Het fijnste van de Filipijnen.
 • De mooiste plekjes van de Filipijnen, met een focus op cultuur en natuur.
 • Vier binnenlandse vluchten zijn inbegrepen.
 • Dit is een reis met veel vrije tijd die past bij reizigers die af en toe zelf willen beslissen hoe ze de dag zullen indelen.
 • Slapen in een boomhut op Palanan, waar je een bezoek brengt aan Dumagat stam.
 • De prachtigste rijstvelden van Banaue.
 • Hoogtepunten die je niet mag missen, gecombineerd met de minder bewandelde paden.
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat

Dag 1: Manilla
Dag 2: Manilla – Banaue
Dag 3: Banaue
Dag 4: Banaue
Dag 5: Banaue – Palanan
Dag 6: Palanan
Dag 7: Palanan
Dag 8: Palanan – Manilla
Dag 9: Manilla – Bohol
Dag 10: Bohol
Dag 11: Bohol
Dag 12: Bohol – Puerto Princesa
Dag 13: Puerto Princesa
Dag 14: Puerto Princesa – Port Barton
Dag 15: Port Barton
Dag 16: Port Barton – El Nido
Dag 17: El Nido
Dag 18: El Nido
Dag 19: El Nido – Coron
Dag 20: Coron
Dag 21: Coron
Dag 22: Coron – Manilla

Dag 1: Manilla
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: –
Omschrijving: Van harte welkom in de Filipijnen! Jullie transfer staat klaar in de ontvangsthal van het vliegveld om jullie naar je hotel te brengen. Daar hebben jullie de rest van de dag voor jezelf. Kom lekker bij van de lange vlucht met een cocktail of een duik in het zwembad. Of allebei!

Dag 2: Manilla – Banaue
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag staan jullie vroeg op, omdat jullie naar Banaue afreizen. Het zal een lange rit worden, zo’n dik 10 uren rijden (maar zeker de moeite waard!). Daarom vertrekken jullie op tijd. Rond 07.00 uur staat jullie transfer op jullie te wachten in de hotel lobby. Onderweg bezoeken jullie de Bacolor kerk.
De kerk van Bacolor is een bijzonder gezicht, want hij is half begraven. Bijna twintig jaar nadat de verwoestende stroom van Mount Pinatubo de provincie Pampanga verwoestte, staat de San Guillermo-kerk nog steeds, zij het half, op het pleintje van Bacolor. Oorspronkelijk twaalf meter hoog, is de kerk inmiddels nog maar de helft van zijn oorspronkelijke hoogte. De originele deur, die is begraven door modder en as is niet meer te zien. Wat voorheen kerkramen waren, wordt nu gebruikt als hoofdingangen van dit huis van aanbidding. Hoewel Pinatubo uitbrak in 1991, duurde het vier jaar voordat de modderstroom de stad Bacolor bereikte en de kerk tot zinken werd gebracht.
Jullie verblijven in een homestay. Banaue heeft zeer beperkt hotels beschikbaar (er is er maar een). Een homestay brengt jullie dichter bij de lokale bevolking. Verwacht geen luxe; het zijn zeer simpele kamers (je verblijft in een traditionele hut), maar geniet van de uitzichten en de sociale contacten die je er legt! Je hebt je eigen badkamer. Deze accommodatie biedt de meest fantastische uitzichten over de rijstvelden, en omdat het zo afgelegen ligt, heb je met helder weer een grote kans op een onvergetelijke sterrenhemel. Voor een kleine betaling maakt het personeel een kampvuur voor jullie klaar. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 3: Banaue
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag wordt een bijzondere dag. Jullie gaan al vroeg op pad om Sagada te bezoeken. In de namiddag komen jullie terug in het hotel en hebben jullie de rest van de middag en avond voor jezelf.
Sagada is beroemd om haar hangende kisten. Deze traditionele manier om mensen te begraven wordt nog steeds gebruikt. Niet iedereen is gekwalificeerd om op deze manier begraven te worden; er moest onder andere getrouwd zijn geweest en kleinkinderen hebben gehad. Bij de ingang van de grot waar je deze begraafplaats vindt, liggen meer dan 100 doodskisten opgestapeld. Men zegt dat de oudste kist 500 jaar oud is. Veel kisten zijn versierd met houtsnijwerk in de vorm van hagedissen, het symbool voor een lang leven en vruchtbaarheid.
Afgezien van de hangende kisten staat Sagada bekend om haar grotten, watervallen, kalksteenbergen en “bergstam atmosfeer”. Mede dankzij de afgelegen locatie in het centrale Cordillera-gebergte, is Sagada tijdens de Spaanse tijd relatief onaangetast gebleven. Pas in 1882 werd er een Spaanse missie gesticht, waardoor Sagada een van de weinige plaatsen in de Filipijnen is die haar inheemse cultuur heeft behouden. Populaire activiteiten zijn wandelen, grotten en watervallen verkennen, historische sites bezoeken, natuurwandelingen maken en deelnemen aan tribale vieringen.

