Gefrituurde zeepaardjes & zonsondergang op de Grote Muur.

Beijing is de hoofdstad van China en één van de grootste en meest dichtbevolkte steden ter wereld. Eens het grote grijze hart van het Chinese communistische regime, heeft Beijing nu kleurrijke wijken die historische gebouwen en tempels probleemloos afwisselen met hedendaagse kunst en design. Beijing is de stad van historische en hypermoderne architectuur, bizarre street food, fantastische kunst en een bijzondere cultuur. In dit individuele reisprogramma neem ik je mee naar alle hoogtepunten van de regio. Zonsondergang op de Chinese Muur, fietsen door de traditionele hutongs van de stad en gefrituurde zeepaardjes. Deze individuele reis heeft alles wat je niet mag missen in Beijing!

 • Een reis geschikt voor mensen met beperkte reistijd beschikbaar
 • Op slechts 10 uur vliegen vanaf Amsterdam
 • Voor de avonturiers die in een echt andere cultuur willen onderdompelen
 • Een reis met vrij veel begeleiding om niets te hoeven missen, maar ook een aantal dagen zonder planning om de stad op eigen houtje te ontdekken
 • De hotels zijn kleinschalig en een weerspiegeling van de lokale cultuur
 • Een heel bijzondere citytrip!
 • Een lokaal contactpersoon op locatie die altijd voor je klaarstaat

Dag 1: Beijing
Dag 2: Beijing
Dag 3: Beijing
Dag 4: Beijing – Cundixia Ming Dynasty
Dag 5: Cundixia Ming Dynasty – Beijing
Dag 6: Beijing
Dag 7: Beijing – Gubei Water Town / Simatai
Dag 8: Gubei Water Town – Beijing
Dag 9: Beijing
Dag 10: Beijing

Dag 1: Beijing
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Diner
Omschrijving: Welkom in Beijing! Jullie worden door jullie lokale contactpersoon opgewacht in de ontvangsthal. Tijdens de transfer naar het hotel, zal de Engelstalige gids jullie nogmaals door het reisschema heen lopen. Onderweg naar het hotel kom je langs de Tempel van de Hemel. Dit wordt ook wel de ‘mooiste tempel van Beijing’ genoemd. De taoïstische tempel was waar de keizer tweemaal per jaar ging bidden voor een goede oogst voor alle Chinezen in het keizerrijk. Behalve de gebouwen van de tempel zelf is het ook vooral een erg groot park met duizenden eeuwenoude bomen dat dagelijks door vele Chinezen als plaats om muziek te spelen en te dansen gebruikt wordt.
Voor lunch of diner zal ik een speciaal Pekingeend diner voor jullie reserveren  in een populair lokaal restaurant om jullie aankomst in Beijing te vieren. Jullie zullen worden opgehaald in de lobby van het hotel, en na het diner weer teruggebracht. In overleg met de gids kun je deze van deze lunch gebruik maken onderweg naar het hotel, zodat je de rest van de avond echt voor jezelf hebt.
beijing peking china
hutongs beijing

Dag 2: Beijing
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt ontmoet je de gids in de lobby van het hotel. Jullie gaan op pad naar het grootste plein van de wereld, het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen Square). Je kunt je hier prima vermaken tussen rondhangende Chinezen en vliegerende kinderen. Ook het Mausoleum van Mao staat midden op het plein. Mocht je niet weten hoe deze belangrijkste man voor de Chinezen eruit ziet, kijk dan even richting de Verboden Stad. Een grote foto van hem hangt boven de ingang. Daarna vertrekken jullie naar de Verboden Stad. Lang was de stad afgesloten voor de buitenwereld, maar gelukkig is deze mysterieuze plek weer open voor het publiek. Hoge rode muren en een diepe brede gracht omsingelen de Verboden Stad. Zelfs de stenen op de grond zijn in meerdere lagen aangebracht, voor het geval iemand onder de gracht zou doorgraven en binnen de Verboden Stad weer omhoog zou komen. Tegenwoordig staat de deur gewoon open en loop je zo naar binnen! Lopend over de uitgestrekte pleinen krijg je een goede indruk van hoe het keizerlijke verleden er ongeveer uit heeft moeten zien. Met de bouw is niet alleen rekening gehouden met de veiligheid, maar zeker ook met de cultuur. De keizerlijke gebouwen zijn allen voorzien van gele daken, op de deuren zitten 9 rijen van 9 drukknoppen en op de hoeken van de daken staan 9 beeldjes. Het getal 9 is een keizerlijk getal!
Daarna zullen jullie in het oude stadsdeel de hutong ervaren. Hutongs zijn de oude, smalle straatjes met laagbouw woninkjes die het oude centrum van Beijing vormen. Beijing ontwikkelt zich in rap tempo, wat hier en daar betekent dat authentiek erfgoed rap verdwijnt. In de overgebleven ‘hutongs’ kun je nog steeds een goed beeld krijgen van hoe het leven er hier ooit aan toe ging. Je zult de hutongs per fiets ontdekken (als je liever een fietsriksja neemt, kan dat ook). Jullie zullen hier een lokale familie bezoeken die je het dagelijks leven in de oude stad zullen laten zien.
Indien jullie willen, kunnen jullie optioneel een Kungfu show bezoeken (echt een aanrader!). Deze show duurt ongeveer 90 minuten en zal om 19.30 uur beginnen. Als je niet naar de kungfu show gaat, heb je de avond voor jezelf.
Optie: Kungfu Show (25 euro per persoon)

