Het fijnste van de Filipijnen.

Parelwitte stranden, zacht zand dat door je vingers glipt, palmbomen die over het strand hangen, en een helderblauwe zee. Maar ook: wandeltochten door misschien wel de mooiste rijstvelden ter wereld, stand-up-paddleboarden en de beroemde Chocolate Hills. In deze individuele rondreis reis je langs de mooiste plekjes van de Filipijnen.

 • De hoogtepunten van de Filipijnen (Manilla, Banaue, Cebu, Siquijor, Bohol, Puerto Princesa, El Nido, Coron, Manilla)
 • Twee binnenlandse vluchten zijn inbegrepen.
 • Dit is een reis met veel vrije tijd die past bij reizigers die af en toe zelf willen beslissen hoe ze de dag zullen indelen
 • Een meerdaagse expeditie langs de mooiste onbewoonde eilanden tussen El Nido en Coron
 • Waarbij je kampeert op het strand
 • De prachtigste rijstvelden van Banaue
 • Glamping!
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat

Dag 1: Manilla
Dag 2: Manilla
Dag 3: Manilla – Banaue
Dag 4: Banaue
Dag 5: Banaue
Dag 6: Banaue – Manilla – Cebu
Dag 7: Cebu
Dag 8:Cebu
Dag 9:Cebu
Dag 10: Cebu – Siquijor
Dag 11: Siquijor
Dag 12: Siquijor
Dag 13: Siquijor – Bohol
Dag 14: Bohol
Dag 15: Bohol
Dag 16: Bohol – Cebu – Puerto Princesa
Dag 17: Puerto Princesa
Dag 18: Puerto Princesa – El Nido
Dag 19: El Nido
Dag 20: El Nido
Dag 21: El Nido – Coron (expeditie)
Dag 22:El Nido – Coron (expeditie)
Dag 23: El Nido – Coron (expeditie)
Dag 24: Coron
Dag 25: Coron – Manilla
Dag 26: Coron – Manilla
Dag 27: Manilla
Dag 28: Manilla
Dag 29: Manilla

Dag 1: Manilla
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Van harte welkom in de Filipijnen! Na een lange vlucht komen jullie aan op het vliegveld van Manilla. Daar staat een vertegenwoordiger klaar om jullie van harte welkom te heten. Jullie worden naar je hotel gebracht, waar je de avond voor jezelf hebt.

Dag 2: Manilla
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je de dag voor jezelf. Kom bij van de lange vlucht, ontdek Manilla of neem een verfrissende duik in het zwembad. It’s up to you!

