+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

HAI, IK BEN JANE!

Friesland, Azië, Australië, Amsterdam. Vroeger fanatiek schaatster, inmiddels houd ik me liever met reizen bezig. Ik heb zeven jaar aan de andere kant van de wereld gewoond. Ik mis het soms nog steeds wel eens. Het allergelukkigst word ik van een onverwachts gesprek met een onbekende. Een nieuw gerecht proeven. Of nieuwe inzichten krijgen, in bijvoorbeeld een andere cultuur. Ondanks dat het al van jongs af aan een droom is, spreek ik nog steeds geen Spaans. Wel Fries, Indonesisch en Engels. Het mooie aan reizen? De kleine momenten. Contrasten. Niet beter of minder goed, maar anders. Nieuwe, onvergetelijke herinneringen. Ik draag daar, ook voor jou, graag aan bij. 

jane expert azie reizen

Over de kleine momentjes, ontastbare waarde en de kracht van een glimlach

In 2004 verhuisde ik van Friesland naar Indonesië voor het laatste deel van mijn bacheloropleiding: de stage. Pas zeven jaar later stond ik met een paar koffers en de wereld aan ervaringen weer op Nederlandse bodem. What happened? Ik werd verliefd op Azië en haar mensen en besloot daarom na mijn stage te blijven. Ik vond een baan, bouwde een leven op en voor ik het wist waren er zeven jaren voorbij en besloot ik naar Amsterdam te verhuizen. Mijn liefde voor de Aziatische cultuur kwam goed van pas tijdens de vier jaren die ik werkzaam was bij een grote reisorganisatie in Amsterdam, waar ik de kneepjes van het vak heb geleerd.

Eenmaal terug in Nederland heb ik altijd de drang gevoeld mensen het èchte Azië te laten zien. Niet in de rij staan bij de standaard hoogtepunten, een bus delen met medereizigers en onderdeel zijn van het massatoerisme, maar een echte, oprechte connectie met datgene dat een plek zo tekent: haar mensen.

De meest bijzondere ervaringen hebben bijna altijd iets met een ander persoon te maken

Het kleine meisje dat lachend en zwaaiend naar me riep toen ik voorbij reed op de scooter. Het diner (geroosterd speenvarken) bij een lokale priester, etend in de kleermakerszit op de grond. De vriendschappen die ik heb gesloten, de onverwachte gesprekken die ik heb gevoerd, maar bovenal het gevoel dat het mij gaf. Dit zijn het soort ervaringen die ik mijn reizigers wil bieden. Persoonlijk contact is belangrijk, met zowel mij als jouw persoonlijke reisadviseur als de mensen op bestemming. Daarom verkies ik kleine lokale leveranciers boven de grotere spelers. Zij zorgen voor een meer authentieke ervaring voor jou, mijn reiziger. Daarnaast dragen jij en ik samen op deze manier bij aan de groei van kleinere ondernemers ter plaatse. De connecties die ik door de jaren heen heb opgebouwd zijn uitgegroeid tot een uitgebreid netwerk aan professionele partners op locatie. Ik heb jarenlange ervaring met deze zorgvuldig geselecteerde partijen, waardoor ik kwaliteit van diensten kan garanderen.

WIL JIJ EEN REISVOORSTEL OP MAAT ONTVANGEN?