banaue off the beaten track filipijnen rijstvelden

Dag 4: Banaue
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag bezoeken jullie Batad. Batad is beroemd om zijn amphitheater-achtige rijstterrassen, een van de vijf clusters van rijstterrassen in Ifugao die sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Batad ligt op ongeveer 18 kilometer van Banaue. Jullie gaan met een jeepney naar ‘the saddle’ (Batad). Dit is het dichtstbijzijnde punt bij Batad waar je met een voertuig kunt komen. Het is een ruwe tocht, over hobbelige wegen. Vanaf daar is het een 40-minuten-durende hike naar het dorp en de rijstterrassen. In het dorp zelf ervaar je het traditionele leven in de bergen.
Je wandelt verder richting de Tappiya waterval, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Deze ligt op ongeveer een à twee uur hiken van het dorpje Batad. Een prachtige wandeltocht door de omgeving, maar ook een flinke hike en klim. Het pad leidt over de smalle randen van de rijstterrassen naar de rand van het dorp. Daarna loop je via trappen over het pad richting de waterval, omgeven door adembenemende groene bergen en een kolkende rivier ver in de diepte. De hike naar de waterval is niet heel lang, maar kan vermoeiend zijn omdat de traptreden eigenlijk te groot zijn. De waterval is echter een indrukwekkende beloning en wordt omringd door een klif in de vorm van een halve cirkel. Hierdoor heb je het idee dat je een grot inloopt. Een duik in het water doet je de zware tocht zo vergeten. Kom niet te dicht bij de waterval, want deze veroorzaakt een sterke stroming. Indien je liever niet deel wilt nemen aan deze hike, kunnen jullie de Hapao terrassen bezoeken. Deze zijn makkelijker te bereizen en daarom hoef je er geen klimtocht voor af te leggen.  In de namiddag komen jullie terug in het hotel en hebben jullie de rest van de middag en avond voor jezelf.