Dag 3: Manilla – Banaue
Transfer: Ja
Gids: Engelstalige chauffeur (geen gids)
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie vertrekken vandaag al vroeg richting het prachtige Banaue. Om 7 uur ‘s ochtends staat jullie transfer klaar. Het zal een lange rit worden, zo’n dik 10 uren rijden (maar zeker de moeite waard!).
Banaue ligt net als Manilla op het hoofdeiland Luzon. Er zijn heel wat rijstterrassen in Azië maar de rijstterrassen in Banaue zijn misschien wel de mooiste. De ontelbare terrassen volgen de bergen, wat een spectaculair landschap oplevert. De mooiste rijstvelden vind je in de plaats Batad. Jullie gaan het zien!
Onderweg naar Banaue bezoek je de kerk van Bacolor. De kerk van Bacolor is een bijzonder gezicht, want hij is half begraven. Bijna twintig jaar nadat de verwoestende stroom van Mount Pinatubo de provincie Pampanga verwoestte, staat de San Guillermo-kerk nog steeds, zij het half, op het pleintje van Bacolor. Oorspronkelijk twaalf meter hoog, is de kerk inmiddels nog maar de helft van zijn oorspronkelijke hoogte. De originele deur, die is begraven door modder en as is niet meer te zien. Wat voorheen kerkramen waren, wordt nu gebruikt als hoofdingangen van dit huis van aanbidding. Hoewel Pinatubo uitbrak in 1991, duurde het vier jaar voordat de modderstroom de stad Bacolor bereikte en de kerk tot zinken werd gebracht.
Jullie verblijven in een homestay in Banaue. Banaue heeft zeer beperkt hotels beschikbaar (er is er maar een). Een homestay brengt jullie dichter bij de lokale bevolking. Verwacht geen luxe; het zijn zeer simpele kamers (je verblijft in een traditionele hut), maar geniet van de uitzichten en de sociale contacten die je er legt! Je hebt je eigen badkamer. Deze accommodatie biedt de meest fantastische uitzichten over de rijstvelden, en omdat het zo afgelegen ligt, heb je met helder weer een grote kans op een onvergetelijke sterrenhemel. Voor een kleine betaling maakt het personeel een kampvuur voor jullie klaar. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 4: Banaue
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag wordt een bijzondere dag. Jullie gaan al vroeg op pad om Sagada te bezoeken (jullie worden om 07.00 uur in de lobby opgewacht). In de namiddag komen jullie terug in de homestay en hebben jullie de rest van de middag en avond voor jezelf.
Sagada is beroemd om haar hangende kisten. Deze traditionele manier om mensen te begraven wordt nog steeds gebruikt. Niet iedereen is gekwalificeerd om op deze manier begraven te worden; er moest onder andere getrouwd zijn geweest en kleinkinderen hebben gehad. Bij de ingang van de grot waar je deze begraafplaats vindt, liggen meer dan 100 doodskisten opgestapeld. Men zegt dat de oudste kist 500 jaar oud is. Veel kisten zijn versierd met houtsnijwerk in de vorm van hagedissen, het symbool voor een lang leven en vruchtbaarheid.
Afgezien van de hangende kisten staat Sagada bekend om haar grotten, watervallen, kalksteenbergen en bergstammen. Mede dankzij de afgelegen locatie in het centrale Cordillera-gebergte, is Sagada tijdens de Spaanse tijd relatief onaangetast gebleven. Pas in 1882 werd er een Spaanse missie gesticht, waardoor Sagada een van de weinige plaatsen in de Filipijnen is die haar inheemse cultuur heeft behouden. Populaire activiteiten zijn wandelen, grotten en watervallen verkennen, historische sites bezoeken, natuurwandelingen maken en deelnemen aan tribale vieringen.

Dag 5: Banaue
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag bezoeken jullie Batad. Batad is beroemd om zijn amphitheater-achtige rijstterrassen, een van de vijf clusters van rijstterrassen in Ifugao die sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Batad ligt op ongeveer 18 kilometer van Banaue. Jullie gaan met een jeepney naar ‘the saddle’ (Batad). Dit is het dichtstbijzijnde punt bij Batad waar je met een voertuig kunt komen. Het is een ruwe tocht, over hobbelige wegen. Vanaf daar is het een 40-minuten-durende hike naar het dorp en de rijstterrassen. Je wandelt door de prachtige rijstvelden, en komt onderweg alles te weten over de lokale cultuur en het traditionele leven in de bergen.
Je wandelt verder richting de Tappiya waterval, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Deze ligt op ongeveer een à twee uur hiken van het dorpje Batad. Een prachtige wandeltocht door de omgeving, maar ook een flinke hike en klim.
Het pad leidt over de smalle randen van de rijstterrassen naar de rand van het dorp. Daarna loop je via trappen over het pad richting de waterval, omgeven door adembenemende groene bergen en een kolkende rivier ver in de diepte. De hike naar de waterval is niet heel lang, maar kan vermoeiend zijn omdat de traptreden eigenlijk te groot zijn. De waterval is echter een indrukwekkende beloning en wordt omringd door een klif in de vorm van een halve cirkel. Hierdoor heb je het idee dat je een grot inloopt. Een duik in het water doet je de zware tocht zo vergeten. Kom niet te dicht bij de waterval, want deze veroorzaakt een sterke stroming.
In de namiddag komen jullie terug in de homestay en hebben jullie de rest van de middag en avond voor jezelf.

