, waarbij ook olifanten werden ingezet om de massieve stenen blokken te verplaatsen.
Na de zonsopkomst gaan jullie terug naar je hotel waar je ontbijt. Daarna worden jullie meegenomen naar het Roluos tempel complex, in de buitenwijken van Siem Reap. Het wordt aangenomen dat Roluos ergens in de 8e en 9e eeuw door Angkor-koningen wordt gebouwd, het zijn de eerste tempels van het Khmer-rijk. Roluos bestaat uit drie kern tempels: Preah Ko, Lolei en Bakong. De regio bestaat uit een typisch Cambodjaans landschap met mooie rijstvelden en suikerpalmen. Om je tocht nog spannender te maken, krijg je de kans om mee te rijden op een ​ kar getrokken door een os (dit hoeft niet!) onderweg naar Roluos Pagoda. Bij aankomst zal een privé-zegening ceremonie voor jullie gezondheid, welzijn en geluk worden gehouden door boeddhistische monniken. Dit zal echt een onvergetelijke ervaring zijn! Hierna ga terug naar je hotel om je te beschermen tegen de hitte van de middag.
In de middag verken je het prachtige Tonle Sap-meer. Dit meer wordt beschouwd als het grootste binnenlandse zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, met een variërende grootte van seizoen tot seizoen. Tijdens het droge seizoen beslaat het een gebied van ongeveer 2.500 vierkante kilometer; zijn grootte verviervoudigt tot ongeveer 10.000 vierkante kilometers tijdens het natte seizoen. Je reist verder naar Kampong Phluk, een gebied waar je het leven van de authentieke Cambodjaanse visser leert kennen. Dit eiland is een bestemming minder bekend onder toeristen en biedt een prachtig uitzicht op mangrovebossen, huizen op palen en geeft jullie een glimp van het dagelijks leven van de bewoners.
Dag 10: Siem Reap, Cambodja
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 11: Siem Reap, Cambodja – Hanoi, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag staat er enkel een vlucht op de planning. Jullie zijn vrij totdat het tijd is om naar het vliegveld te vertrekken, waar jullie richting Vietnam zullen vliegen.
Welkom in Hanoi! Jullie transfer staat klaar in de ontvangsthal om jullie naar je hotel te brengen. Jullie lokale contactpersoon komt jullie persoonlijk welkom heten in jullie hotel, en zal jullie door het programma te lopen. Daarna hebben jullie de rest van de dag voor jezelf.
Hanoi, de Vietnamese hoofdstad, is door zijn turbulente verleden een stad van contrasten. Dat uit zich in de eerste plaats in de architectuur die een mengelmoes is van traditionele Vietnamese bouwkunst en tal van koloniale gebouwen die dateren uit het tijdperk dat de Fransen de leiding over het land hadden. De prachtige tempels, sfeervolle parken en betoverende vijvers zijn typisch Vietnamees. De Franse invloed is terug te vinden in de indrukwekkende gebouwen en monumenten die het stadsbeeld domineren. Voor kunstliefhebbers is het aanbod van musea heel groot in de stad. Wil je meer weten over de geschiedenis van de etnische minderheden, het nationale leger of Hanoi zelf? Elk onderwerp heeft zijn museum. Hanoi is een drukke miljoenenstad met verschillende wijken die elk hun eigen karakter hebben. Het oude stadsgedeelte is vandaag nog steeds het kloppend hart van de stad. Je vindt er de meeste restaurants, café’s, bars en winkels. De sfeer van het oude centrum komt naar voren in de oude winkelstraten die zijn vernoemd naar de oorspronkelijke bedrijven die ongeveer 1000 jaar oud zijn. De bewaard gebleven winkelpanden die langs deze wegen liggen, zijn iets meer dan een eeuw geleden gebouwd en in een lange en smalle stijl om te voorkomen dat ze hoge belastingen moesten betalen.  Het voorste deel van het gebouw is waar de handel plaatsvindt en de familie woon in de rest van het huis. Hoewel één winkelhuis bedoeld was voor één gezin (met vele generaties daarin), is het tegenwoordig gebruikelijker dat meerdere gezinnen onder één dak zitten. Op vrijdag en zaterdag is er op de pub street in het oude centrum van Hanoi veel te beleven. De straat wordt afgesloten voor verkeer en de volledige weg staat vol met eetstalletjes en krukjes van barretjes waar zowel Vietnamezen als toeristen biertjes drinken. Street food is natuurlijk the way to go! Er is zo veel te proeven en ontdekken. Een aanrader is zeker de night market van Hanoi (als je deze niet aandoet, heb je nog een kans in Ho Chi Minh later tijdens de reis: die markt is groter). Mocht je voor het begin van jullie reis liever een culinaire ervaring hebben, is Home Restaurant in Hanoi een echte aanrader. Vietnamees eten met een moderne twist. Reserveren is hier noodzakelijk, daar kan jullie lokale contactpersoon bij helpen.