Dag 5: Banaue – Palanan
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Weer een vroege start, want om 05.00 a 06.00 uur worden jullie opgewacht in de lobby van het hotel. Jullie worden naar het vliegveld gebracht waar jullie een vroege vlucht nemen naar Palanan, Isabela. Palanan is een afgelegen en mysterieuze gemeente vanwege zijn ontoegankelijkheid. Jullie zullen hier echt een authentieke ervaring hebben. Palanan maakt deel uit van de provincie Isabela. Het is een van de vier afgelegen en geïsoleerde kustplaatsen van Isabela met uitzicht op de Filippijnse zee in het oosten en gescheiden van de rest van de provincie door het Sierra Madre-gebergte. Het is ook een buitenwijk van de stad Ilagan, de hoofdstad van de provincie. Er zijn geen wegen die de stad verbinden met de rest van de provincie. Het kan alleen worden bereikt met een vliegtuig of boottocht.
Vanaf het vliegveld gaan jullie op pad naar de Blue Lagoon. Het mysterie van de blauwe lagune begint met een hobbelig tochtje achterop een tricycle (net zoiets als een tuk tuk) naar Brgy Villa Robles. Vanaf daar trek je in 15 minuten naar deze mysterieuze blauwe lagune, een bron waarvan de diepte nog niet is gemeten. Veel duikers hebben geprobeerd de diepte te meten, maar ze zijn allemaal mislukt. Na de blauwe lagune (je mag er in zwemmen!) vertrekken jullie naar Bayan, waar je de tijd krijgt het stadje te verkennen. Loop rond en dompel onder in de plaatselijke bevolking, eet lunch in een van de carinderias (lokale eettentjes) in de stad. Je kunt, als je wilt, de markt bezoeken om voedsel te kopen dat je mee naar het resort kunt nemen.
Jullie verblijven in het Bilay Makadawi, een homestay dat zowel rustiek en inheems, maar toch comfortabel is. Een authentieke beleving! Jullie overnachten in een ‘tree house’, een houten hutje in de bomen gebouwd. Verwacht geen luxe, er zal geen airco aanwezig zijn, maar het is zeker een bijzondere ervaring. Vlakbij het strand, vol in de rust, in het leefgebied van de Dumagat (daarover morgen meer). Het menu verandert dagelijks, want dat is volledig afhankelijk van de vangst van de dag!

Dag 6: Palanan
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie beginnen de dag met een vroeg ontbijt, gevolgd door een wandeling door de rijstvelden, de heuvels en het paden met gigantische butonbomen om de zonsopkomst te ervaren. Een prachtige ervaring in een serene omgeving. Er gaat een gids met jullie mee om je alles te vertellen over de omgeving en haar mensen. Ook doen jullie het Diago strand aan en krijgen jullie de kans om de Dumagat stam te bezoeken, in het dorpje Agta. In de middag kom je weer aan in je hotel en heb je de rest van de dag voor jezelf.
De Filippino’s, die 80% van de totale bevolking uitmaken, stammen voornamelijk af van Indo-Maleiers, Chinezen en Spanjaarden. Zij zijn in enkele volksverhuizingen de archipel binnengekomen. De belangrijkste Filippinogroep zijn de Tagalog (28,1%) en de Cebuana (13,1%). De oerbevolking van de Filippijnen wordt gevormd door de negrito’s, nauw verwant met de Semang van Maleisië en misschien ook van de dwergbevolking van de Andaman-eilanden. In totaal schat men het aantal raszuivere negrito’s nog op ca. 15.000, waaronder enkele duizenden Aëta, een dwergvolk dat voornamelijk op het eiland Luzon woont. Andere negrito-groepen zijn de Atta, de Dumagat, de Agta en de Ati. Door de Maleise bevolkingsgroepen op de Filippijnen zijn de negrito’s gedurende de afgelopen eeuwen steeds verder verdrongen naar het binnenland, waar ze plaatselijk met moeite hun primitieve leefwijze gedeeltelijk hebben kunnen handhaven. Oorspronkelijk leefden de negrito’s in kleine groepen van enkele tientallen personen en leidden ze een zwervend bestaan als verzamelaars en jagers. Als onderdak werd alleen een eenvoudig windscherm gebruikt. Hier en daar leven negrito’s ook nu nog op een dergelijke manier, maar de meesten hebben zich inmiddels gevestigd in min of meer permanente nederzettingen, waar ze ter aanvulling op de jacht en visserij primitieve akkerbouwbedrijven. De Dumagat zijn jagers en handelen in rotan. Jagen is hun hoofdbezigheid; ze jagen nog met pijl en boog. Daarnaast verzamelen ze rotan in het woud, bewerken dit en uiteindelijk ruilen ze de rotan op de markt, voor rijst, suiker, zout en andere basisgoederen.