Dag 6: Banaue – Manilla – Cebu
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt & Diner
Omschrijving: Een vroege start. Jullie worden om 04.00 uur opgehaald om jullie reis per auto richting Manilla te starten. Vanaf Clark Airport vlieg je naar Cebu. Jullie vlucht vertrekt om 15.50 uur, en komt om 17.15 uur aan in Cebu. Daar staat een vertegenwoordiger al op jullie te wachten. Jullie worden naar het hotel gebracht. Daar heb je de rest van de avond voor jezelf. Cebu is een van de eilandjes in de eilandengroep De Visayas. De Visayas vormen het middelste deel van de Filipijnen en liggen ten zuiden van het onofficiële Filipijnse ‘hoofdeiland’ Luzon. De provincie Cebu bestaat uit 168 eilanden, waarvan het gelijknamige hoofdeiland Cebu het grootste is. Naast de witte zandstranden die zo kenmerkend zijn voor de hele Filipijnen vormt Cebu een fantastische uitvalsbasis om te gaan duiken. In de binnenlanden valt ook veel te beleven: zwem bij een van de vele watervallen of ga canyonen en klauter je een weg door ravijnen. Het zuiden van Cebu (bij Oslob) is een populaire plek om met walvishaaien te zwemmen. Dat gebeurt echter niet op een ecologisch verantwoorde manier, waardoor ik persoonlijk dit niet aanraad.

Dag 7: Cebu
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je de dag voor jezelf. Ga een dagje naar de Kawasan Watervallen of als je wat meer actie wilt, kun je ook een trip canyoneering boeken. Verder kun je in Moalboal prachtig snorkelen met scholen sardines die zich voor de kust bevinden. Als je geluk hebt, zie je hier zelfs schildpadden. De rest van de dag kun je heerlijk relaxen aan White beach.

OPTIE 1: Kawasan watervallen tour met lunch inbegrepen
OPTIE 2: Canyoneering aaneensluitend op de Kawasan watervallen
Meer info op aanvraag.

Dag 8:Cebu
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je een dag voor jezelf.

Dag 9:Cebu
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je een dag voor jezelf.

Dag 10: Cebu – Siquijor
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Om 06.30 worden jullie in de lobby opgewacht voor je transfer naar de haven. Daar neem je de ferry van Cebu naar Tagbilaran. Rond 10 uur kom je daar aan. Je neemt een uur later de volgende ferry naar Siquijor, die er een uur over doet. Daar wordt je per tricycle naar jullie bijzondere accommodatie gebracht. Vandaag ga je glampen!
Siquijor is een bijzonder eiland. Ze noemen het eiland ‘Eiland van Vuur’ vanwege de zwermen vuurvliegjes. Veel Filippino’s denken, zelfs vandaag de dag nog, dat Siquijor een eiland vol hekserij is. Het staat ook bekend zijn mangkukulam (genezers) die traditionele zalfjes gebruiken voor allerlei kwaaltjes. Het is een prachtig en klein eiland, waardoor je veel kunt zien, je hebt mooie stranden, de sfeer is gezellig en er komen (nog) niet veel toeristen. Je kunt er ook de meest fantastische zonsondergangen vinden.

Dag 11: Siquijor
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving:
Vandaag hebben jullie een dag voor jezelf.
Met een gehuurde scooter rijd je in een dag makkelijk het eiland rond en bezoek je het handjevol stadjes en diverse strandjes en baaien die het eiland kent. Er is een goede rondweg langs de kust, maar er zijn ook kleinere wegen die het eiland doorkruisen. Ga zeker de bergachtige, beboste binnenlanden in, waar nog enkele dorpjes met traditionele ‘healers’ zijn. Precies in het hart van het eilandje ligt Mt. Bandilaan National Park met de gelijknamige berg als hoogste punt (557 meter). Onderweg zie je mooie plaatjes van tropische akkers die beploegd worden door lokale boeren.
De meeste stranden op Siquijor zijn rotsstranden, maar er zijn ook enkele paradijselijke zandstrandjes. Salagdoong Beach is een van de bekendste en meest bezochte, gelegen aan de oostkant van het eiland. Het water is er azuurblauw. Onder Salagdoon Beach, bij het stadje Maria, liggen Kagusuan Beach en – meer verstopt na een flinke tocht door het bos – Bacong Beach. Een ander paradijselijk strand met hagelwit zand, kraakhelder water en wuivende palmbomen (Siquijor staat er vol mee!) is Paliton Beach. De fraaiste zonsondergangen aanschouw je vanaf Sandugan Beach, op het meest noordelijk punt van het eiland.