Dag 12: Hanoi, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf. Naast de vele hoogtepunten die Hanoi te bieden heeft raad ik je aan een lokale markt te bezoeken. Hier ontmoet de lokale bevolking elkaar en werk je een blik hoe het dagelijks leven van de Vietnamese mens er ongeveer uitziet.
OPTIONEEL: Ontdek een ander Hanoi. Op een dik halfuur rijden van de stad begin je de dag met een bezoek aan de lokale markt. Struin tussen de locals over de markt vol vis, vlees en groenten. Naast de markt liggen verschillende boerderijen die groenten verbouwen. Daarna gaan jullie naar de gids zijn/haar huis waar je zult leren hoe je een aantal speciale Vietnamese gerechten moet bereiden met eenvoudige en traditionele recepten. Prijs op aanvraag.

Dag 13: Hanoi, Vietnam – Sapa, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Vandaag worden jullie opgehaald voor een bezoekje aan Ninh Binh. Let op, jullie moeten klaarstaan om 08.00 uur, dus zorg ervoor dat je op tijd ontbijt. Koffers gaan mee in de auto, want je komt vandaag niet meer in dit hotel terug.
Ninh Binh wordt ook wel het Halong Bay van het binnenland genoemd: Ninh Binh en omgeving staat bekend om haar indrukwekkende landschappen van karstbergen, waterwegen en rijstvelden. Een plek die nog niet is ontdekt door de massa, maar die jij zeker niet mag overslaan (het was een van mijn eigen hoogtepunten in Vietnam). De tocht ernaartoe duurt ongeveer 2 uren. De eerste stop is de Mua Cave, waar je de kans krijgt de Cave berg te beklimmen, om een fantastisch panoramisch uitzicht over de Tam Coc regio met haar rijstvelden te hebben. Rond het middaguur vertrekken jullie richting Tam Coc, waar de Vietnamese lunch geserveerd wordt. Na de lunch worden jullie meegenomen op een 1,5 uur durende boottocht (op een traditionele sampan boot) door de Trang An grotten. Dit is een prachtige tocht door de mooiste grotten (waarvan de langste 320 meter is), tussen de meest fantastische rijstvelden, rots- en bergformaties door. Voor natuurliefhebbers zal dit zeker een onvergetelijk hoogtepunt zijn!
Rond 16.00 rijden jullie terug richting Hanoi, waar je in een ‘mini-hotel’ gebruik kunt maken van de faciliteiten en even kunt douchen. Daarna, rond 20.30 / 21.00 uur worden jullie in de hotel lobby opgewacht voor jullie transfer naar het treinstation. Jullie zullen de nachttrein naar Sapa nemen. De treinreis staat gepland om 21.50 uur, maar de exacte tijd kan nog wijzigen. Je hoort dit op tijd, als dat het geval is.

Dag 14: Sapa, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vroeg in de ochtend komen jullie aan in Sapa. Jullie worden opgehaald van het Lao Cai station en naar een lokaal restaurant gebracht voor een typisch Vietnamees ontbijt.
De dag is gewijd aan een prachtige wandeling door het adembenemende landschap van de Sapa-vallei. Een vrij intensieve wandeling van 12 kilometer totaal. Begin over de weg die afdaalt in de richting van de straat Cau May. Onderweg bewonder je de rijstterrassen die tevoorschijn komen vanachter de dikke ochtendmist. Via kleine hike paden steek je de Muong Hoa rivier over, terwijl je prachtige rijstvelden passeert. Je bezoekt hier het dorpje Ta Van Giay van Lao Chai, waar de Black Hmong stam woont. Onderweg kom je langs fascinerende verzameling van rotstekeningen. Je bent vandaag zo’n 4 uren aan het wandelen – het is een vrijwel vlakke tocht, dus er zal niet veel geklommen moeten worden. Deze tocht is door iedereen vrijwel goed te doen.
Rond lunchtijd worden jullie afgezet bij je hotel, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.