Dag 7: Palanan
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt vertrekken jullie naar de Disadsad watervallen. Voor de lunch zijn jullie terug in het resort, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.
Jullie bezoeken de Disadsad watervallen per (traditionele, houten) boot. Een tocht van ongeveer een half uur over de prachtige rivier, gevolgd door een wandeling van ongeveer een uur. Een droom voor natuurliefhebbers! Het volume van de watervallen neemt snel af vanwege willekeurige houtkap en de aanleg van pijpleiding. Tenzij de lokale overheid ingrijpt, zal de schoonheid van de Disadsad verloren gaan.

Dag 8: Palanan – Manilla
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt vertrekken jullie al vroeg richting het vliegveld van Palanan, voor jullie vlucht naar Manilla. Omdat jullie vlucht om 09.15 uur vertrekt, is het wederom een vroege start: rond 05.00 uur worden jullie in de lobby verwacht voor jullie transfer. Je reist over land, per boot en per klein vliegtuigje naar het vliegveld van Cauayan. Hier doe je ongeveer 2,5 uur over. Vanaf daar is het nog 1 uur vliegen naar Manilla. Eenmaal daar, worden jullie opgewacht voor jullie transfer naar het hotel. Daar hebben jullie de rest van de dag voor jezelf.

Dag 9: Manilla – Bohol
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt vertrekken jullie naar het vliegveld, vanwaar jullie naar Panglao (Bohol) vliegen. Daar worden jullie verwelkomd door een medewerker, en vertrekken jullie richting het hotel. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf. De vlucht duurt ongeveer een uur, gevolgd door een half uur rijden per auto.

bohol chocolate hills filipijnen

Dag 10: Bohol
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Vandaag gaan jullie op pad en ontdekken jullie de hoogtepunten van Bohol, met als klap op de vuurpijl de Chocolate Hills. De meer dan 1268 met gras begroeide kalkstenen heuvels vormen een karakteristiek landschap. Het droogseizoen zorgt ervoor dat het groene gras uitgedroogd en bruin wordt. Vandaar de naam Chocolate Hills. Je kunt de heuvels vanaf een observatiepunt bekijken of er doorheen touren met een mountainbike of quad. Naast Chocolate Hills is Bohol ook bekend door de tarsier, ook wel het spookdiertje genoemd. Met een lengte van slechts drie tot zes centimeter is dit dier een van de kleinste primaten ter wereld. Rond 09.00 worden jullie opgewacht in de hotel lobby voor een dag gevuld met natuur, cultuur en historie. De Chocolate Hills is het voornaamste hoogtepunt. Ook bezoek je de Blood Compact Shrine en heb je een korte stop bij de Baclayon kerk. Je passeert een kunstmatig aangelegd bos van torenhoge mahoniebomen die groeien aan de rand van de weg die leidt naar de Chocolate Hills, het geologische wonder van het land. Jullie eindigen de tocht met een lunch op de Loboc River cruise, een drijvend restaurant, met mooie uitzichten. Rond 15.00 uur zijn jullie terug in het hotel.

tarsier filipijnen bohol vakantie

Dag 11: Bohol
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 12: Bohol – Puerto Princesa
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt worden jullie opgehaald in de lobby voor een transfer naar de haven van Tagbilaran. Vanaf daar neem je de boot naar Cebu, die er ongeveer twee uren over doet. Na aankomst worden jullie naar het vliegveld gebracht, vanwaar jullie naar Puerto Princesa vliegen (1 uur vliegtijd). Vanaf het vliegveld naar jullie hotel is het nog eens 2,5 uur rijden. Na een lange dag reizen komen jullie aan in jullie resort, en hebben jullie de rest van de dag en avond voor jezelf.