Dag 12: Siquijor
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Vandaag hebben jullie een dag voor jezelf.

siquijor filipijnen zonsondergang

Dag 13: Siquijor – Bohol
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Goedemorgen! Rond het middaguur vertrekken jullie per auto naar de pier van Siquijor. Daar nemen jullie de snelboot (om 14.20 uur) naar Bohol (ongeveer anderhalf uur). Je komt aan in Tagbilaran, waar jullie worden opgewacht. Jullie worden naar je hotel gebracht, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.
Bohol is een eiland en tevens provincie in de Filipijnen, met één van ‘s werelds meest unieke landschappen, de Chocolate Hills. Ook leeft hier ‘s werelds kleinste primaat, de tarsier. Maar Bohol heeft nog meer mooie bezienswaardigheden zoals witte zandstranden, eindeloze rijstvelden en drijvende restaurants. Bohol heeft een rijke historie en is een van de eerste Spaanse nederzettingen in de Filipijnen.

Dag 14: Bohol
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving:
Vandaag gaan jullie op pad en ontdekken jullie de hoogtepunten van Bohol, met als klap op de vuurpijl de Chocolate Hills. De meer dan 1268 met gras begroeide kalkstenen heuvels vormen een karakteristiek landschap. Het droogseizoen zorgt ervoor dat het groene gras uitgedroogd en bruin wordt. Vandaar de naam Chocolate Hills. Naast Chocolate Hills is Bohol ook bekend door de tarsier, ook wel het spookdiertje genoemd. Met een lengte van slechts drie tot zes centimeter is dit dier een van de kleinste primaten ter wereld.
Rond 09.00 worden jullie opgewacht in de hotel lobby voor een dag gevuld met natuur, cultuur en historie. De Chocolate Hills is het voornaamste hoogtepunt. Ook bezoek je de Blood Compact Shrine en heb je een korte stop bij de Baclayon kerk. Je passeert een kunstmatig aangelegd bos van torenhoge mahoniebomen die groeien aan de rand van de weg die leidt naar de Chocolate Hills, het geologische wonder van het land. Jullie eindigen de tocht met een lunch op de Loboc River cruise, een drijvend restaurant, met mooie uitzichten. Tijdens de cruise kun je heerlijk genieten van een Aziatisch buffet wat bestaat uit vlees, rijst, groente, fruit en meer. Daarnaast wordt er live muziek gespeeld op de boot en kun je genieten van het uitzicht en de jungle die de rivier omringt. Rond 15.00 uur zijn jullie terug in het hotel.

Dag 15: Bohol
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je een dag voor jezelf.

chocolate hills bohol filipijnen

Dag 16: Bohol – Cebu – Puerto Princesa
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Om 06.00 uur worden jullie opgehaald voor jullie transfer naar de haven van Tagbilaran. Daar nemen jullie om 07.05 de ferry naar Cebu. Om 09.05 kom je aan in Cebu, waar een vertegenwoordiger je verwelkomt. Jullie worden per auto naar het Mactan International Airport gebracht, voor jullie vlucht naar Puerto Princesa. Die vertrekt om 12.00 uur, jullie komen om 13.10 uur aan in Puerto Princesa. Daar staat een vertegenwoordiger klaar om jullie te verwelkomen. Je hebt de rest van de dag voor jezelf.

