+31 20 220 2100 info@janes-planet.com
+31 20 220 2100 info@janes-planet.com

Ik ben Jane, en wie ben jij?

Jane’s Planet is een feit. Na jarenlang dromen, heb ik onlangs de knoop doorgehakt en ben ik officieel Jane’s Planet begonnen.

Ik ben Jane, en wie ben jij?

Mijn reis begon jaren geleden. Als klein meisje had ik al de drang om te ontdekken, nieuwe plekken te zien, vreemde talen te leren. Tijdens vakanties wilde ik het liefst nieuwe mensen leren kennen, alles horen over de lokale cultuur en gewoonten. Zodra ik de kans kreeg, ging ik een semester in Thailand en Indonesië studeren. Hoe verder weg, hoe anders dan thuis, hoe interessanter. Een paar jaar later, toen ik in 2008 naar Indonesië vertrok voor stage, zou ik in eerste instantie tien maanden blijven. Het was een fantastisch avontuur waarin ik veel leerde over het land, de mensen, maar vooral mijzelf. Ik besloot te blijven en vond een baan. Ik leerde Indonesisch, at rijst met mijn handen, had fantastische gesprekken over het leven met volstrekt onbekenden, was onderdeel van religieuze ceremonies, zag verbijsterende sterrenhemels en leerde dat je binnen een uur tijd een nieuwe vriendschap voor het leven kon sluiten. Ik ervoer verschillende culturen, de rijkdom van armoede en de armoede van rijkdom, beleefde nabijheid ondanks fysieke afstand. Bovenal leerde ik hoe verrijkend reizen kan zijn. Fast forward zeven jaar later, terug op Nederlandse bodem. Een belangrijk moment in mijn leven, want de beslissing om naar Nederland te verhuizen voelde als definitief. Ik was er klaar voor. Ik vond een baan bij een online reisorganisatie, een branche en bedrijf waar ik ontzettend veel heb geleerd. Ik kon mijn passie voor Azië kwijt en inspireerde dagelijks mensen op reis te gaan: om datgene te ontdekken en ervaren wat voor mij het reizen zo bijzonder maakt: de mensen. Mijn droom om jou het echte Azië te laten zien, een blik in de authentieke cultuur, het dagelijks leven van de lokale bevolking, is gevormd door mijn jaren in Indonesië. Het massatoerisme bezoekt vaak de standaard hoogtepunten, maar ik geloof dat je een land pas echt leert kennen als je de gebaande paden verlaat. Een open blik, connectie met mensen, en de juiste contacten. Daarnaast is geen reiziger hetzelfde en heeft een ieder andere wensen en doelen. Met Jane’s Planet hoop ik iedere reiziger van een bijzondere, oprechte reis te voorzien die volledig voldoet aan zijn of haar voorkeuren. Een compleet reisvoorstel, zo georganiseerd – of ongeorganiseerd – als jij dat wilt. Ik overbrug de afstand tussen je laptop hier, de duizenden websites met adviezen en tips, alle kant-en-klare reispakketten, excursiemogelijkheden, transferopties en jouw uiteindelijke droombestemming. Ik verzorg, plan, regel en hoop je te verbazen, verwonderen en misschien zelfs te ontroeren. Ik ontzorg. Zodat jij alleen maar hoeft te dromen van die fantastische ervaring die voor de deur staat.

Leave a Reply

Liefs van Jane

Geen blog missen?


Recente Blogs

neushoornvogel thailand
Wilde dieren spotten in Thailand’s nationale parken
18 juni 2020
tofu myanmar recept
Recept: Birmese salade met kikkererwtentofu
10 juni 2020
virtual tour jane's planet
De mooiste virtuele tours van Azië
2 juni 2020