sapa rijstvelden vietnam reizen

Dag 15: Sapa, Vietnam – Hanoi, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag gaan jullie weer een prachtige hike maken van ongeveer 4 uren. De tocht passeert het dorpje Ma Tra, een klein dorpje (Black Hmong) van de gebaande paden af, weg van de samenleving. Je wandelt door een spectaculair natuurgebied, en ziet de mooiste rijstplantages. Je krijgt de kans om een lokale school te bezoeken, als je dat wilt. Na de lunch (voor eigen kosten) kom je aan in het dorpje Ta Phin, waar je alles verteld zal worden over het leven van de Black Hmong en de Red Dao, de twee grootste etnische groepen in de buurt. Je herkent ze aan hun bijzondere en kleurrijke kleding. Maak een praatje met ze, als je wilt. Ze zullen je alles vertellen over hun cultuur. Ook kun je de traditionele woningen bezoeken, en de lokale grotten. Aan het eind van de middag worden jullie met de auto terug gebracht naar Sapa (ongeveer een half uurtje), waar je vrije tijd hebt tot je wordt opgehaald voor de nachttrein richting Hanoi.
Jullie bagage kunnen jullie in de receptie van het hotel achterlaten, zodat jullie Sapa op eigen houtje kunnen ontdekken voordat jullie de nachttrein nemen.

Dag 16: Hanoi, Vietnam – Lan Ha Bay, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Omschrijving: Vroeg in de ochtend kom je aan in Hanoi. Jullie worden van het treinstation opgehaald en naar een ‘mini-hotel’ gebracht, waar je gebruik kunt maken van de faciliteiten, zult ontbijten en even lekker kunt douchen.
Vandaag is een bijzondere dag, want jullie gaan richting de mooie Lan Ha baai. Ik heb deze baai voor jullie geselecteerd omdat het nog niet zo ontdekt is als de welbekende Ha Long baai, en jullie hier een meer authentieke ervaring zullen krijgen omdat er minder toeristen zijn. Rond 9.00 uur worden jullie opgehaald voor de transfer naar de baai, waar jullie rond het middaguur aankomen. Eenmaal aan boord zijn er verschillende mogelijkheden tot activiteiten: je kunt met een bootje naar de Dark & Bright grotten, of zwemmen bijvoorbeeld. Na het diner kun je je in de bar settelen voor een drankje. Maar wat ik jullie vooral aanraadt, is om op het dek met het personeel te gaan inktvis-vissen (dit is niet altijd mogelijk, afhankelijk van het weer).

Dag 17: Lan Ha Bay, Vietnam – Hanoi, Vietnam – Danang, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Goedemorgen! Begin je dag met een Tai Chi workshop op het dek van de boot, met het meest prachtige uitzicht. Na het ontbijt kun je een mooie kanotocht maken door het Tra Bau gebied en een viskwekerij bezoeken. Aan boord kun je, als je wilt, een kookdemonstratie van de chef-kok bijwonen. Deze activiteiten zijn niet altijd beschikbaar, en zijn afhankelijk van de geboekte cruise. Laat op de ochtend wordt brunch geserveerd, voordat je weer terug aankomt in de haven rond het middaguur.
Jullie worden naar een “mini-hotel” in Hanoi gebracht, waar jullie een douche kunnen nemen, voordat jullie naar het station worden gebracht (rond 19.00 uur, afhankelijk van het treinschema) waar jullie de nachttrein nemen naar Danang. Jullie overnachten in de trein. Zorg dat jullie wat eten meenemen aan boord, je kunt er een ontbijt kopen maar de kwaliteit is niet erg hoog.

ha long bay rotsformaties

Dag 18: Danang, Vietnam – Hoi An, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Eenmaal aangekomen in Danang (rond 12.45 uur, afhankelijk van het treinschema) worden jullie van het station opgehaald en naar Hoi An gebracht, waar jullie de dag voor jezelf hebben.
Deze werelderfgoed plaats is de ultieme combinatie van architectuur, geschiedenis, strand en voortreffelijk eten. De stad was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad en trok vele handelaars vanuit China, Japan en Europa. Deze handelaars hebben allemaal hun stempel gedrukt op de architectuur. De oude straatjes van de stad staan vol met Chinese pagodes, Japanse handelshuizen, prachtige warenhuizen en Franse huisjes en winkelpanden.
Jullie verblijven in het Hoi An Chic Hotel, een boutique kleinschalig hotel strategisch gelegen tussen het oude stadje en het strand in. Het hotel is omgeven met prachtige rijstvelden. Met een gratis shuttle kunnen jullie gemakkelijk naar het centrum en het strand.
OPTIONEEL: Ontdek Hoi An van de gebaande paden af. Ontsnap aan het oude centrum en ontdek de prachtige eilanden en dorpen rondom Hoi An per Vespa. Verken het prachtige platteland, ontmoet lokale families en ervaar het authentieke dorpsleven van afgelegen gemeenschappen. Je rijdt niet zelf; er zit een chauffeur en lunch in de prijs inbegrepen. Prijs op aanvraag.