Dag 17: Puerto Princesa
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Tijdens een reis door Palawan mag een bezoek aan het spectaculaire Puerto Princesa Subterranean River National Park niet ontbreken. Het park is één van de belangrijkste beschermde natuurgebieden in de Filipijnen. Het is een 8,2 kilometer lange onderwater rivier en staat bekend als één van de meest complexe grotsystemen ter wereld; de Princesa Underground River. Er zijn spectaculaire kalksteen rotsen en kartgebergte wat de omgeving sprookjesachtig mooi maakt.
Om 07.00 uur staat jullie gids jullie op te wachten in de hotel lobby. Jullie vertrekken per bus naar de opstapplek in Sabang. Hier spring je aan boord van een boot die je afzet op het strand waar de ingang van de grot zich bevindt. Het is een prachtig bosgebied, waar je apen en hagedissen tegen kunt komen. De kanotocht over de rivier duurt ongeveer 45 minuten en neemt je mee naar de eerste 1,5 kilometer van de ondergrondse riviergrot. Ervaar de schoonheid van stalagmieten en stalactieten, die duizenden jaren lang gevormd zijn en bewonder de vele gierzwaluwen en vleermuizen die in de grot wonen. Na de tour wordt er lunch geserveerd in de haven van Sabang en worden jullie terug naar het hotel gebracht, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 18: Puerto Princesa – El Nido
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving:
Om 09.00 worden jullie in de lobby verwacht voor jullie transfer naar El Nido. De tocht duurt zo’n 5 a 6 uur, dus je bent wel even onderweg. Rond 15.00 uur kom je aan in El Nido. Je verblijft wederom op een glamping resort. De luxe tenten bevinden zich op het platteland, op zo’n 18 kilometer van El Nido vandaan. Het gebruik van een motorfiets is bij de tent inbegrepen. Zit je liever wat centraler (let op: El Nido is best ‘ontdekt’ inmiddels)? Laat het me weten, dan pas ik het hotel voor je aan.

Dag 19: El Nido
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je een dag voor jezelf.
El Nido is de toegangspoort tot de Bacuit Archipel. Die ga je straks, tijdens de expeditie ontdekken.
Tip: Nacpan Beach is prachtig, en minder ontdekt. Ook leuk: huur een kajak in El Nido.

el nido strand zee

Dag 20: El Nido
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je de dag voor jezelf. Er zijn geen activiteiten gepland.

Dag 21: El Nido – Coron (expeditie)
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie gaan een paar bijzondere dagen tegemoet. Drie dagen zonder internet, telefoon en andere toeristen (of tenminste, een stuk minder). Azuurblauw water, onbewoonde stranden en kampvuren. Maar ook: slapen in een tentje, geen stromend water. Een onvergetelijk avontuur, dat zeker!
Om 07.00 uur worden jullie opgehaald in de lobby, en worden jullie naar het El Nido Paradise kantoor gebracht, waar jullie zullen worden gebrieft over het programma voor de komende drie dagen. Per boot zullen jullie langs de allermooiste (onbewoonde) eilandjes van El Nido naar Coron gebracht worden, en overnachten jullie op de mooiste locaties. Verwacht geen luxe, maar wel fantastische ervaringen. Je vaart per boot de mooiste eilanden af (boot deel je met max 30 anderen), en slaapt op verlaten strandjes in een tent of nipa hut. Dit is geen prive expeditie, en de reis gaat enkel door met een minimum aantal van 10 deelnemers. Het kan zijn, dat als er niet voldoende aanmeldingen zijn, jullie op een andere dag ingeboekt worden. Ik zal dan samen met mijn lokale partner de nodige wijzigingen maken (in overleg met jullie uiteraard).
Dit avontuur begint met een bezoek aan het strand van Nacpan, waar je kunt zwemmen en waar de lunch geserveerd wordt. Je vervolgt de tocht naar Tacling Island, waar je prachtig kunt snorkelen en uiteindelijk overnacht je op Balemben Island. Let op: afhankelijk van het weer kan het zijn dat de route verandert.

Dag 22:El Nido – Coron (expeditie)
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Op dag twee van de expeditie bezoek je Cagdanao Island en Cobra Island waar je mooi kunt snorkelen. Ook doe je Linapacan Island aan, waar je kunt cliff jumpen (of niet!). Je stopt op Inapupuan Island (op het Linapacan eiland) – dit kleine vissersdorpje is een vaste halte geworden voor sommige expedities tussen El Nido en Coron. Toeristen hebben hier de kans om de lokale bevolking te ontmoeten en getuige te zijn van hun levensstijl. Ook heb je hier wederom een prachtig strand met helderblauw water. Je overnacht op Araw Beach. Let op: afhankelijk van het weer kan het zijn dat de route verandert.