Dag 13: Puerto Princesa
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving:  Tijdens een reis door Palawan mag een bezoek aan het spectaculaire Puerto Princesa Subterranean River National Park niet ontbreken. Het park is één van de belangrijkste beschermde natuurgebieden in de Filipijnen. Het is een 8,2 kilometer lange onderwater rivier en staat bekend als één van de meest complexe grotsystemen ter wereld; de Princesa Underground River. Er zijn spectaculaire kalksteen rotsen en kartgebergte wat de omgeving sprookjesachtig mooi maakt. Vandaag gaan jullie de hele dag op pad om alles over de ondergrondse rivier te weten te komen. Om 07.00 uur staat jullie gids jullie op te wachten in de hotel lobby. Jullie vertrekken per bus naar de opstapplek in Sabang. Hier spring je aan boord van een boot die je afzet op het strand waar de ingang van de grot zich bevindt. Het is een prachtig bosgebied, waar je apen en hagedissen tegen kunt komen. De kanotocht over de rivier duurt ongeveer 45 minuten en neemt je mee naar de eerste 1,5 kilometer van de ondergrondse riviergrot. Ervaar de schoonheid van stalagmieten en stalactieten, die duizenden jaren lang gevormd zijn en bewonder de vele gierzwaluwen en vleermuizen die in de grot wonen. Na de tour wordt er lunch geserveerd in de haven van Sabang en worden jullie terug naar het hotel gebracht, waar je de rest van de dag voor jezelf hebt.
LET OP: deze tour is niet op privé basis, jullie worden opgehaald in een busje dat je deelt met andere reizigers. De boot/kano waarin je vaart is gedeeld met maximaal 8 andere reizigers.

Dag 14: Puerto Princesa – Port Barton
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Jullie vertrekken vandaag richting Port Barton, een rustig, ongerept vissersdorp op Palawan. Jullie vertrekken na het ontbijt (exacte tijd wordt bevestigd aan de hand van jullie voorkeur en het schema van de bootdienst). Per auto reizen jullie in vijf uren naar de haven, en vanuit daar gaan jullie per boot naar jullie hotel (45 minuten). Port Barton is een relaxte plek met onverharde wegen, geen hordes toeristen en het ritme van het Filipijnse leven gaat hier grotendeels ongestoord door. Het ligt in de indrukwekkende Pagdanan Bay met kristalhelder water, hagelwitte zandstranden, sprookjesachtige zonsondergangen en veertien tropische (onbewoonde) eilanden niet ver van de kust. Door de prachtige onderwaterwereld rondom de eilanden is snorkelen en duiken is hier een populaire dagbesteding.

Dag 15: Port Barton
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 16: Port Barton – El Nido
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag reizen jullie naar El Nido. Jullie vertrekken na het ontbijt (exacte tijd wordt bevestigd aan de hand van jullie voorkeur en het schema van de bootdienst). Je vaart in 30 à 45 minuten naar de auto die jullie in ongeveer 4 uren naar El Nido brengt. El Nido is dé plek op Palawan waar iedereen naartoe gaat. Dit is de regio waar je al die prachtige krijtstenen rotsen vindt met blauwe lagunes. Vanaf El Nido kun je prachtige dagtrips maken. Ga er op uit met de boot, dan krijg je een goede indruk van het prachtige Bacuit Archipel. Je kunt hier per boot eiland-hoppen en de meest fantastische plekken ontdekken. Wil je iets minder toeristisch, ga dan zelf op pad, bijvoorbeeld met een kano, op het moment dat de tours voorbij zijn.

el nido filipijnen strandvakantie zon

Dag 17: El Nido
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
OPTIONEEL: Tour C (groepstour). Deze tour neemt je een dag mee op pad per boot, en zo bezoek je de allermooiste stranden van El Nido. Je vertrekt rond 08.30 uur en bent rond 16.00 uur terug.
El Nido staat bekend om zijn prachtige poederachtige witte zandstranden en kalkstenen rotsformaties. El Nido Tour C is waarschijnlijk de meest populaire van alle El Nido Tours. Je gaat op reis naar prachtige eilanden, stranden en snorkelplekken en naar een griezelige plek: Matinloc Shrine. Als je maar één tour in El Nido zou kiezen, zou dit waarschijnlijk Tour C. zijn. Je bezoekt Helicopter Island, Matinloc Island, Secret Beach, Star Beach en Hidden Beach. Lunch wordt op een van de eilandjes geserveerd.