Dag 19: Hoi An, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag hebben jullie een dag voor jezelf. Geniet van de prachtige omgeving, of zoek het strand op.
Alleen al het lopen door het oude centrum van Hoi An is een beleving op zich. Trek hier dan ook gerust een dag voor uit. Wandel door de oude straten, langs de kleurrijke huisjes, koloniale gebouwen, diverse tempels, lokale shops en de vele sfeervolle cafés en restaurants. Terwijl je door het oude centrum loopt wordt je blik constant gevangen door de kleurige lantaarns waarmee de stad rijkelijk is versierd. Het oude centrum is een waar sprookje om doorheen te wandelen. De rust, ten opzichte van andere Vietnamese steden, draagt natuurlijk bij aan dit heerlijke sfeertje in het oude centrum. Geen chaotische verkeersomstandigheden en geen honderden scooters die langs je heen suizen. Je kunt er fietsen huren en prachtige tochten maken door het mooie platteland (aanrader!). Hoi An is de beste plek in jullie reis om een fietstocht te maken.

Dag 20: Hoi An, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
Dag 21: Hoi An, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 22: Hoi An, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
Dag 23: Hoi An, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 24: Hoi An, Vietnam – Ho Chi Minh, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie vliegen vandaag naar Ho Chi Minhstad! Verder zijn er geen activiteiten gepland.
TIP: bezoek de night markets, en dompel je onder in de lokale cultuur. Ho Chi Minh is een moderne stad, dus je kunt ook een rooftop bar opzoeken voor een cocktail, als je in een wat luxere stemming bent. Ik kan voor een meerprijs een food-tour voor jullie organiseren, waarin jullie langs verschillende restaurant en streetfood opties komen en de beste lekkernijen van Ho Chi Minh proeven.

Dag 25: Ho Chi Minh, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.
TIP: in Ho Chi Minh zou ik je willen aanraden de Cu Chi tunnels te bekijken. Ook is er een War Museum dat erg indrukwekkend is. Je kunt hier een hele dag zoet mee zijn! Ik kan deze excursies in dit programma opnemen, of je kunt ter plaatse bekijken wanneer je dit zou willen doen. Als je mijn lokale partner twee dagen van tevoren laat weten dat je dit wilt doen, dan regelen zij dit voor je.
Dag 26: Ho Chi Minh, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Jullie hebben de dag voor jezelf.

Dag 27: Ho Chi Minh, Vietnam – Mui Ne, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor jullie transfer naar Mui Ne. Het is een tocht van ongeveer vijf uren, maar zeker de moeite waard. Het Bamboo Resort is van alle gemakken voorzien en ligt direct aan zee. Hier zullen jullie de laatste dagen van je reis helemaal tot rust komen.
TIP: bezoek de hoge rode zandduinen voor een zonsondergang – het is prachtig!

Dag 28: Mui Ne, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 29: Mui Ne, Vietnam
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 30: Mui Ne, Vietnam – Ho Chi Minh, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt vertrekken jullie per auto richting Ho Chi Minhstad. Daar heb je de dag voor jezelf.

Dag 31: Ho Chi Minh, Vietnam
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Het zit erop! Vandaag worden jullie naar het vliegveld gebracht voor jullie reis terug naar huis.

De hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘comfortabel’, vergelijkbaar aan 3 sterren in Europa. Voor de cruise wordt een 4* alternatief geselecteerd, en ook het resort op het eind van de reis is een luxere optie. Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Chiang Rai, Thailand: The Legend Chiang Rai, Superior Studio Room
Luang Prabang, Laos: Villa Chitdara, Superior Room
Lodge, Luang Prabang, Laos: Kamu Lodge, Tent
Pakbeng, Laos: Pakbeng Lodge, Superior Room
Siem Reap, Cambodja: Sadear Angkor Boutique, Deluxe Room
Hanoi, Vietnam: Silk Path Boutique Hotel, Deluxe Room
Halong Bay, Vietnam: V’Spirit Premier Cruise 5*, Deluxe Suite Balcony Cabin
Nachttrein:Lokale trein, 4 persoons cabine (deze worden gedeeld)
Sapa, Vietnam: Pi’s Boutique Sapa Hotel, Deluxe Valley View Room
Hoi An, Vietnam: Hoian Chic, Double Chic Room
Ho Chi Minh, Vietnam: Ben Thanh Boutique Hotel, Classic Queen Window Room
Mui Ne, Vietnam: Bamboo Village Beach Resort & Spa 4*, Deluxe Garden View Room

Deze reis is beschikbaar vanaf €3,986,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Deze individuele reis is inclusief:
 • Vlucht Luang Prabang, Laos – Siem Reap, Cambodja
 • Vlucht Siem Reap, Cambodja – Hanoi, Vietnam
 • Vlucht Danang, Vietnam – Ho Chi Minh, Vietnam
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?