Dag 23: El Nido – Coron (expeditie)
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving:
Op de laatste dag van de expeditie, en de dag dat je aankomt in Coron, bezoek je Long Beach op Ditaytayan Island. Ook doe je daar de Sandbar aan en bezoek je het Skeleton Shipwreck. Je kunt er fantastisch snorkelen. Uiteindelijk kom je rond 18.00 uur aan in de haven van Coron. Let op: afhankelijk van het weer kan het zijn dat de route verandert.
In Coron staat een vertegenwoordiger klaar om jullie te ontvangen. Jullie worden naar het hotel gebracht waar je de rest van de avond voor jezelf hebt.
Met Coron wordt vaak het stadje Coron bedoeld maar Coron is veel groter. Coron Town waar de meeste mensen verblijven ligt niet op Coron Island. Dit eiland is namelijk onbewoond. Coron Town ligt op het naburige eiland Busuanga. Zoals wel vaker het geval is in de Filipijnen is de stad zelf niet de leukste bestemming van Busuanga. Vanuit Coron kun je echter wel de rest van het eiland bezoeken en de rest van het eiland heeft zeker veel te bieden. Vanuit de haven van Coron Town vertrekken er dagelijks boten naar de leukste plekken op en rondom het eiland. Coron staat wereldwijd bekend als een geweldige bestemming om te wrakduiken. Daarnaast kun je ook hier mooi eilandhoppen en relaxen op het strand. De omgeving heeft hetzelfde prachtige landschap als bijvoorbeeld in El Nido, met hoge karststenen bergen die de zee uit rijzen en hier en daar een verlaten strandje waar je prima een gehele dag zou kunnen vertoeven. Een paradijselijke omgeving.

Dag 24: Coron
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je een dag voor jezelf.

coron filipijnen individuele rondreis

Dag 25: Coron – Manilla
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag heb je de dag voor jezelf, tot in de namiddag. Rond 18.00 uur worden jullie opgehaald in de lobby (je hebt een late checkout dus je hoeft niet al ‘s ochtends je kamer uit). Jullie worden naar de haven van Coron gebracht waar je de 2GO boot (Francis Xavier Vessel) die je naar Manilla brengt. Daar komen jullie pas de volgende ochtend aan, dus je overnacht op de boot. Verwacht geen luxe aan boord, hoewel er een restaurant beschikbaar is. Jullie overnachten in een privécabine, met eigen sanitair.

Dag 26: Coron – Manilla
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Om 07.00 uur kom je aan in de haven van Manilla. Hier staat een vertegenwoordiger op je te wachten. Jullie worden naar het hotel gebracht, waar je vanaf 14.00 uur kunt inchecken (vroege check-in is afhankelijk van beschikbaarheid). Daar heb je de rest van de dag voor jezelf.

Dag 27: Manilla
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Er zijn vandaag geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 28: Manilla
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie laatste volle dag in de Filipijnen heb je voor jezelf.
OPTIE: fietstour door Manilla, per fiets is een optie. Meer info op aanvraag.

Dag 29: Manilla
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Het zit erop! Vandaag worden jullie opgehaald voor jullie transfer naar het vliegveld, voor jullie vlucht naar huis.

De (meeste) hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘comfortabel’, vergelijkbaar aan 3 sterren in Europa. Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. De accommodatie in Banaue is simpel, omdat op deze bestemmingen dit type accommodatie bijdraagt aan een authentieke ervaring. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Manilla: Diamond Hotel, Deluxe Room
Banaue: Hiwang Native House Inn & Viewpoint, Nipa Hut
Cebu: Montebello Villa Hotel, Standard Room
Siquijor: Siquijor – Tent (LET OP: gedeeld sanitair)
Bohol: Glamping Alona – Private Tent (LET OP: gedeeld sanitair)
Puerto Princesa: One Manolo Place – Standard Room
El Nido: Cabanas de Nacpan Camping Resort – Bell Tent (LET OP: gedeeld sanitair)
Coron: Sophias Garden – Superior Room

Deze reis is beschikbaar vanaf €3.150,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Deze individuele reis is inclusief:
 • Vlucht Manilla – Cebu
 • Vlucht Palanan – Manilla
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?