Dag 18: El Nido
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 19: El Nido – Coron
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag reizen jullie naar Coron. En vroeg ook, want om 05.00 uur staat jullie transfer klaar. Om 06.00 uur vertrekt de boot van El Nido richting Coron. Je komt ongeveer om 10.00 uur in de haven aan, waarna je naar het hotel wordt gebracht. Daar heb je de rest van de dag voor jezelf. El Nido en Coron zijn twee plekken die vaak in één adem worden genoemd, omdat ze relatief dicht bij elkaar liggen en ze goed met elkaar verbonden zijn. Om verwarring te voorkomen: je hebt Coron Town en Coron Island. Coron Town is de naam van het grootste stadje van het eiland Busuanga, ten noorden van het hoofdeiland van Palawan. Coron Island is een kleiner eiland dat onder Busuanga ligt en bekend staat om zijn paradijselijke lagunes, zoetwatermeren en duiklocaties. Voor het complete gebied, inclusief talloze andere paradijselijke eilandjes en verstopte stranden, wordt de naam Coron gebruikt. Coron, misschien wel de mooiste eilanden van de Filipijnen. Beeld je een azuurblauwe hemel in en nog blauwer water. Rondom zie je kalkstenen rotsformaties die getooid zijn met groene struiken en bomen. De vissen in het water zijn alle kleuren van de regenboog. Twee-derde van het eiland is afgesloten voor toeristen en zelfs ook voor Filipino’s die niet op het eiland wonen. Overnachten op Coron Island kan dan ook niet: na zonsondergang is het hele eiland verboden gebied voor bezoekers. Maar tijdens de dag kunnen de vele fantastische highlights van Coron bezocht worden per boot.

Dag 20: Coron
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.
OPTIONEEL: Coron eilandhoppen excursie (groepstour). Deze tour neemt je een dag mee op pad per boot, en zo bezoek je de allermooiste stranden van El Nido. Je vertrekt rond 08.30 uur. Deze excursie brengt je naar de mooiste plekken van Coron, met de prachtigste kalksteenformaties, lagunes en meren. Ervaar de unieke en fascinerende schoonheid van Kayangan Lake en ontdek het mysterie van Twin Lagoons en de omliggende torenhoge kalksteenformaties. Geniet van het ondiepe water van CYC Beach, haar witte strand en bloeiende vissen.

coron eilanden filipijnen

Dag 21: Coron
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Je hebt de dag voor jezelf.

Dag 22: Coron – Manilla
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Het zit erop! Vandaag zullen jullie naar het vliegveld worden gebracht voor jullie vlucht terug naar Nederland. Afhankelijk van jullie geboekte vluchten, zal de transfer worden gepland. Jullie vliegen van Busuanga naar Manilla, waar jullie door een medewerker worden opgewacht voor een laatste meet & greet. Jullie worden van het domestic naar het internationale vliegveld gebracht, en vervolgen jullie reis naar Nederland.

De (meeste) hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘comfortabel’, vergelijkbaar aan 3 sterren in Europa. Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. De accommodatie in Banaue en Palanan is simpel, omdat op deze bestemmingen dit type accommodatie bijdraagt aan een authentieke ervaring. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Manilla: Diamond Hotel, Deluxe Room
Banaue: Hiwang Native House Inn & Viewpoint, Nipa Hut
Palanan, Isabela: Bila Mikadawi, Kaluyong Tree House
Bohol: Bohol Beach Club, Deluxe Room
Puerto Princesa: Sheridan Beach Resort, Superior Garden View
Port Barton: Coconut Garden Resort, Standaard Room (geen airco)
El Nido: Casa Kalaw Resort, Deluxe Room
Coron: Asia Grand View Resort, Superior Room

Deze reis is beschikbaar vanaf €3,599,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.

Deze individuele reis is inclusief:
 • Vlucht Banaue – Palanan
 • Vlucht Palanan – Manilla
 • Vlucht Manilla – Bohol
 • Vlucht Coron – Manilla
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?