Dag 3:  Beijing
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Op dag drie in het programma zijn jullie een dag vrij. Jullie krijgen vandaag dus alle tijd om deze precies zo in te richten als dat jullie willen. Een Chinese massage, bezoek aan de food market, een paar tempels bekijken of alvast wat souvenirs inslaan? Het is aan jullie.

TIP: Een bezoekje aan de Lama tempel is een echte aanrader. De Lama Tempel is één van de weinige tempels die nog echt in gebruik is in Beijing. De tempel staat in de Chinese wereld bekend als de Yonghe Tempel (Yonghe betekent ‘Paleis van Vrede en Harmonie’). Het is zowel een tempel als een klooster van de Gelugschool van het Tibetaans boeddhisme. De tempel ligt in het noordoostelijke Dongcheng district van Beijing en is een van de grootste en belangrijkste Tibetaanse boeddhistische kloosters ter wereld.

Dag 4: Beijing – Cundixia Ming Dynasty
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt worden jullie opgehaald om de drukke stad voor een nachtje te verlaten. We zoeken de rust op! Ongeveer 90 kilometer ten Westen van Beijing ligt het dorp Cundixia Ming Dynasty. Het is een oud dorpje gelegen tussen de bergen. Een prachtige locatie voor een korte wandeling, bijvoorbeeld. Traditionele wooncomplexen, kleurrijke historische overblijfselen en unieke volksgebruiken kenmerken dit oude dorp. Jullie zijn rond 16.00 uur terug van de dorpsexcursie waarin jullie alles verteld wordt over de historie van dit bijzondere dorp, en hebben de avond voor jezelf. Jullie overnachten hier.

Dag 5: Cundixia Ming Dynasty – Beijing
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag hebben jullie een dag rust. Nadat jullie terug zijn gekomen in Beijing, kunnen jullie dus lekker doen wat je zelf wilt!

TIP: Bezoek het 798 Art District! Dit gebied bestaat uit een complex van 50 jaar oude ontmantelde militaire fabrieksgebouwen met een unieke architecturale stijl. Toen de Chinese troepen in de jaren negentig verhuisden, namen hedendaagse kunstenaars hun intrek en transformeerden dit fabrieksdistrict tot een hotspot van moderne kunst, cultuur en design. Tegenwoordig is het 798 Art District in Beijing een bloeiend modern gebied met talloze onafhankelijke kunstgalerijen, winkels en kunstzinnige cafés en restaurants.

rood gelukskleur china

Dag 6: Beijing
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Omschrijving: Vandaag steken jullie de handen uit de mouwen, tijdens een kookles van een Chinese familie. De dag begint met een tripje naar de lokale markt, waar jullie samen alle ingrediënten zullen inslaan. Na de markt vertrekken jullie naar de familie van jullie chef, waar jullie gezamenlijk zullen koken en eten. Een bijzondere ervaring, jullie zullen vandaag echt onderdeel zijn van de lokale samenleving. Rond 13.30 uur zijn jullie klaar met koken en eten, en hebben jullie de rest van de dag voor jezelf.
TIP: Je hebt in Beijing een sterke ambachtelijke bierscene. Great Leap Brewery brouwt met lokale ingrediënten. Mijn bier-tip: Honey Ma Gold, een heerlijk bier dat wordt gebrouwen met Sichuan-peperkorrels en lokale honing uit een bijenstal in de buurt van de Chinese Muur.

Dag 7: Beijing – Gubei Water Town / Simatai
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag bezoeken jullie Gubei Waterstad en vanuit daar zullen jullie de Chinese Muur bezoeken (het Simatai gedeelte). Nadat jullie bij het hotel in Gubei zijn afgezet rond 11.30 uur, hebben jullie de middag voor jezelf. In de avond (van 19.00 tot 20.30 uur) bezoek je de Chinese Muur, wat een bijzondere ervaring zal zijn door alle prachtige lichtjes.
Aan de voet van de Grote Muur lag het plaatsje Simatai, dat bestond uit 8 kleine kernen, waarvan er vijf bij elkaar in een dal lagen. In 2010 werd begonnen met de bouw van het nieuwe dorp Simatai, 1,5 km van de huidige plek. De 1.400 bewoners verhuisden. De plek van de vijf oude dorpen werd getransformeerd tot het nieuwe waterstadje, dat in 2014 voor het publiek is geopend. Er zijn kanalen, hutongs (steegjes), hofjeswoningen en gebouwen in de stijl van de Qing (1644-1911) en de Republiek China (1911-1949). Met een lengte van ruim 6.000 kilometer is de Muur het grootste bouwwerk dat ooit door mensenhanden is gemaakt. Een zonsondergang op de Chinese Muur is een bijzondere ervaring. Het dorpje Simatai ligt ongeveer 110 km ten noordoosten van Beijing en is minder toeristisch dan andere delen van de muur rondom Beijing. Simatai wordt door de lokale bevolking ‘springende draak’ genoemd. De reden: De muur loopt hier door de bergen en is opvallend steil. Je kunt vanaf hier prachtige wandelingen over de muur maken. Mijn tip: blijf lekker zitten, rond zonsondergang verdwijnt het gros van de mensen en heb je de Chinese Muur, met alle prachtige lichtjes, helemaal voor jezelf.

simitai chinese muur

Dag 8: Gubei Water Town – Beijing
Transfer: Ja
Gids: Ja
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag bekijken jullie het Zomerpaleis., een van de meest indrukwekkende paleizen in heel China. Gelegen op de Heuvel van het Lange Leven aan een kunstmatig aangelegd meer bestaat het uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen. Eeuwenlang werd het door de Chinese keizer en zijn entourage gebruikt als buitenpaleis, wanneer het tijdens de zomer weer eens te heet werd in de binnenstad. Het Zomerpaleis kent de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin in deze stijl en het staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook brengen jullie een bezoekje aan het Olympisch Stadium van Beijing, ook bekend als “Het Vogelnest” door haar bijzondere design.  Rond 16.00 uur zijn jullie weer terug in het hotel, en heb je de avond voor jezelf.

Dag 9: Beijing
Transfer: –
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Vandaag hebben jullie een laatste volle dag voor jezelf. Trakteer jezelf op een traditionele massage voor je vertrekt, of probeer de laatste lokale lekkernijen van Beijing.
TIP: Een belevenis op zich is Wangfujing Snack Street. Deze zijstraat van een van de meest bekende (en grote!) winkelstraten van Beijing staat bekend om haar collectie van gekke, bizarre en verbazende lekkernijen. Je kijkt hier je ogen uit. Je vind hier bijvoorbeeld gefrituurde zeepaardjes, schorpioenen en andere insecten.

 

Dag 10: Beijing
Transfer: Ja
Gids: –
Maaltijden: Ontbijt
Omschrijving: Na het ontbijt worden jullie in de lobby verwacht voor de transfer naar het vliegveld. Jullie reis zit erop!

De hotels in dit voorstel vallen onder de categorie ‘comfortabel’, vergelijkbaar aan 3 sterren in Europa. Ik selecteer bij voorkeur hotels die authentiek zijn en de lokale cultuur weerspiegelen. Onderstaande hotels worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In het geval dat een van de hotels niet beschikbaar is, zoek ik een vergelijkbaar alternatief.

Beijing: Bamboo Garden Hotel
Cundixia Ming Dynasty: Cuanshe Guest House
Gubei Water Town: Water Town Guest House

Deze reis is beschikbaar vanaf €1,360,- per persoon tijdens het laagseizoen, o.b.v. twee personen die een hotelkamer delen.
Deze individuele reis is inclusief:
 • Genoemde accommodatie
 • Genoemde transfers
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Genoemde Engelstalige gidsen
 • Genoemde maaltijden
Deze individuele reis is exclusief:
 • €25,- boekingskosten per persoon
 • Internationale vluchten van- en naar de bestemming
 • Optionele uitbreidingen
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Is dit ‘m? Jouw favoriet?

Bovenstaand reisvoorstel is slechts een indicatie van wat mogelijk is. Ik ga graag het gesprek met je aan om dit voorstel volledig passend naar jouw wensen te maken. Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om jouw specifieke aanpassingen in een gepersonaliseerd voorstel op te nemen.

ADVIES OP MAAT

Wil jij een reisvoorstel op maat ontvangen?